Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 17 septembrie 2010

2012

Maiasii nu l-au cunoscut pe Boc si pe Isarescu. Sunt absolut sigur ca si-ar fi prelungit calendarul in cazul in care ar fi aflat de existenta vajnicilor romani.
In timp ce guvernatorul BNR pare sa-si fi insusit pe deplin zicala damboviteana "ciocul mic", vorbind in ultimul timp mai mult de palmele bunicului decat despre economie, ciocul lui Boc se face pe zi ce trece tot mai mare.

Maisasii vedeau o problema in 2012, Boc vede renastera PDL, un urias in devenire, care isi va scoate din nou capsorul imens din partea plina a paharului, in acelasi an. Este adevarat ca domnia sa a primit un "cui" de speranta si de la Isarescu, care, ametit de loviturile bunicului violent, a mai indrugat ceva despre iesirea din criza a Romaniei in anul de care vorbim. Oricum, la un jongleur al paharelor de calibrul premierului, un pahar in plus sau minus nu ar mai trebui sa conteze.

Precum spuneam chiar ieri, romanul a fost si va ramane un vesnic visator optimist, umbland fara cizme in noroiul care ii ajunge acum pana la gat. In contextul in care vorbim, nu ar trebui sa-i uitam insa nici pe oamenii de stiinta! In soapta au inceput sa vorbeasca si ei de o posibila inversare a polilor pamantului. Un lucru au uitat insa sa spuna acesti scoliti ai zilelor noastre. In caz ca acest fenomen se va produce intr-adevar, Roamnia ar putea sa cada in cea mai propice zona turistica de pe Tera. S-o vezi atunci pe doamna Nuti la volanul ministerului in cauza sau de ce nu, la volanul "tutulor" ministerelor din Romania invadata de palmieri. Pana atunci insa sa traim jupuiti bine. Avem si vom avea la carma politicienii pe care ii meritam.

3 comentarii:

Flavian spunea...

Cu inversarea polilor s-au mai potolit lucrurile si spaima oamenilor. Insa de ceva eruptii solare se vorbeste pe bune: Nasa Warns Of Super Solar Storm 2012. Asta ar insemna o pauza de cateva zile pana la cateva luni pentru sistemele electrice.

In momentul ala lu' doamna nuti nu-i mai porneste jipul, noi n-o sa mai avem net pe care sa pierdem vremea, iar un sac de cartofi n-o sa-l mai iei de la carfur cu o bucata de plastic sau de hartie. Ci cu o moneda de aur de la taranii romani care inca n-au uitat campaniile agricole de pe vremea raposatului.

Vesticii ? Pai ei vin deja pe aici la specializare saracii: de ce vin străinii să dea cu sapa în România ? Se pregatesc pentru momentul in care sistemul actual va deveni istorie... :)

Horea spunea...

Flavian, Aurul la care ti tu asa mult a ajuns la a doua mea rezistenta, adica la 1280 de dolari, vezi graficul expus mai demult.

Daca am dibuit eu bine lucrurile aurul va cadea de aici cu bursa putand sa-i faca pe tarnii de care vorbesti sa se intoarca la troc.

In caz ca gresesc tu vei putea deveni unul dintre aceia pe care taranii o sa-l iubeasca cel mai mult.

Pana atunci insa, ia hai bre sa traim jupuiti bine.

Flavian spunea...

Bine ar fi sa inceapa odata scaderea aia la burse pe care o tot asteptam. Chiar daca asta va insemna si o depreciere temporarara a aurului. Sunt curios in ce moment va surveni totusi decuplarea.

E bun si trocul sau chiar un gift economy, dar mi-e ca oamenii vor mai avea un pic pana se vor dezobisnui de utilizarea unei monede. Pana atunci, metalele pretioase ar putea juca acest rol de tranzitie.