Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Rectificare

Am expus intr-o postare precedenta un grafic care reprezenta sentimentul consumatorului si pe care l-am gasit pe net. Comportamentul bursier actual m-a obligat insa sa caut unul nou, necomprimat, direct de la sursa.

Gasindu-l am inteles mai bine miscarea bursiera actuala, una care incepea sa mi se para tot mai greu de explicat, raportata la graficul comprimat expus in postarea de care vorbeam. 

Pe acest grafic se vede mult mai clar ca sentimentul consumatorului nu este la nivelul pe care l-a avut in 2009, asa cum ne dadea de inteles graficul precedent. Pentru a face pronosticuri cat mai apropiate de realitate calitatea graficelor devine de aceea imperativa. 

Ca o consecinta graficul afisat va trebui sa schimbe putin si prognozele mele. Si ca urmare si prognozele bursiere pe care le-am facut. Nu in perspectiva lunga de timp, in cea care preconiza un val ucigator, ci in perspectiva mai scurta. Voi reveni cu detalii maine in cazul in care voi gasi timpul necesar. 

Pana atunci ti-am expus acest grafic tocmai pentru ca lucrurile sa fie cat mai corecte. Pe el poti vedea miscarile preconizate in sentimentul consumatorului. O urcare al acestui sentiment spre intervalul 72-75 este suficienta pentru ca un nou plonjon sa poata incepe de la nivelul marcat, vezi sageata albastra.

Niciun comentariu: