duminică, 10 februarie 2008

Sanse bune pentru o redresare bursiera

Bursele din SUA locomotivele lumii bursiere au ajuns la nivele interesante de unde o redresare temporara este scenariul cel mai probabil.O apreciere a bursei din SUA va atrage dupa sine o apreciere a indicilor bursieri autohtoni.

Graficul zilnic al bursei de tehnologie Nasdaq arata clar o perceptie schimbata a investitorului,saptamana viitoare devenind una decisiva.

Graficul alaturat zilnic arata doua cresteri de volum consecutive vezi sagetile rosii care marcheaza volumul=liniile albastre.

Aceste reveniri zilnice ale bursei americane s-au intimplat dupa caderi substantiale "pre market"=inainte de deshidere,bursa revenindu-si considerabil in aceeasi zi.
Intervalul notat fereastra=gap va avea un rol foarte important in evolutia apropiata a indicelui analizat,saptamana viitoare nivelul acestei ferestre trebuind sa fie atins.

Daca bursa va depasi aceasta fereastra fara sa cada probabilitatea atingerii nivelului de cca 2500 este foarte mare,nivelul fiind un nivel suply precum si prima tinta de pret.

Daca indicele isi va inversa tendinta depreciindu-se din nou de la nivelul ferestrei,redresarea bursiera va fi intarziata cateva saptamani.Scenariul meu actual este o redresare cu fereastra inchisa si depasita.Bursa din Romania va urma pe cea din SUA,trebuind astfel sa beneficieze de aceasi redresare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu