joi, 30 septembrie 2010

De aici incotro?

Va amintiti desigur articolele in care vorbeam de Barak Obama? Discutam atunci si despre impresiile pozitive pe care le fac discursurile inteligente ale acestuia. Imi manifestam daca iti mai aduci aminte uimirea asupra faptutlui ca un om asa de inteligent poate face prostii asa de mari. Am incercat sa inteleg aceste paradoxuri si cred ca le-am inteles pana la urma foarte bine. Concluzia mea a fost atunci si ramane si azi aceiasi: Obama nu conduce America.

Facand click pe acest link vei vedea un film, tradus de data asta si in limba romana, din care reise clar ca aveam dreptate. Obama sau mai bine zis presedintii din SU nu mai conduc tara. Tara este condusa de banci de mult timp. Presedinti precum Carter, care avertizau despre excesele nesustenabile ale poporului american au fost cotonogiti de cei care conduc intra-devar, adica de banci. Vei vedea in film cum mai marele unei institutii financiare bine cunoscute, acum bagata in mormant, care pus desigur secretar de trezorerie atunci, precum a fost pus si Geithner azi, il taie pe Regan intr-o cuvantare indemnandu-l sa-si scurteze "predica".

Deschideti bine ochii la atitudinea pe care o are asa zisul "cel mai puternic" om de pe glob! Raspunde imediat dojenirilor ca un copil de gradinita executand porunca celuia care il reprezenta pe "Dumnezeu" fara sa clipeasca . Spuneam, si filmul imi tine isonul: fiecare imperiu a ajuns la o cadere si la o destramare. A venit timpul imperiului american, vezi paralela excelenta facuta la inceputul filmului cu imperiul roman.

Am spus-o si o mai repet. Lumea este dupa parerea mea in drum spre o noua ordine economica indinspensabila in momentul de fata. Ea va trebui sa rezulte din epava lumii vechi, un "vas" al carui scufundare va produce multe dureri cetatenilor Terei. Oricum, o lume fara definitii nu mai  poate exista. O lume in care comunistii condamna comunismul, iar capitalisti se transforma in comunisti, atunci cand interesele le dicteaza acest lucru, nu mai poate fi o lume functionala. America in care un salariu de muncitor putea intretine o familie intreaga a devenit istorie. In locul acestei Americi a aparut una noua, foarte bolnava, cea a zilelor noastre.

Democratia si economia bazata pe o piata libera au ramas concepte pe hartie in cele mai multe tari, fiind inlocuite de dictatura comunisto- fascista al celora cu bani. Pentru un oscior in plus, observa aici culpa grea pe care o au popoarele votace consumatoare de nimicuri fara importanta, demolatorii au fost sprijiniti. Ei au reusit sa distruga astfel planeta folosindu-se paradoxal chiar de pargiile democrattiei. Fascisto-comunistul nu vrea sa platesca insa oalele sparte pe care le-a lasat dupa a el, luand acum inapoi de la popoare fiecare oscior pe care i l-a aruncat in trecut.

Mai mult decat atat, popoarele vor plati chiar cu chilotii de pe ei orbul gainii pe care l-au avut fata de cei de la putere. Oare s-a gandit cineva din marii consumatori ai planetei vreodata ca nimic nu e vesnic ? Oare i-a trecut cuiva prin cap ideea ca vi si pleci cu curul gol, indiferent de faptul ca ai reusit sau nu sa-ti cumperi cate un gip BMW X 6 pentru fiecare picior?

Inchei cu o poza care pe mine m-a facut sa vars. Pe aceiasi pagina care povestea despre salariul bancherilor din Romania, in Financiarul, apare si reclama: BCR gandim la fel! La fel cu cine? De aici asadar vom merge in ce directie? Oare sa mai existe variante?

Ps. Mai vezi odata ce insemna o intreventie bancara! Yenul a revenit din nou la nivelul de la care a plecat, exact asa cum preziceam ca va face, pentru ca asta a vrut piata. Yenul se va deprecia ca atare numai si numai atunci cand piata va dicta un asemenea lucru si nu bancile centrale. Asa ceva se va intampla intotdeuna doar in momentul in care cererea va depasi oferta. Stiu ca esti roman, un om caruia i s-a explicat ca furtul voturilor transmis in direct la TV a fost o iluzie optica. Eu te incurajez insa din nou!  Nu-ti face cumva iluzii ca BNR ar fi o banca mai puternica sau mai breaza decat banca centrala a Japoniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu