Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Saptamana nr 36 rezumat

Rubrici din ziare care comenteaza prestatiile economiei romanesti ca fiind cele mai bune din Europa.Nota subsemnatului:Prestatii sau nu,Romania intra incet dar sigur cu ambele picioare in criza economica globala.

Zona Euro:vanzari retail in scadere -0,4% contrar asteptarilor de 0%.
Productia industriala din Germania luna la luna -1,8 fata de asteptarile pietei de -0,5
Canada ,Australia,Marea Britanie,zona Euro isi mentin deocamdata dobanzile neschimbate!

Sua:Somaj total in crestere 6,1% fata de asteptari situate la 5,7%.Nonfarm payrolls slujbe adaugate economiei exceptand sectorul fermier -84000 fata de asteptari de -73000(scadere a nr de slujbe adaugate).

Concluzie:Situatie ingrijoratoare si inca un pas spre recesiunea globala de care acest sait s-a ocupat de multe ori."Bursa,data inapoi cu trei ani in 12 luni",spune un articol din Bisness Standard?

A auzit cineva "strigatele"de ingrijorare exprimate pe acest sait inca de la infintare?Vrea cineva in Romania sa invete cum ar trebuie sa se fereasca de catastrofe economice si de pierderea banilor economisiti?Cu siguranta ca nu!Uita-te in jurul tau si vezi cum lumea sufera in continuare de orbul gainii!Credeti cumva ca a fost cineva din cei care"s-au aruncat de la etaj"interesati sa citeasca si se inteleaga ceea ce fac?

Nicidecum.Demagogia tip Vadim Tudor predicata de majoritatea politicienilor,indiferent de partidul din care fac parte,ramane in continuare melodia preferata a majoritatii romanilor.Tepe zilnice trase naivilor,lipsa de respect si profesionalism,caracterizeaza capitalismul salbatic din aceasta tara.O criza globala este ca atare exact ceea ce ne lipsea!

In orice rau este insa si un bine.Poate incet in"cincinalul"urmator se va trezi si romanul!
Napoleon spunea:"Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita"Cum e soferu asa va merege si masina!Atentie! veti vedea accidente pe care azi nici nu vi le puteti inchipui!"Pe drumuri denivelate si greoaie"este nevioe de "soferi"versati!!!!!!!!Atentie din nou, pentru ca astia pe care ii aveti,va calca si pe trecerea de pietoni!

Niciun comentariu: