miercuri, 17 aprilie 2013

Inceputul cosmarului Bernankean?

U.S. stocks fell hard on Wednesday, retreating after the prior day’s rally amid disappointing results from companies including Bank of America Corp. 

Raportul Jp Morgan care a venit acum cateva zile i-a bagat pe deepsi in extaz, pentru ca nici unul din ei nu a inteles esenta comunicatului. Cand l-au vazut si auzit pe J. Diamond tintind cu vorbele spre stele investitorii si-au montat imediat aripile de strut. Cu toate ca, printre randuri, catastrofa lumina ca farul unui port. Departamentul creditarilor a ajuns la marimea unei furnici, in pofida rezultatului anuntat de banca, care a fost o bucata buna peste asteptari. Creditarile si departamentul de care tin vor creste in trimestrul doi, au prognozat expertii, concentrandu-se cu toti muschii asupra profitului raportat.

Acest profit, foarte frumos, de fapt, nu poate fi insa sustenabil dupa parerea mea, nci macar in pespectiva medie de timp. Din moment ce inima bancii, departamentul care se ocupa de credite este in fibrilatii. Investitorii par insa a fi loviti din nou de cancerul extrapolarilor liniare. Dar, in cazul in care perceptia mea este corecta, ei vor fi suflati ca penele unei gaini de uraganul pe care il va produce spargerea celei mai mari bule financiare din toate timpurile.

“Inflation is running very low,” as measured by the personal consumption expenditures prices index, Bullard said in a question-and-answer period after a speech at the Levy Economics Institute of Bard College. Bullard’s comments suggest a growing risk of deflation, a general decline in prices. The implication is that the Fed will continue its easy-policy stance, and perhaps augment it with other steps, said Michael Moran, chief U.S. economist at Daiwa Securities America Inc. The Fed’s bond buying has been successful at keeping deflation at bay. It is designed to push down interest rates and boost asset prices, sparking demand that prevents prices from falling. 

Succesfull att keeping deflation at bay? Uita-te la grficul cu preturile cuprului, cel mai folosit component in industrie, aurul, petrolul, si apple. Si intreba-te daca "espertul" nu este cumva ruda cu Basescu? Din moment ce a reusit sa "esplice" cu atat acuratete "succesurile" omului cu barba. 

In opinia mea FED a ramas fara gloante. Dar, daca espertii economisti sefi vor mai gasi totusi unul, ratacit pe undeva, vor putea sa si-l traga in cap pentru toate prognozele imbecile pe care le-au facut. In capul acela patrat plin de keynesianisme pana la refuz. Misu vede si alti pasi pe care ii va putea face FED. Care? Poate un pas spre acelasi glont pentru care se vor bate economistii sefi. Pentru ca in opinia mea suntem foarte aproape de explozia tuturor timpurilor.

FRANKFURT (MarketWatch) — “Depression” isn’t the word usually used to describe the euro-zone economy, but it may become increasingly appropriate as hopes for a recovery give way to fears of an extended and destructive downturn that policy makers seem unable to halt. 

Eu unul am folosit numai termenul depresie tot timpul. Chiar si atunci cand Draghi, Barroso, si Hurezeanu anuntau ca am iesit triumfatori din belea. Singura tara din UE care mai are si in aceste momente o crestere economica puternica este desigur Romania. Si asta pentru ca este condusa de cei mai mari oameni de stat care au pasit vreodata pe Terra. Ponta si Basescu.

5 comentarii:

  1. Dorel finantistul18 aprilie 2013 la 08:17

    Salut Horea.
    eu cred ca te inseli,nu poate fi adevarat asa ceva in America care este mama si tatal democratiei,iar populatia este educata si civilizata.
    Am vazut de curand o prostie de film"Ucide-i pe toti cu tandrete"In acest film am retinut o replica americanii nu sunt un popor iar America este o afacere.Ce nu spune filmul este ca afacerea este confiscata ca sunt vremuri grele si daca pana acum mai era loc si pentru altii acum doar stapanii stiu ce se va intampla si bineinteles vor profita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Horea,poti sa te uiti putin peste indictorii de la articolul asta:http://florincitu.wordpress.com/2013/04/15/povestea-fara-happy-end-spusa-de-indicatorii-monetari/
    si sa dai o interpretare.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Horea, cum vezi reactia bursei americane daca dupa o cadere de
    10-15% barbosul dubleaza Qe-ul?
    Emil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unii sunt de părere ca "The Mother of All Bubbles" mai are un pic de aer în "țevușcă" ...
    http://goo.gl/y0fq8

    RăspundețiȘtergere
  5. Emil, ca si cum i-ai dubla unui muribund portia de oxigen.

    Daniel, a spune cu exactitate cand si la ce nivel se va sparge o bula gigantica precum ceea la care ne uitam nu este un lucru usor, din moment ce spre sfarsit sufla toti deodata in ea, ca s-o umfle si mai tare.

    De aceea trebuie sa monitorizezi nivelele chei la care s-ar putea sparge. In momentul de fata ne invartim in jurul unui astfel de nivel. Daca va ceda ne uitam la nivelul urmator putand fii siguri doar despre un singur lucru. Cu cat mai mult se umfla un balon cu atat pocneste mai tare.

    dorel, dupa cate stiu eu, in anii 30, multi stapani au sarit pe geam.

    anonim, noroc ca ceilalti au scris un nume, ca sa stim cui ne adresam.
    Interpretarea mea este cea pe care o sti. Deflatia. Indicatorii din articol sunt doar o consecinta a starii de fapte. Nu am de asemenea nici un dubiu fata de cifrele prezentate. Si nici fata de cele mai multe concluzii pe care le trage autorul.

    RăspundețiȘtergere