Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 martie 2008

Indicele bet complectare

Va povesteam in articolul precedent problemele pe care le am in privinta colectarii de date.Lucrez si sper ca in doua saptamani sa pot prezenta grafice.
Bursa de valori Bucuresti ofera date complecte cu pret de deschidere,inchidere si variatie zilnica doar pentru 60 de zile.Valabilitatea este pentru luna in curs si luna precedenta,nimic mai mult.

Aruncand azi un ochi peste aceste date,mi-am dat seama ca prezicerile pe care le-am facut in data de 16/2 s-au adeverit deja,facand din prabusirea bursiera de azi un fenomen normal.Bursa a dat de fund in apropiere de pretul afisat in articolul din 16 februarie la data de 20/2(prezicerea era facuta pentru zilele de 18-19/2,decalaj de doar o singura zi)

De acolo bursa a urcat conform prevederilor pana la 7925,nivelul tinta afisat in articol aflandu-se la cca 8000.Prezicerile fara grafice sunt mult mai dificile realitatea demonstrand insa ca ele nu sunt imposibile fiind chiar destul de exacte.
In analiza actualizata de la inceputul saptamanii s-a strecurat insa o eroare!Ne avand grafice nu am urmarit preturile in fiecare zi,nefiind un trader al bursei din Bucuresti.

Inainte de a scrie ultimul articol despre indicele BET m-am uitat doar la preturile afisate pentru saptamana precedenta, fara a observa ca pretul meu tinta de la nivelul aproximativ 8000 a fost deja atins in data de 26/2.
Afirmatia "nimic semnificativ" pe care o faceam in ultimul articol despre BET devine ca atare una eronata.Atingerea unui pret tinta este un lucru foarte semnificativ aducand dupa sine intotdeauna o reactie.

Reactia,o noua depreciere in acest caz,am vazut-o in perioada care a urmat maximei de la nivelul de 7925, caderea culminand azi cu- 7% .Deprecierea de azi s-a produs cu penetrarea suportului de la nivelul 7100,indicele ajungand la un minim de 6740.La acest nivel avem din nou un pret de reactie care si de aceasta data se suprapune unei date de reactie,data fiind chiar ziua de azi 20/3.

Ca atare zilele urmatoare bursa ar trebui sa-si revina.Daca scenariul meu,care in momentul de fata are cele mai mari probabilitati de reusita se adevereste,aprecierea bursei va fi una rapida si intensiva.Nu uita un lucru important:Pana la semnalul unei schimbari de trend toate aprecierile sunt considerate corective.

Observa in acelasi timp ca intr-un trend descendent aprecierile corective pot fi uneori impresionante.
Inchei prin a-mi cere scuze pentru vigilenta scazuta de care am dat dovada!Graficele pe care le pregatesc ma vor scuti insa cu siguranta de asemenea probleme.Sper de asemenea ca posibilitatea colectarii datelor istorice bursiere sa devina o realitate si in Romania.

Niciun comentariu: