Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 15 septembrie 2010

Banca Japoniei vede oameni rosii si intervine

Influentati probail de Isarescu si Olteanu-sama japonezii incep sa vada oameni rosii. Acestia din urma nu ataca ci iubesc yenul japonez, incercand acum conform bancii centrale sa-l tina in orgasme continue. Atata iubire strica chiar si japonzilor, care, ahtiati dupa exporturi, nu mai vor sa vada oameni rosii in fata ochilor. Ca sa nu umplu paginile cu diaree verbala va expun un grafic dolar-yen.



Pe acest grafic am marcat intervalul de timp in care banca centrala japoneza a vrut sa dea dolarul oamenilor rosii ca sa-l iubesca, incercand in acelasi timp sa beleasca yenul. Intervalul prezentat precum si stirea despre interventia bancii nu au fost scoase din rect. Valabilitatea afirmatiilor poate fi verificata de orisicine! Intervalul de care vorbesc se afla ( urmareste sagetile negre si liniile punctate rosii) intre august 2003 si martie 2004. In timp ce banca intervenea, dolarul se deprecia, negasind nici un om rosu la orizont ca sa-l iubesca. In acelasi timp yenul arunca cutitul de harachiri cat colo. Atunci cand piata a decis in schimb, mai bine zis cererea si oferta, ca dolarul ar trebui sa se aprecieze fata de yen, acest lucru s-a intamplat, vezi linia verde ascendenta.

Dupa o maxima ( sfarsitul liniei verzi si a doua sageata rosie), dolarul s-a depreciat din nou fata de yen, pana in zilele noastre, exact pana la o zona de cerere in care ne aflam, in jurul nivelului de 82. In cazul actual banca a inceput sa vada oameni rosii la un nivel mult mai adecvat de interventie decat in 2003. Cu toate acestea yenul va mai avea o tentativa de apreciere, cred eu, din cauza euforiei oamenilor rosii. De ce? Pentru ca asa vrea cea mai lichida piata de pe glob, piata valutara, o piata pe care nici o banca nu o poate influenta decat pentru moment.

Dupa o nou tentativa de apreciere a yenului fata de dolar, vom vedea daca nivelul actual de cerere este destul de solid pentru a impinge yenul spre gradele sudice spre care a vrut sa-l trimita si banca. Oricum, ultima lumanare pe care o vezi, in forma unui carnat a la Remes, este rezultatul interventiei bancare. Iti mai pun un grafic, de data asta unul zilnic, ca s-o poti admira mai bine.

Iti mai aduci aminte cand spuneam in articolul din 6 septembrie"jurnalism de clasa damboviteana" ca e timpul sa cumperi dolari fata de yeni?

Niciun comentariu: