Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 23 mai 2019

IESITI LA VOT!

Cel putin o parte dintre cei care ne "iesplicau" ca politica este murdara si ca toti politicienii sunt la fel trebuie sa fi invatat pana acum macar atat; politica nu poate fi mai murdara decat cei care o fac si, precum se poate vedea, unii politicieni "sunt mai la fel decat altii."

La alegerile din 26 mai nu va mai fi vorba de simpla votare a unor liste cu candidati ci de un vot dat pentru sau impotriva democratiei si a apartenentei europene a acestei tari. Referendumul care va merge in paralel cu alegerile europarlamentare ne va mai arata ceva; daca acest popor mai doreste sa fie jefuit sau nu.

Deci iata ca, intr-o societate inodata, intortocheata si intoarsa pe dos, lucrurile au devenit dintr-o data foarte simple; DACA VREI SA RAMAI INTR-O DEMOCRATIE FUNCTIONALA SI CETATEAN EUROPEAN, SI DACA VREI SA SCAPI DE CEI CARE AU JEFUIT TARA TIMP DE 30 DE ANI; MERGI LA VOT! SPUNE DA PARTIDELOR EUROPENE SI DA SANCTIONARII HOTIEI!



11 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea!

Am votat si v-am dat un cec in alb. Am stat 7 ore la coada!

Acum, am si eu totusi o intrebare. Vreti sa va implicati intr-o guvernare sau asteptati pana se va alege praful de toate?

Si sa veniti apoi pe un cal alb ca salvatori ai natiunii....

Vali

Horea spunea...

Salut Vali! Multumim ca ai iesit la vot, asa cum am multumit tuturor acelora care au facut acelasi lucru. Acest vot a fost unul istoric si crucial, in opinia mea, pentru ca a zdruncinat si cele 3 concepte eronate in care s-au scaldat cetatenii acestei tari, ani in sir. Toti sunt la fel; am vazut ca unii sunt mai le fel decat altii. Politica e murdara; eu am spus ca nu poate fi mai murdara decat cei care o fac si, tot nu se intampla nimic; uite ca se intampla: atacul asupra justitiei s-a terminat, ordonanta 14 a fost modificata, ca sa numesc doar cateva efecte imediate ale votului dat de populatie, pentru ROMANIA.

Mult mai putin, in opinia mea, pentru listele cu candidatii la europarlamentare.

Legat de intrebarea ta: eu sper sa nu intram la guvernare decat dupa eventuale alegeri anticipate, ca sa avem un mandat clar de la popor. De ce? Pentru ca prin trocuri politice subterane, facute intre cei care au dorit si in mandate precedente sa sara, imediat in caruta guvernarii, a reusit PSD sa renasca, intotdeauna. Conform analizelor mele, pe care le cunosti, acest partid ar trebui sa se rupa in bucati, macinat de lupte interne.

Deci noi in vom lasa se se macine cat vor ei si vom intra la guvernare doar cu un mandat clar din partea populatiei. Nu dupa niste alegeri care nu puteau face altceva decat sa tulbure, apele guvernatilor actuali, care se credeau nemuritori.

USR+ va sprijini insa un guvern care s-ar putea forma dupa o motiune de cenzura, daca ea va trece, garantii nu exista, in cazul in care el va accepta sa implementeze; fara penali, primari in doua tururi, deci masuri la care alianta tine foarte mult. Tocmai faptul ca nu dorim sa intram la guvernare in orice conditii dovedeste, faptul ca noi nu suntem vanatori de scaune.

Ci dorim sa fim la guvernare doar in cazul in care avem si sanse plauzibile de-a face ceva, pentru aceasta tara. Nu uita un lucru! Componenta parlamentului nu s-a schimbat. El este format din aceeiasi oameni care au dus tara de rapa. Oameni care fac politica prin santaj. Deci hai sa schimbam, mai intai, acest parlament prin vot. Ca in locul celora care s-au obisnuit sa faca politica prin santaj sa apara, oameni care vor sa faca politica prin dialog, pentru binele acestei tari.

Anonim spunea...

Merci pentru raspuns.

Inteleg si punctul vostru de vedere. Intr-adevar o guvernare eficienta nu s-ar pute realiza cu actuala configuratie parlamentara.
In acelasi timp, la cum prevad eu, tinand cont de ticalosia oamenilor
care conduc PSD-ul,lichelele vor incerca sa "parjoleasca holdele si sa otraveasca fantanile" inainte sa plece. Datoriile statului tot cresc.
S-ar putea ca,dincolo de un anumit punct, lucrurile sa fie aproape imposibil de redresat.
Oricum ai da-o, tot ca dracu iese.

Cred ca ar trebui ca partidele de opozitie sa incerce sa fie mult mai incisive(prin terte metode), chiar daca nenorocitii astia nu vor putea fi inlaturati in viitorul imediat.

ps. din cate am inteles, este exclus sa se organizeze anticipate anul asta(legal)

Vali

Horea spunea...

Lucram cu materialul clientului Vali. Actualul parlament este oglinda celor care l-au votat. Cand creste participarea la vot cresc dupa cum se vede si sansele opozitiei, in vederea formarii unei majoritati care sa poata functiona fara trocuri murdare.

Privind anticipatele ai dreptate, nu se pot convoca in ultimele 6 luni ale unei presedintii. In rest, speram ca actualii guvernanti sa parjoleasca mai putin, pentru ca sunt convins ca mai sunt acolo baieti si fete care tremura dupa inca un mandat.

Mai exista inca un lucru pozitiv. Cand ai inceput sa te devorezi pentru putere, vei avea timp mai putin pentru altceva. Sa nu uitam nici faptul ca PNL-ul din opozitie, are inca destui membrii cu gandire PSD-ista. Motiunea care se va depune se va depune degeaba, cred eu. Atata timp cat Orban doreste cu orice pret sa devina premier. Numai dupa zborul lui "din cuib," vom putea vorbi de o sansa de reformare reala a partidului pe care il conduce. Sa nu uitam inca un lucru de bagat in seama! Si partidele noi au recrutat membri din societatea romaneasca, nu din Elvetia.

Axa spunea...


Punctul tau de vedere este corect, Horea. Pana cand nu trece o motiune de cenzura la adresa guvernului nu se poate face mare lucru; Nu numai ca Pro Romania nu ar sustine motiunea, dar cred ca nici Pnl-ul nu o sustine in totalitatea lui. E greu de acceptat sintagma aia "fara penali in functii publice", chiar daca declarativ o imbratiseaza.

Doru spunea...

Horea mai trăiești?
Nu ai nici o parere despre ce se întâmplă acum?

Horea spunea...

Mai traiesc Doru, dar am obosit sa mai vorbesc degeaba.

Doru E spunea...

Ok.Ma bucur ca esti ok.Restul depinde de alegerea ta pe care o respect.Acum cu totii suntem obositi .E un razboi pshihologic care ne macina pe toti.Cand o sa ai dorinta si forma sa publici cel putin eu sunt aici sa te urmaresc.Logica si bunul simt mi-a placut intotdeauna.Vin vremuri tulburi peste omenire.

Mihai spunea...

Ne bucuram ca esti bine! Sa fii bine, tu si familia ta! Si voi, dragilor, comunitatea de aici. Sa fiti sanatosi, in primul rand.

Horea, m-as bucura sa scrii din nou. Acum realizez ca de aproape 10 ani de zile iti urmaresc blogul.
Din cand in cand, intru pe blogul tau cu speranta ca mai vad un mesaj nou de la tine. Este alegerea ta, nimeni nu se supara ptr decizia ta. Dar sa stii ca o mana de oameni se bucura cand scrii. :)

Doru E spunea...

Anonim spunea...

Cel putin pentru mine n-ai vorbit degeaba! Si tot sper sa intru pe blog si sa gasesc un nou articol! :)
Ionh