miercuri, 7 septembrie 2011

O curte formata din oameni

A venit asadar azi si verdictul curtii constitutionale din Germania. El a fost asa cum m-am asteptat fript in ulei politic. Pentru cei care nu le au cu engleza traduc: Curtea a spus: Bla bla bla bla..... Doamna Merkel a raspuns si ea: Ha ha ha! Ideile mele, ale lui Sarkozy si Trichet, precum si cele ale hotilor din banci sunt mai presus de lege.

Curtea constitutionala a aruncat totusi pisica moarta in curtea parlamentului german, cel pe care hotii cei mai mari ai Europei vor incerca cu siguranta sa-l santajeze.

Concluzia: Democratie mai exista asadar doar in tarile nordice, vezi cazul Islandei. In rest fascismul bancar se extinde cu viteza sunetului. Euro a saltat din nou, asa cum era de asteptat, la publicarea stirii de mai sus, dand mai apoi cu copitele de gardul pe care piata i l-a pus in fata. Facatorii de stiri au dat cu capul in acelasi gard.

Ps. Euro are un suport vital in jurul nivelelor actuale, mai precis la 1,4055. O data perforat cu consistenta acest nivel va deschide drumul unui trend negativ de durata cel putin medie pentru valuta comunitara. Asemenea nivele sunt insa in acelasi timp si nivele numai bune de prostire ale investitorilor. Ele sunt perforate pentru inceput pentru ca mai apoi sa catapulteze instrumentul care a dat de ele in directie opusa. Vom afla despre doleantele acestui nivel in cateva zile. Doleantele lui vor fi respecate indiferent de ce spune unul sau altul. 

4 comentarii:

  1. bun venit inapoi Horia, te asteptam de ceva vreme mai ales pentru analiza euro - leu. Poti te rog sa faci un prognostic in ce directie va merge cursul sa zicem pentru urmatoarea saptamana? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua,

    Citesc de ceva vreme blogul dumneavoastră şi din câte am înţeles predicţiile dumneavoastră legate de cotaţiile valutare în special şi indici bursieri în general, se bazează pe o teorie proprie ce ţine cont de reacţiile emoţionale a participanţilor la tranzacţii.

    Am citit acum câteva zile următorul articol:http://www.descopera.ro/lumea-digitala/8691232-am-intrat-in-era-in-care-computerele-preiau-controlul.
    Din articol reiese că foarte multe tranzacţii sunt decizii ale unor algoritmi de calcul... unde sunt atunci reacţiile emoţionale?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Ciprian,

    Nu trebuie sa ai incredere si sa iei de bun tot ceea ce citesti pe net.

    Algoritmi sint o parte a sistemului dar departe de a controla ceva. Este foarte adevarat ca multe tranzactii sint controlate de algoritmi, asa numiti "expert advisors" uni chiar functioneaza pentru o perioada dar absolut toti esueaza lamentabil in timp.

    Un algoritm pe piata forex este definit ca un program ce ia decizii de tranzactionare. Ca orice program el are un input si un output, respectiv mersul pieti este inputul si decizia de tranzactionare este outputul. Se observa trivial ca algoritmul ia decizii in functie de input adica de cum merge piata si nu invers.

    Altfel acuma Grecia se afla in buza prapastiei si euro nu da semne de slabiciune, cind erau doar zvonuri ca greci au probleme euro se zbatea in chinuri pe la 1.19.

    Reactiile puternic emotionale ale pieti se pot observa in timpul difuzarii stirilor atunci cind cotatiile oscileaza foare puternic intr-un interval scurt de timp.

    Bafta.

    RăspundețiȘtergere