Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 29 martie 2010

Ba un sarut ba un pumn

Domnul Isarescu este un om sovaielnic. Ba le explica romanilor cum a aparat el leul impotriva speculatorilor invadatori, ba le explica pe urma cum trebuie sa-i dea in cap pentru a mari exporturile. Numai domnia sa stie despre care exporturi vorbeste. Paginile ziarelor care comunica parerile isaresciene sunt pline de comentarii. Balivernele dl-ui guvernator prind inca bine la romani. Acestia din urma demonstreaza prin comentariile pe care le fac, ca il vad pe Mugurel ca pe un mare aparator al economiei. Majoritatea comentariilor se refera la cursul leului si il ridica in slavi pe Isarescu, pentru prestatiile pe care le-a avut in lupta cu speculatorii.

As fi curios sa aflu ce gandesc acesti creduli naivi astazi. BNR a redus dobanda de referinta la 6,5 puncte vrand sa dea in cap leului. Isarescu sare dintr-o barca intr-alta in timp ce ele se scufunda. Din exemplul Poloniei dl. guvernator nu a invatat nimic. BNR a redus asadar dobanda azi, sperand ca bancile sa ii uremeze exemplul. In timp ce Mugurel vasleste intr-o directie dl. Boc si guvernul actual al Romaniei vaslesc in directie opusa. Legea falimentului personal, da un pumn direct atat in gura bancilor cat si in gura domnului guvernator.

Credeti cumva ca tin partea bancilor? Nicidecum! Cele mai multe ar merita sa se scufunda impreuna cu creditele descreirate pe care le-au dat unor oameni la fel de descreierati. Problema se va ingroasa insa, atunci si daca, legea falimentului personal va intra in vigoare. Sunt sigur ca la oara la care scriu aceste randuri bancile sa scalda in credite neperformante pe care nu le-au declarat, asteptand vremuri mai "calde" care nu mai vin. Daca vremurile calde n-au venit legea domnului Boc anunta furtuna. Romanul smecher a incercat deja sa se eschiveze de la datorii prin minciuni si povesti de adormit copii chiar si fara legea dl-lui prim ministru.

Iata insa ca Boc cel mic cu inima mare vrea sa legalizeze aceasta fuga a romanului din fata datoriilor, in timp ce dl Isarescu ar vrea sa porneasca creditarile care au dus tara in groapa. Domnul guvernator se uita ca intotdeauna in "sus", in directia in care merge economia. Gestul e oarecum lesne de inteles din moment ce in groapa nu e altceva decat bezna. Din aceasta bezna cu picioarele inglodate in noroi, guvernatorul ii da cu psihologia, incercand sa explice romanilor cum ca cacatul e de fapt ciocolata.

Hai sa ne tranformam si noi psihologi pentru moment!

Nu pentru a-l concura pe dl. guvernator. Ar fi imposibil, dar totusi, psihologi de nivelul de clasa a cincea. Hai sa presupunem ca ai fost magar si ai sarit in apa de 5 m adancime fara sa sti sa inoti. Pe mal stau eu la vre-o 4 metri de tine. Tu te scufunzi de-ti ies clabuci din urechi. Hai sa trecem acum la partea psihologica. Cu mana pe inima incearca sa raspunzi la aceasta intrebare: Ce ai prefera? Sa-ti spun ca esti bou din moment ce ai intrat in apa fara sa sti sa inoti si sa sar dupa tine, ca sa te scot sau ai prefera sa ma apropii de tine cam la un metru distanta, ca sa ma auzi bine si sa-ti soptesc seducator: Fi linistit omule tu de fapt nici nu esti in apa. Felul acesta de a face psihologie duce la cimitir desi ea pare sa-i fi sedus si pe cativa cititori al acestui blog.

De la psihologie hai sa trecem acum la cele sapte minuni ale lumii, pardon, la cele 7 negatii isaresciene. Daca esti roman si nu stii de ce ai nevoie e bine totusi sa sti de ce nu ai nevoie.

Iata ca domnul guvernator te ajuta:

Isărescu prezintă cele 7 lucruri de care NU are nevoie România:

1. "Avem şanse de creştere economică dar NU ne trebuie un boom economic".

Stati linistit! De unde atata boom domnule guvernator? Poate din sunetul lopetii lovite de capul vecinului, care sapa aceeasi groapa ca si domnul Boc. Eu stiam ca inecatul suna pleosc.

2. "NU ne trebuie creştere economică cu inflaţie, atât timp cât inflaţia este un eroziv de încredere pe termen lung"

Absolut corect! Oare de ce nu va asculta cei care ridica preturile artificial ca intotdeauna, mai ales baietii de la benzina.

3. "NU avem nevoie de creştere care să reia deficitul extern"

Absolut corect, dar nu trebuie va bateti capul. Un milion de someri nu mai cumpara ca descreeratii ca n-au din ce. Productie zero si importuri scazute vor tine deficitul de cont curent in pozitia in care-l doriti. Ati avea probleme daca exporturile ar putea scade sub zero. Nu e cazul, nici macar in tara lui Boc si Basescu.

4. "NU avem nevoie de o creştere economică de natură să inflameze datoria publică, peste ceea ce înseamnă în prezent situaţia Greciei"

Auleu cata dreptate aveti! Sa dea Blankfein sa va auda si Boc. Problema e ca el sapa alta gropa. Din groapa in groapa sunetul se propaga mai greu. Sa nu uitam nici de faptul ca domnului premier ii plac imprumuturile care nu costa "un leut", se infrupta din ele cat poate.

5. "NU avem nevoie de o creştere economică cu şomaj"

Aici ati pus iar punctul pe "i"! Cresterea economica cu somaj nu este de fapt crestere economica reala ci o crestere din cifre. Scoateti putin capul din gropa si incercati sa urlati. Poate il ridica cineva pe Boc in gropa vecina ca sa va auda.

6. "NU" ne trebuie o creştere economică cu deficite bugetare mari, cu impozite mari"

Scrieti asta pe o pancarta si hai in fata guvernului. Nu va amestecati cu cei care picheteaza pentru ca ei tot nu stiu de ce picheteaza. Stati mai la o parte ca sa iesiti in evidenta si strigati-i lui Boc. Mai tu stii cine sunt eu?

7. "NU se poate să crească salariile fără restructurare. Niciodată, niciodată, niciodată!"

Absolut corect dar Boc e mic si nu aude. A sapat atat de adanc incat nici nu mai
vede.

Iata cele doua nu-uri de la subsemnat. Am auzit ca lumea are acum 8 minuni, hai sa le facem 9:

8. Nu fura!!!!!!!!!!!!!!!!!

9. Lasa piata in pace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. Mai zica cineva ca am ceva cu Mugurel. BNR gandim la fel!

4 comentarii:

dragon spunea...

Am mai zis de cateva ori pe blogul tau, eu nu-l cred pe Isarescu prost, il cred doar partial politician. Nu are cum sa zica adevarul, deoarece adevarul e trist, asa ca zice minciuni frumoase, presarate din cand in cand cu bucati de adevar - ca cele enumerate de catre tine.
In schimb pe Boc si gasca lui ii cred prosti de bubuie :)...
Si stii tu vechiul proverb maghiar: "Sok lud disznot gyoz" - pt necunoscatori:"Multe gaste inving porcul"

Respectiv cum zicea Lapusneanu .. "Prosti dar multi" ... hai ca am dat destule citate pt azi.

Vom trai si vom vedea.. oricum mi se pare hilar ca astia deja mai vor un imprumut, ca pe primul l-au furat..

Horea spunea...

Mai dragon dragul lui mosu!

Eu nu comentez desteptaciunea oamenilor ci ceea ce fac. Ciomu poate are IQ de 200 si Isarescu la fel. Ciomu a taiat dupa cate sti p.....odoaba omului de pe masa de operatie. Putin cred ca-l intereseaza pe individ cat de destept a fost doctorul.

Am incercat sa explic tocmai de aceea efectul psihologic pe care il are minciuna in cele din urma, indiferent de unde vine. Poate l-a prostit cineva si pe omul nostru sa sara in apa de 5 metri spunandu-i ca-i doar pana la brau.

Omul a sarit credul ca si acest popor nenorocit. Cand esti pe punctul de-a te ineca nu mai crezi insa pe nimeni, simti doar ca te scufunzi si nu mai ai aer.

Daca un alt bou cu IQ de 50 sare dupa tine si te scoate din apa, in timp ce unul cu IQ de 200 iti sopteste ca esti de fapt pe mal, o sa-i multumesti primului si o sa-l si crezi pana la urma cand iti va spune ca te-a salvat, pentru ca de fapt asta a si facut.

Sincer sa fiu sunt satul de desteptii si de miile de oameni cu cate sapte diplome. Tanjesc nebuneste dupa un "prost" care sa mai si faca ceva pentru tara asta nenorocita.

Destepti am vazut destui si in timp ce ei dau din gura noi ne scufundam. Ce il ajuta pe cel ce manca cacat, faptul ca Iserescu ,destept, ii spune ca manca de fapt ciocolata. Cat de destept sau cat de prost sa fie cineva, daca nu-i bolnav va avea miros si gust.

dragon spunea...

Problema nu este cat de destepti sau prosti sunt oamenii respectivi, problema e ca orice are fi nu-i intereseaza ce se intampla pe termen lung si nici binele comunitatii, ii intereseaza doar binele lor. Si daca toti isi vad doar de propriile lor interese respectiv gandesc doar pe termen scurt, pot sa aiba si inteligenta lui Einstein sau prostia lui Bush, tot rau o sa fie pentru toti ceilalti.

Horea spunea...

Corect! Exact asta incerc eu sa explic celor care gandesc exclusiv romaneste.