luni, 6 septembrie 2010

Jurnalism de clasa damboviteana

Articolul din Financiarul ne lamureste. Citindu-l vom intelege cu totii cum va scapa intreaga lume de un val 2 al crizei. L-am citit si eu si m-am luminat, in timp ce mosu a ramas cu gura cascata.
Cu economisty sha gaozari dje astyia om sapa santuri cat om mai trai, o zas batranelu.

Oricum, gaozarul vorbeste de yenul japonez, un semnal bun de vanzare al acestuia fata de dolar. Observa! Vorbeste si de francul elvetian. In zilele noastre trebuie sa sti sa citesti un articol. In momentul in care il auzi pe unul, care habar nu are despre ceea ce vorbeste, precum autorul articolului mentionat, reproducand ceva, citit de el undeva, clopotelul desteptarii ar trebui sa sune in urechile oricui. Ca o consecinta vinde yeni si franci fata de dolari, exact atunci cand Financiarul iti spune sa-i cumperi.

Ca sa fim cinstiti, Financiarul nu ti-a spus nici macar atat. A prezis doar, reproducand alte surse, intarirea dolarului, a yenului, a francului, a aurului, fata de ce? Fata de nimic! Asta pentru ca marele jurnalist cu o pregatire economica romaneasca, solida ca asfaltul turnat direct pe pamant, a reprodus lucruri citite undeva, fara sa inteleaga nici macar ceea ce a citit. Sa fie oare acest articol primul pas al individului in cauza catre postul de ministru de finante al Roamniei? Foarte posibil si probabil! Singurul lucru care mai ramane de analizat este numarul de dosare penale pe care le detine. Stacheta a fost oricum coborata mai nou si la acestea din urma. In zilele noastre ajunge sa ai doua trei dosare ca sa ajungi pe primul loc al selectiei. Criza pare ca se face simtita si in acest domeniu. In cazul ministrilor remaniati, cei mai multi n-au nici un dosar, probabil de aceea i-a facut domnul Ponta prosti.

Intorcandu-ne la articol, eu nu am inteles cum va salva yenul, aurul etc. lumea de recesiune. Cititi si voi de zor si puneti-va mintea la contributie. In momentul in care ati inteles mecanismul, scrieti-mi va rog un randulet si mie. Sa fi uitat oare jurnalistul nostru momentul determinant, remanierea? Sau eventuala revenire la putere a opozitiei?

3 comentarii:

  1. Sincer, mare lucru n-am inteles din articolul respectiv... adica am ramas wtf... ce vrea asta de la mine? Sa nu cumpar aur? Sa fac ce cu dolari, cu franci sau cu yeni?

    Probabil a tradus si tipa asta un articol de pe undeva, probabil cu google translate... si se mira lumea ca nu intelege nimic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Titlul articolului este o axioma, este foarte clar si la mintea oricui ca exact asa se va intimpla. E si vina noastra ca ne pierdem vremea citind continutul incercind sa intelegem.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cosmo: vroiai sa zici oximoron (adica contradictie in termeni), ca daca ar fi axioma ar insemna ca ar trebui sa fie adevarata, fara nici-o demonstratie.
    Oricum ideea e, ca scot astia balarii din ei, de imi sta parul maciuca.

    RăspundețiȘtergere