miercuri, 19 mai 2010

FMI-ul diareigen

De cand dl. Franks nu s-a mai lasat lins in cur si fraierit de catre smecherii nostri si de cand cu ochelarii astia magici de 20 de dioptri, Isarescu si alti economisti de vaza precum Tanasescu s-au molipsit de diaree verbala. Stilul e tipic romanesc. Aici totul e perfect pana in ziua in care iti cade tavanul in cap. Totul se darama mai apoi, deodata si cu viteza sunetului. Nu e mai mult decat cca. o luna de cand ieseam din criza cu o crestere economica magistrala de 1,5% ( mosu o vedea daca iti mai amintesti la zero). FMI ne lauda, Isarescu se lauda, pretul imobiliarelor era pe explodate din nou, Tanesescu vorbea de pesimistii nestiutori si iata ca toata bunastrea asta s-a ruinat intr-o secunda. Sa fi furat domnul Videanu si cu dl. Cocos toti banii care erau intr-o zi de miercuri, sau o fi fost inundatiile astea blestemate care au luat cu ele toate paharele pline ale domnului Boc? Aud la Antena 3 ca datoria Roamniei este de 86 de miliarde, datorii care nu au costat pana acum un leut. Ele  au fost probabil donatii facute de EBA, Prigoana junior si Poponet poporului.

Poporul roman votac, bantuit de spititul haidecesc al dreptatii, trebuie sa fi refuzat maretia oferita, din moment ce taticul lui EBA ne anunta acum cateva zile ca, avem de platit 10 miliarde din datorii, numai in acest an. In timpul premergator anuntului prezidential,  in toti acesti ani care au trecut, precum si in lunile in care ne comandam "centuri de siguranta" de la FMI, domnul Isarescu si ceilalti economisti de vaza sufereau se pare de constipatie verbala si miopie. Lucririle s-au schimbat insa intr-o zi de miercuri, probabil cu ajutorul laxativelor care au devenit din aceasi zi, compensate, doar pentru cei mari. Domnul Isarescu se lamenta ieri, venind chiar cu cifre concrete de aceasta data, spunandu-ne ca, Roamnia cheltuieste doar 20 de zile pe luna ceea ce obtine din veniturile acumulate de stat, 10 zile pe luna fiind platite din imprumuturi. Nici un cuvintel despre exporturile care trebuiau sa ne scoata din criza! Domnul Lazea a atins totusi acest subiect doar in treacat, vrand sa-i exporte pe bugetari o data pe luna, cate o saptamana, in vacanta fortata.

Am mai aflat tot ieri, de bonusurile si sporurile date de companiile de stat angajatilor ( grosul mergea  cu siguranta la directori, aia 10 sau 20 pe un post, care au mai si reusit performanta sa duca companiile pe care le conduc de rapa). Aceste companii inundate de sporuri au facut in ultimul an pierderi de 3,2 miliarde, adaugate la cele 14 miliarde datorii neplatite, conform ziarului  Gandul, compensadu-si totusi puturosi cu 1,3 miliarde lei. Asta da baza economica pentru export si o crestere in forma de V! Dupa catye styitz mosu no avut shifre da o avut ochi sha urechi! Vidjetz voi draji lu mosu cacatye sa pot fashie doar cu shiele doua organye dje samtz? Fara o suta dje djiplome sha shinshi sutye dje doctoratye rumanyesty cumparatye la iarmaroc. Mosu nu are nyishi un fel dje djiploma economica sha nyishi djiploma dje aia dje zbor, dar, va poatye spunye numa ashe djin creer. Pana shie porshii astyia incompetentz sha minshinosi nor zbura djin posturi, banyi tai vor zbura doar spre jeburile lor. Un alt adevar incontestbil este ca poporul culege ce a semanat! Atat pe plan politic cat si pe plan profesional. Angajatii neinteresati in alteceva decat in salar si un titlu cumparat vor presta catastrofal oriunde ar fi plasati. Cu prestatii catastrofale la locul de munca, nu poti urni nimic prin definitie. Cu mai putine diplome dar cu mai mult profesionalism si angajament fata de ceea ce faci, lucrurile ar putea sa se schimbe. Pana atunci: Sa traiti jupuiti bine!

7 comentarii:

  1. @Horea... trist...
    s-a furat din tara asta ca'n codru...

    Ai idee de unde vine cifra de 86 Miliarde? Acest lucru inseamna ca datoria publica nu e de 24% cum a fost ea declarata ci de aprox 70%... (86 mld Eur/491mld lei/4.2lei/eur)...
    E adevarat insa ca masurile propuse sunt mai dure la noi decat in Grecia, Spania, Portugalia, Italia etc... iar asta chiar ne da de gandit!

    Cum ar fi putut ascunde insa o asemenea datorie??? Da-ne pls sursa valorii postate de tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. My bad... am gasit surse... este vorba despre datoria totala, publica + privata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Razvan tata, cifra era pusa pe ecranul lui Gadea la Antena 3. Cat e de reala sau nu o stie probail Omidarescu, cel care a inceput sa vanture cifre de deficit bugetar de peste 10%, in caz ca nu se face una sau alta. Cifrele reale ar putea fi si mai proaste, intr-o tara unde economia a crescut si duduia din furt.

    Vezi baiatul tatii, aici e problema cu credibilitatea sau mai bine zis lipsa de credibilitate. Acum nici tu nu mai crezi nimic din ceea ce ti se spune, o reactie absolut normala dupa atatea minciuni. Iata starea sufleteasca si perceptia mentala schimbata de care vorbeam. Omul influenteaza economia si bursele nu invers!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Na ai vazt? Asta o fost cresterea economica a lui Motocicleanu si al barbosului guraliv Vosganian. Pe la televizoare se perinda deocamdata aceeasi oameni dand acum solutii monumentale de rezolvare a crizei.

    Crezi tu Razvan al lui mosu ca: un doctor care nu a vazut o boala o sa o poata vindeca? Ca o analogie: crezi tu ca cei care nu au vazut venirea crizei si nu au vazut efectele devastatoare ale cheltuielilor facute din imprumuturi dementiale vor fi cei care vor putea sa vina cu solutii? Eu nu voi mai raspunde la aceasta intrebare din moment ce am raspuns la ea de sute de ori pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigur ca nu au nici o solutie decat sa minta si sa dea vina pe altii... din pacate vad ca pe nicaieri nu se dau solutii ci doar se critica!

    Apropo... stii ce a zis mama lui Boc la nastere?
    "Aleg raul cel mai MIC"...
    Daca tot nu facem nimic pt a schimba situatia macar sa radem...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cineva intreaba pe altcineva:
    -Se poate pune baza pe guvernul Boc?
    Raspuns: -Da, se poate, dar mai bine sa se puna acid....
    Rasu plansu'....

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna ca radio Erevan pe vremuri, dar e buna

    RăspundețiȘtergere