Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 5 septembrie 2010

Valute

Trebuie sa incep analiza valutelor prin sublinierea unui fapt important. Miscarea si scenariile Sp 500 vor fi dadatoare de ton si pentru miscarea lor.

In graficul alaturat, cel saptamanal, se vede revenirea euro din saptamanile trecute. Intervalul marcat reprezinta o rezistenta care va respinge foarte probabil tendinta de apreciere euro. In perspectiva mai lunga de timp, scenariul expus de mine la inceputul verii ramane valabil, euro trebuind conform acestui scenariu sa se deprecieze fata de dolar.

In perspectiva de timp scurta va trebui sa urmarim insa demnitatea rezistentei pe care am descris-o mai sus. Voi reveni cu o noua analiza atunci si daca ea va fi atinsa, fiind obligat sa trag noi concluzii, dependente de comportamentul pe care il va avea perechea studiata la nivelul acestui interval. Normal ar fi ca euro sa inceapa sa cada de la nivelul amintit, vom vedea in curand cat si cum.

Euro-Ron bate pasul pe loc conform predictiilor, osciland intr-un interval, cuprins intre 4,21-4,2850. In momentul de fata ne apropiem de limita superioara a intervalului, nivel la care aprecierea euro ar trebui sa se opreasca, urmata de un nou test al limitei inferioare al aceluiasi interval. Pune-ti ceara in urechi atunci cand auzi ca euro s-a apreciat din cauza remanierii guvernamentale. S-a apreciat pentru ca trendul foarte scurt era de asa natura, ca si de fapt cel al indicelui SP 500.

Dolar-Ron a avut o cadere mai consistenta. De vreo cateva saptamani dolarul a inceput sa-si revina, revenire care ar trebui sa continue dupa o scurta pauza. In cazul valutei americane avem o ultima lumanare al carei minima si maxima a fost cuprinsa intre nivelele expuse pe grafic. Cititorii cartii vor recunoaste de indata un asa numit outside candle intelegandu-i mai mult ca sigur si semnificatia. Miscarile de durata scurta a dolarului vor trebui asadar sa fie cuprinse intre limitele lumanarii expuse pe grafic. In cele din urma limita superioara ar trebui sa fie perforata cu o apreciere a dolarului drept consecinta, intr-o prima faza spre 3,4150. De aici, dupa o pauza scurta, ar trebui sa urmeze noi aprecieri, aprecieri la care voi reveni mai tarziu.Repet inca o data! Scenariile descrise sunt dependente de evolutia burselor din state.

Sa traiti aburiti bine!

3 comentarii:

Anonim spunea...

ce parere aveti despre chf?

kaboom spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=V4cRYI2x60Q&feature=player_embedded#!

Horea spunea...

Anonim, incaz ca te referi la perechea chf-ron parerea mea este urmatoarea: Francul are in momentul de fata un bias negativ in perspectiva scurta de timp si, unul neutru in perspectiva mai lunga.

In termeni concreti asta insemana o miscare laterala cuprinsa intre 3,30 si 3,04. Nivelul actual al pretului se afla la 3,24. In consecinta este de asteptat ca francul sa reviziteze minima mentionata, asta chiar in cazul in care valuta elvetiana va mai incerca o zvacnire pozitiva.