marți, 28 septembrie 2010

A trecut si ziua de luni

Vezi graficul afisat in care indicele Sp rezista deasupra maximei precedente ( sageata verde) doar o zi, precum ma asteptam sa o faca ( sageata rosie).
Mai mult decat atat, miscarea facuta a atins nivelul inferior al intervalului de care vorbeam in postarea precedenta, nu l-am mai afisat acum, ajungand astfel pana la 1150,46.


Am expus cele intamplate nu pentru a ma bate in piept ca roamanul, ci pentru ca un astfel de comportament al indicelui nu face altceva decat sa-mi intareasca scenariul de durata mai lunga pe care il cunoasteti.

Pentru cei care nu au inteles inca, exista o analogie fantastica intre politica si bursa. De ce? Pentru simplul fapt ca si bursa precum si politica este influentata de sntimentele umane.

Omul face politica eaxact asa cum omul face bursa, mai bine zis ii dtermina miscarile. Spre deosebire de politica cuvintele participantilor la bursa nu se aud, graficele le demasca insa "pasii", intentiile, dar mai ales faptele. In politica cuvintele se aud bine de tot, sunt abundente, rezultand deseori in diaree verbale, o stare de fapte la care eu sunt aproape surd. Aud cu o ureche ce mi se spune, dar imi pun ochelari de 30 de dioptri ca sa vad ce se face. Ca o consecinta un pas la stanga sau la dreapta facut de oameni la bursa, devine o indicatie de nepretuit in ceea ce priveste evaluarea continuarii unui comportament.

In politica este absolut la fel. Un pas sau altul facut de politicul de orice culoare, iti da indicii clare despre ceea ce face si nu ceea ce spune ca va face partidul in cauza. Deocamdata bursa a inceput sa cada ca si Romania de fapt, lucru pe care l-am dedus din ceea ce au facut investitorii, in cazul bursei si, politicienii in cazul tarii noastre.

Imi voi schimba perceptia despre cele intamplate, in ambele cazuri, doar atunci cand bursa sau politicul imi vor da alte semnale. Nu voi reactiona niciodata la semnale diareice urat mirositoare indiferent de unde ar veni ele, ci, doar la fapte. Pana atunci hai sa mai traim jupuiti, mintiti si umuliti bine.

PS. Ieri directorul bancii la care imi tin banii m-a anuntat ca s-a impus din nou o taxa de 0,5% pe retragerea banilor pe care ii ai in orice cont, chiar in cazul in care ii retragi la scadenta. Acest lucru nu este altceva decat furt calificat si, deschide bine urechile, probabil chiar legal ( ma voi interesa desigur). Bancile incep sa simta dureri pe care nu le simteau atunci cand dadeau credite in iarba si cu buletinul. Rezolvarea? Furtul direct de la client. Cei care au avut bani depusi la termen vor fi acum furati legal de catre banci, deocamdata doar de unele, sa nu uitam insa ca, in Roamnia miracolele dureaza doar cateva zile. Ma intreb! Oare ce s-ar intampla daca as intra eu intr-o banca si as scoate doar 10 lei din casa acesteia? Ooooo da! Am inteles!!! Eu nu sunt banca ci doar o vaca de muls. Roamnasi din toate colturile treziti-va!!!!!!

13 comentarii:

  1. Solutia e simpla. Daca ai un contract cu banca respectiva ei n-au voie sa-ti modifice contractul fara sa-ti dea sansa de a-ti face exitul de la ei in conditiile vechi. Du-te la ANPC si te ajuta ei. Si cauta-ti alta banca. Eu de exemplu n-am nici-un fel de atasament sentimental la vro banca, ma duc la aceea care imi ofera conditiile cele mai bune in momentul de fata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam ca ti-ar placea sa vezi si asta:
    http://www.businessinsider.com/the-hottest-comparison-around-the-sp-today-is-the-nasdaq-2000-2010-9

    RăspundețiȘtergere
  3. dragon, stiu ceea ce spui si tocmai de asta am fost sunat. Problema este viitorul si ceea ce vor face alte banci din Roamnia, pentru ca in tarile prin care am umblat asemenea taxe sunt de neconceput.

