duminică, 21 noiembrie 2010

"Salvarea" ucigasa

Data de reactie secundara pe care am descris-o precum si nivelele de cerere atinse la acea data a avut pana acum efectele pe care le-am asteptat. Ce urmeaza? Urmeaza desigur, propabil chiar maine, anuntul "salvarii" Irlandei. Iti mai amintesti? Stirile nu influenteaza pietele doar in cel mai bun caz pentru moment, fara ca ele sa fie capabile sa schimbe perceptia de baza a investitorilor.Ca o consecinta stirea ar putea contribui la continuarea aprecierii a tot ce a revenit in decursul ultimelor zile, inclusiv indicele Sp 500.

Acest indice, unul de care ma ocup in permanenta pentru determinarea trendurilor bursiere, ar putea fi dus de baietii jucatori pana la nivelele de 1214-1218. De la acest nivel indicele ar trebui sa cada chiar daca FMI, Banca Mondiala, si BCE ar decide sa nationalizeze toata Irlanda. Euforia actuala ar putea totusi extinde teoretic aprecierile si mai mult, acest scenariu fiind in momentul de fata unul mai putin probabil. Astepta-te asadar la zvacniri pe toate fronturile, inclusiv leu-dolar, euro-leu trebuind sa bata pasul pe loc asa cum ma asteptam ca va face si asa cum a facut de fapt si pana acum. Graficul expus este ca de obicei acelasi ca in postarea precedenta dar actualizat.

2 comentarii:

  1. Eu simt miros de sange prin Portocalia... cand crezi ca incepe distractia?

    RăspundețiȘtergere
  2. "Specialistii" spun ca Portugalia nu este Irland, asa cum spuneau ca Irlanda nu-i Grecia. O data exacta este greu de prevazut dar problemele vor incepe in curand, dupa parerea mea, cel tarziu in primul trimestru al anului care vine.

    RăspundețiȘtergere