duminică, 13 februarie 2011

Dileme



Precizari: In opinia mea teoria pe care o vezi in film se aplica cu succes doar la indici, eventual la actiuni cu volum mare, si in perspective foarte lungi de timp, grafic lunar, de 4 luni si cel mai bine un an, asta pentru ca la oscilatia indicilor participa masele largi.

Iti voi arata intr-o postare viitoare ca teoria este inaplicabi la euro-leu, si, de fapt, in cele mai multe cazuri, pentru ca acolo unde volumul nu este destul de mare valurile Elliot lipsesc cu desavarsire. In postarea actuala vorbesc de doua cicluri. Ele sunt cicluri uriase si se noteaza corect asa cum fac cei de la EWI.

Eu m-am limitat la o notare simbolica mai mult decat suficienta pentru intelegerea principiului. Mai mult decat atat, graficul meu este unul anual, care elimina dupa cate vezi miscari intermediare care te-ar putea duce in eroare. Tocmai din cauza marimii ciclurilor care au dus la aprecierea pe care o vezi, marimea ciclului depreciator ar trebui sa fie si el ca atare. Problema graficelor anuale este doar una: sunt foarte greu de gasit din cauza lipsei datelor istorice. In postari viitoare vom incerca sa vedem ce ne spun graficele despre psihologia maselor din Egipt si Israel. A plecat Mubarak! Vine  oare acum si democratia si bunastarea? Cum arata graficele din Israel? Ne pregatesc oare pentru un conflict sau pentru lapte si miere?

5 comentarii:

  1. Andru Sticks si-a deschis blogul de specula sistematizata: www.sticksnstocks.blogspot.com.

    Recomandari clare, strategii de risc bine definite si grafice curate.

    Toate pe-o nimica toata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Horea. Poate ar fi interesant de analizat decalajul dintre indicii bursieri ai burselor tarilor dezvoltate (DJIA, DAX, etc.) care urca, urca, urca si cele ale BRIC (BOVESPA, Shanhai Compozite, SENSEX) care cad, cad, cad.

    RăspundețiȘtergere
  3. Horea, presupun ca filmuletele insotite de explicatii sunt mai usor de realizat pentru tine, ca in ultima vreme ai cam renuntat la articole in favoarea lor.

    Vreau sa-ti atrag totusi atentia ca sunt mai greu de urmarit de cititori, uneori din motive obiective (conexiuni internet la birou, lipsa casti etc.) alteori pur si simplu pentru ca trebuie sa stai blocat un sfert de ora.

    Astfel nu poti citi rapid sau doar partile care te intereseaza si trebuie sa te supui ritmului naratorului. Personal nu cred ca am apucat sa vad nici un sfert din filmuletele puse in ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca o intrebare. Ce se intampla daca faci analiza DOW raportat la o alta moneda ?

    De exemplu pe graficul de aici: Noutati si comentarii

    RăspundețiȘtergere
  5. Zigy,ai un punct de vedere corect vorbind de o divergenta demna de luat in seama. Pana la urma bursele care urca, urca, urca vor cade, cade, cade, dar atat de rapid incat cei ce s-au bagat in ele la nivelele actuale vor fi cuprinsi de ameteli. De la nivelele actuale sau de la nivele si mai umflate de unde caderea va fi si mai devastatoare.

    Flavian, imi ia mai mult timp sa fac filme dar subiectele care au continut o groaza de grafice ar fi fost imposibil de prezentat altfel.

    Mi-ar parea rau in cazul in care un asemenea lucru ar limita acceasul la postari. Azi dupa ce am lucrat vre-o 4 ore la un film mi-au luat astia curentul si dus a fost filmul, pentru ca am fost destul de magar ca sa nu-l salvez.

    Merci oricum pentru punctul tau de vedere. Voi ceilalti ce spuneti? Daca aveti problemele lui Flavian as fi bucuros sa va aud epunandu-le.
    Stiti bine ca incerc sa ma adaptez intodeauna cerintelor.

    In alta ordine de idei, graficul pe care l-ai expus este elocvent. El arata de fapt cam unde ar trebui sa fie bursa azi si unde este in realitate. Make no mistake: dow-gold ratio este un indicator incontestabil. Oricum, asta nu impiedica isteria dupa cate vezi.

    RăspundețiȘtergere