    Si eu am ales si voi alege pe cel mai bun ofertant care mi se potriveste. Alegerea va fi insa fara sens in cazul in care toti vor introduce asemenea taxe. Sa nu uitam! Exista banci care inca nu au aceasta taxa, dar, au altele care o compenseaza pe cea enuntata de mine .

    Gabi, linkul spune cam ce spun si eu de atat timp. Ramane de vazut ce spune piata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Horea, vad acum aurul la ~1305
    Ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  5. mobutu, se intampla ceea ce vrea piata sa se intample, eu spuneam ca pretul de 1300 poate fi depasit cu cativa dolari, asta neinsemnand sfarsitul scenariului pe care l-am expus.

    In momentul de fata piata are icredere in efectele Q2 pe care FED il va incepe foarte probabil, eu nu am si nu voi avea niciodata, asta pana nu voi vedea cu ochii mei o economie insanatosita.

    A da unui alcoolist mai mult alcool inseamna pentru mine ca medic moarte sigura, fara insa sa pot spune exact cand. Asta nu insemna desigur ca piata nu ar putea sa-si continue aprecierea, inclusiv aurul.

    Acest lucru se va intampa sau nu depinzand de perceptii. Sa nu uitam insa ca perceptiile oamenilor se pot schimba de la o clipa la alta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut un interviu cu traderi de la LBMA care se asteapta la o scadere a aurului de vreo 100$ dupa care sa urce spre 1500, pentru ca oferta e foarte slaba, iar cererea mare.

    RăspundețiȘtergere
  7. E 1310 acum... :)

    Eu raman pe scenariu cu prabusire de 100-400 functie de cat de rapid se va decupla atunci cand DOW va cobora sub minimele din 2009.

    RăspundețiȘtergere
  8. Horea, mersi, inteleg ca in continuare vezi aurul in deflatie semnificativa.

    MadMax, pai daca'i cererea mare iar oferta limitata atunci de ce sa mai scada? Creste direct!

    RăspundețiȘtergere
  9. A, si am uitat sa te intreb cum vezi argintul (in afara de lucios/sclipitor)?
    De ex. multi îl considera under-rated

    RăspundețiȘtergere
  10. mobutu, cu placere, dar sa sti ca ceea ce cred eu are mai putina importanta, ceea ce crede piata mai multa.

    Cei mai multi cred in momentul de fata in inflatie si in efectul benefic, pentru burse si chiar aur, al unui QE2. Multi vorbesc si de zdrobirea dolarului.In mometul de fata asta este sentimentul multimii desi el se bate cap in cap cu sentimentul pe care il am eu.

    Dupa cum spuneam sentimentele pietii se pot insa schimba de la un moment la altul.

    RăspundețiȘtergere
  11. mobutu, in opinia mea argintul ar trebui sa aiba aceeiasi soarta ca aurul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da Horia.

    Si eu cred ca picajul aurului e iminent. Multimea jubileaza in asteptare QE2. Sa fie 1 trilion, 2,3?. Nici nu mai conteaza!
    Ceea ce conteaza e ca aurul face prima pagina si ca toata lumea vorbeste despre el. Va fi dureros.

    Ca si analiza tehnica eu il vad ca fiind intr0un ending diagonal incastrat intr-o formatiune similara..

    De regula iesirile din aceste formatiuni sunt violente.
    Una peste alta si la mine obiectivul caderii este pe la 700, adica zona valului 4 primar conform teoriei EW. Dar asta numai dupa ce se corecteaza putin si mai face inca o incercare in sus.

    http://www.fileden.com/files/2009/6/11/2473331/gold.png

    RăspundețiȘtergere
  13. Cornel, vom trai si vom vedea. Euforiile dureaza pana cand se termina, un moment in care toti euforicii au cumparat ceea ce au avut de cumparat.

    Atentie! Aplici teoria lui Elliot gresit. Valul 4 nu are voie sa atinga valul 1. Notarile pe care le-ai facut sunt ca atare eronate. Asta in cazul in care vrei sa respecti intocmai teoria de care vorbesti.

    RăspundețiȘtergere