miercuri, 30 noiembrie 2011

Valul meu sporit de inundatii

Iata ca "incapatanarea" mea a fost rasplatita. Valul pe care il cautam incepand de la nivelul de cerere expus pe grafic, la data de 25, s-a materializat. Chiar daca a fost decalat cu cateva zile din cauza curcan killing day-ului si al unui week-end. 

Am sustinut si mai sustin, pentru cei care au ochi sa vada, si nicidecum pentru i-conomisti, faptul ca timpul este cel mai important parametru atunci cand este vorba de miscari busiere. 

Timpul nu a fost copt dupa cum spuneam pentru valul devastator, in timp ce nivelul de oferta de la 1340 nu a fost atins nici el, inca. Iata de ce inundatia de lichiditati provocata de mai multe banci centrale, impreuna cu FED si BCE, a avut si ea repercursiunile pe care le vezi. Cred ca ai observat si puzderia de articole din capital si chiar si din alte reviste, ale caror tema principala a devenit apocalipsa. 

Cand l-am mai auzit si pe Olli Rehn grohaind despre sfarsitul Europei am inteles ca timpul de respiratie nu ni s-a terminat inca. 

Bursa, metale, capre, magarusi au saltat asadar din nou conform asteptarilor mele. Nu m-as mira de loc in momentul de fata, daca acesta sarbatoare va continua toata luna viitoare. Bancile centrale vor da toate de pamant cu dobanzile de referinta, foarte probabil in viitorul foarte apropiat. La fel de vigilent ca atunci cand le-au ridicat. Nu stiu insa unde isi va putea cobora FED dobanda? Pentru ca sub zero nu o poate trage nici macar barba lui Bernanke. 

Oricum, in pofida faptului ca au mai avut o asemenea interventie asta vara, derivata tot din cauza lipsei de lichiditati, aceleasi banci centrale au repetat aceeiasi procedura, astepatand probabil, ca de obicei, alte rezultate. Momentul declansator pare sa fi fost: buzunarele goale si gaurite a unor mari banci europene, asta daca vom alege sa dam crezare color de la Forbes. Eu unu ii cred! Nu de altceva dar stiam de mult ca marile banci europene, printre care cele franceze, cele care nu aveau de loc nevoie de capital, si care au trecut toate testele de stresat furnici, sunt falimentare.

La fel de falimentare ca si dupa aceasta interventie. Bancile centrale care si-au dat mana, au mai pompat asadar, ca de obicei, oxigen in plamanii mortului. Inteleg si de ce. Ca sa castige timp. Mortul va prinde un pic de culoare si iata ca vom putea continua sarbatoarea nestingheriti. Putand sa-l invitam  pe cel cu sufletul in iad dar cu picioarele pe pamant chiar la dans. Cei care ii vor face insa aceasta invitatie deocheta vor trabui sa-l tina in picioare, cu macaraua, si sa-i mai si lege sarmulite de maini si de picioare, asa cum au papusile la teatru. 

Fara aceste finisaje mortul nu va face nici un pas. Putand astfel sa transforme twistul la care va fi supus intr-o tranta ridicola.

Ca sa vezi si sa nu crezi. De maine pana vineri avem din nou un interval de reactie! Secundar de aceasta data, adevarat. Sa vedem cum va putea influenta el frenezia de a astazi. Dupa o corectie, in cazul in care intervalul amintit va avea un asemenea deznodamant, n-avem decat sa steptam craciunul. Cu un mos care isi va umple sacii cu burse saltarete. Toti sugarii indatorati deja pana la dintii pe care nu ii au inca, vor primii in cadou aceiasi stire. Cea ca lumea a fost salvata din nou. De catre cine crezi? De catre  aceaisi idioti care o baga in cacat, tot mai adanc, in fiecare zi.

4 comentarii:

  1. horea , la cat de disperati sunt nu m-as mira ca bernake&obama sa anunte in curand infiintarea unei linii de credit directe la cea mai mica dobanda posibila catre italia

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-as mira! Din moment ce Italia nu este o banca.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu este o banca intr-adevar dar toate bondurile ei sunt cumparate de banci italiene ( majoritatea ) + banci din EU si din US , de asta ma tem ca pana sa ajungem la o deflatie reala ( aurul in scadere ) bernake&obama o sa rupa-ndoua dolarul ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai vezi, repeti de fapt ceea ce am spus eu mai sus.Banci italiene, banci din Eu.

    Eu cred invers. Dolarul se va rupe in doua dupa deflatie. Un fenomen pe care Bernake&Obama nu il mai pot infuenta.

    Daca ai sarit in put si vrei sa scapi cu viata, trebuie sa astepti pana te scoate cineva, in acest caz n-are cine, sau pana cand seaca putul. Problema este ca oricum ar fi nimeni nu-ti poate garanta ca vei iesi viu.

    RăspundețiȘtergere