joi, 5 aprilie 2012

Data importanta de reactie maine

Prin intermediul acesteia o noua apreciere probabila a tot ce a decazut in ultimul timp ar trebui sa inceapa. Vom vedea acum cata putere vor mai gasi toate aceste obiecte pentru lupta recuperarii teritoriului pierdut. In opinia mea lucrurile vor arata totusi putin diferit fata de trecut. Tot ce s-a depreciat ar trebui sa porneasca spre nord, numai ca vitezele de miscare ar trebui sa fie de aceasta data diferite.

 Diferite ar trebui sa fie pana la urma si nivelele la care vor ajunge obiectele de risc, ma refer aici in primul rand la eventuale depasiri ale ultimelor maxime. 

Un scenariu care ar putea fi periclitat, deocamdata eu mai cred in el, chiar daca am devenit mai temperat, este acela in care euro ar fi trebuit sa ajunga conform caluculelor mele la 1,36, cel putin. In timp ce scenariul SP ar putea foarte bine sa se desfasoare conform asteptarilor pe care le-am avut. 

Oricum, euro a ajuns la o zona foarte solida de cerere. Lovindu-se de o linie trasa anapoda chiar in jurul nivelelor la care se invarteste in acest moment. In acelaasi timp dolarul a ajuns la o zona de oferta. In primul rand fata de leu.

In cazul indicelui valutei americane linia trasa anapoda nu a fost atinsa inca, ceea ce ar putea duce la inca o incercare de depreciere euro, maine. Deprecierea ar trebui sa fie totusi infima, si sa fie urmata de o revenire, cel tarziu spre sfarsitul sesiunii bursiere. Baga de seama! Scenariul descris este unul scurt, valabil maximum pana la sfarsitul lunii. Scenariul de durata fiind total neafecat.

Ce surpize am putea avea din partea pietei? O rupere subita a nivelului de cerere cu o prabusire rapida a intregului castel facut din rahat. Mai putin probabil, totusi, cred eu in aceste momente.

Inchei prin a-ti aminti de un articol foarte scurt pe care l-am pus pe site in luna ianuarie anul curent. Il gasesti aici. Compara ceea ce spuneam atunci cu ceea ce se intampla acum. Vezi graficul euro-franc. Testele de care vorbeam atunci au inceput, vezi sagetile rosii. Si mie imi miroase din nou a campionat de pumni, piata-banca.

Campionat  pe care BC a Elvetiei l-a castigat o data, dar invers. Fiind declarata de atunci campioana tuturor bancilor. Pentru ca a reusit sa piarda cei mai multi bani pe care i-a pierdut o banca vreodata, in urma unor interventii futile in piata. Observa cum peg-ul de 1,20 a fost spart chiar azi. Apropo de graficul dolar-ron! Este unul de 5 ore. L-am ales deliberat! Pentru a arata cititorilor manualului scris de mine o zona de oferta "ca in carte". Nu am nici un dubui ca ea va rezista la un prim test. Intrebarea este pana cand?

9 comentarii:

  1. eu tot nu inteleg cu sek-urile si nok-urile se "tin asa de bine" , fara sa se aprecieze spectaculos fata de euro in schimb chf-ul ii da atata bataie de cap snb-ului ? oare e elvetia mai cu mot decat norvegia sau suedia ?

    RăspundețiȘtergere
  2. mihai, tocmai asta este si problema
    fundamentalistilor. Ei incearca sa explice o piata fractala care este de fapt lipsita de logica. Cu mot, este tot ceea ce este perceput cu mot, din cauza unor sentimente cu sau fara mot.

    Aminteste-ti ce mot aveau metalele atunci cand Flavian citea pe diferite situri ca s-au terminat, mai ales argintul. Si atunci cand Gogu isi facea reclama de cumparator in multe din comentariile sale. Perceptia aia cu mot a devenit insa subit fara mot, si metalele s-au facut praf. Nici nu oricum, ci foarte rapid in doar cateva saptamani.

    Sa nu uiti inca un lucru! Faptul ca banii se fac tocmai prin aceste schimbari de perceptie. Probelema celor care pierd, 95% dintre investitori este doar una: Faptul ca ei mai vad motul acolo unde nu mai este, si invers.

    RăspundețiȘtergere
  3. Horea, tinand cont ca astazi bursa e inchisa reportam reactia pentru luni?!

    RăspundețiȘtergere
  4. vali, valutele merg. Indicii si ceea ce nu se tranzactioneaza astazi se muta pe luni, asa cum spui. Oricum decalaje de +- 2-3 zile trebuie acceptate chiar si fara sarbatori sau week-end.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Horea. Crezi ca DAX-ul mai poate mai treaca de maximele din 2011, asa cum ai precizat intr-un comentariu mai vechi? Totusi are o corectie de aproape 8%.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim,Dax a ajuns la cca. 300 de puncte de la maxima pe care a avut-o in vara anului trecut.

    Tinand cont de faptul ca indicele a avut miscari de pana la 1000 de puncte, doar intr-o singura saptamana, o depasire a vechiului top nu ar fi o imposibilitate.

    Si totusi! Graficele par sa-si fi schimbat graiul in momentul de fata. Prevestind ca, scenariul prin care Dax si-ar fi putut depasi topul din 2011 a devenit unul foarte putin probabil. Daca nu aproape imposibil

    Tocmai faptul ca Dax nu a reusit sa faca ceea ce au facut indicii americani, de exemplu, adica sa-si depaseasca topul. Prin intermediul ultimei zvacniri pe care a avut-o spre nord, demonstreaza in opinia mea slabiciune.

    Una care va pune piedici foarte serioase salturilor pe care DAX ar mai dori sa le faca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vali, Horea- cred ca s-au adunat nori negri deasupra indicilor (Dax inclusiv): raportarile (in secial non farm employment) din SUA de vineri mult mult sub asteptari,in Europa suntem serviti cu o portie consistenta de Spain, China incentinire considerabila, mare parte tot datorita europei

    Revenind la grafice, multe testeaza din greu nivele de suporturi, ma intreb cam ce culori si depresiuni vom vedea marti dimineata si l ora 3:30

    Nu sunt convins ca raporturile o sa ajute actiunile de data asta, acum totul depinde ce vede fiecare : partea plina sau goala a paharului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Horea. Poate o analiza pe termen scurt si mediu pe DAX? Dupa caderea de aprox 8%, urmeaza o apreciere sau din contra e inceputul valului devastator?

    RăspundețiȘtergere
  9. Catalin, chiar in cazul unei aprecieri DAX, un lucru probabil in perspectiva scurta de timp, si chiar in cazul in care aceasta va intrece ultima maxima, nu pe cea din 2011, este foaret posibil ca valul devastator sa fi inceput.

    Voi considera pana la proba contrarie o curatare de stopuri, orice incercare prin care indicele ar vrea sa-si depaseasca maxima cea mai recenta.

    RăspundețiȘtergere