joi, 3 februarie 2011

Conceptii eronate (continuare)



De la Razvan pentru cei interesati

In perioada aceasta a inceput o consultare publica europeana pt standarde comune in privinta achizitiilor publice.
Hai sa ne provocam cititorii sa vina cu propuneri si sa le trimita catre o adresa de mail a CE in asa fel incat sa schimbam regulile in probabil cel mai problematic domeniu pentru Romania.
Mai multe detalii aici: http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2011/public_procurement_en.htm

Ps.  Pentru o vizionare clara alege forma "tot ecranul" a filmului si 720p= HD.

11 comentarii:

  1. felicitari pentru comentarii Horia!

    dar oricat de mult te straduiesti sa-i faci sa gandeasca altfel pe romînași, tot nu o sa reusesti sa rastorni pamantul. costul (nervii tai) este mult mai mare decat beneficiile in acest caz :-)

    am studiat graficele expuse de tine, si am o intrebare: la cat estimezi intervalul de timp dintre momentul actual si caderea bursiera de care vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu doar romanasii sunt praf la economie ci toti oamenii. Daca am fi doar noi nu ar mai aparut crizele in state, irlanda, spania sa.
    Eu sunt foarte incantat ca am gasit blogul acesta unde sa mai aflu si eu care mai e piata.
    Aveam idee de cum sta treaba in general dar aici am inteles cum sta si treaba si cu psihologia maselor.
    Abia astept sa mai posteze Horea cate un subiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, nervii mei sunt mult mai rezistenti decat iti inchipui. Faptul ca vorbesc cu patima arata doar ca: cred intr-adevar in ceea ce spun si asta pentru ca am argumente solide.

    Argumentele sunt insa valabile doar pentru cei care sunt in stare sa le intelega si asta ajunge cu varf si indesat.

    Pentru acesti oameni ma chinui eu pe aceasta pagina. Ceilalti, reprezentand din cate se poate vedea o minoritate absoluta, pot sa continue sa se chinuie singuri. Menirea mea eeste sa arat, sa demonstrez si nicidecum sa gandesc pentru altii.

    Sa stii un lucru: Receptivitatea la adevar si argumente bine intemeiate va fi intotdeauna rasplatita de soarta. Prostia, la randul ei, va fi intotdeauna pedepsita. Vezi cazul Romaniei, in general.

    george, ma bucura faptul ca am reusit sa arunc o raza de lumina spre tine si, din cate pot observa, catre multi altii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, nu am inteles exact la ce te referi. Durata caderii? Cand cred ca va incepe caderea?

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu ma uit in fiecare zi pe blogul tau sa vad ce a mai aparut.
    imi pare rau ca unii te enerveaza dar e o vorba veche:"prostu' nu e prost destul pana nu e si fudul"

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, iesim imediat din criza si cresc inapoi bursele. Acusica, stai sa vezi.

    Si apropo de propuneri, tot nu mi-ai zis: ai apucat sa vezi Z3MF ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Flavian, M-am uitat pe sarite e foarte lung. Se prezinta o realitate de care eu am devenit tot mai constient cu trecerea anilor. Mi-am dat seama ca traim intr-o lume inchipuita din care ne pot trezi razboiele, pentru ca mai apoi sa cadem din nou in vise si extaz. Filmul pare ok desi anumite afirmatii ar putea fi dicutate ca intotdeauna.

    Am retinut totusi o fraza de la inceput. "Rahatul asta trebuie sa se termine". In opinia mea el va putea fi franat, din cand in cand, dar, tinand cont de factorul uman si de mentalitatea care exprima o vesnica nesatisfactie a multor indivizi, de terminat nu se va termina niciodata, sau, se va termina in momentul cand omu va fi "reprogramat".

    In momentul de fata boala numita dependenta, a unora, inbolnaveste societati intregi. Dupa cate se vede si in film, acesti oameni bolnavi si dependenti sunt din pacate cei care au reusit sa-si impuna schema de viata si altora.

    De ce? din simplul motiv ca: Oamenii sunt mai receptivi fata de filozofia bolnavilor decat fata de filozofia budista de exemplu. Asta cum o schimbi? Ai boala, ai medicament, bolnavul rafuza insa sa il ia. Concluzia nu poate fi decat una: Oamenilor, multora dintre ei le place sa fie bolnavi pana dau in agonie, "that's the problem".

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu cred ca oamenii sunt mai receptivi fata de filozofia bolnava. Ba au fost o gramada de cazuri de bolnavi vindecati care nu au mai vrut sa se intoarca la asa ceva: Schimb de prizonieri

    E drept ca dependentul recunoaste foarte greu ca este dependent. Cei care refuza sa ia medicamentul de buna voie, vor fi automat taiati de la "drog" in momentul prabusirii sistemului. Iar acesta cred ca suntem deja de acord ca se apropie in mod vertiginos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Corect, numai ca dupa prabusire exista un risc major pentru nasterea unui sistem asemanator, pornind tocmai de la firea celor bolnavi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu ma uit ca ceea ce se intampla in egipt si raman optimist... :)

    12:35pm: Our correspondent in Alexandria says tens of thousands of people have gathered in the centre of Alexandria. He says Christians and others not performing Friday prayers have formed a "human chain" around those praying to protect them from any potential disruptions.

    Yesterday, NevineZaki posted this picture on Twitter, saying it shows Christians protecting those praying in Tahrir Square amid violence between protesters and Mubarak supporters. She wrote "Bear in mind that this pic was taken a month after z Alexandria bombing where many Christians died in vain. Yet we all stood by each other"

    RăspundețiȘtergere
  11. Flavian, in timp ce Bernanke a intrat in extas datorita faptului ca a reusit, spune el, sa tina bursele in cer, altii se bat pentru paine. Cand oamenii se aduna si par sa aiba o cauza comuna ei reactioneaza precum spui. Sa vedem cum se va sfarsi pana la urma toata sarada asta.

    RăspundețiȘtergere