Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 23 decembrie 2011

Salvatorul lumii?

Cine credeti ca ar putea candida la acest titlu si conform cui? Soros desigur si conform tabloidului capital. Ba mai mult! Planul salvatorului lumii a si fost adoptat deja de BCE. Si, a si inceput sa functioneze, conform acelorasi jurnalisti.

Ceea ce au demolat altii in 80 de ani, tabloidul vede salvat in doua zile. Poate are Costel o statistica despre numarul de salvatori pe care i-a anutat capital in in ultima perioada. Eu parca imi amintesc ca gasea cel putin cate doi in fiecare saptamana. Interesant este faptul ca salvatorul lumii nu a spus nici un cuvant despre tocmai lumea pe care vrea s-o salveze. In fiecare fraza el vorbeste insa de banci. Poate capital confunda lumea lui Soros cu lumea cea mare? Nu ar fi nici prima dar nici ultima confuzie pe care o face.

Eu va las afundati in lectura fara a mai comenta. Asta pentru ca am terminat de mancat nu de mult si as vrea sa pastrez masa servita acolo unde ii este locul, in stomac. Voi incheia cu inca doua stiri: O stire foarte importanta, tot din capital. O banca din Romania este la limita insolvabilitatii. Citeste si afla si tu care banca. Daca nu ai reusit sa afli iti spun eu. O BANCA! Observa si analiza minutioasa pe care o face tabloidul testului de stres. Unul pe care Strugurel l-a facut cu joarda. A dat cu ea in toate bancile din Romania si a constat ca sunt solide. Toate in afara de una: OBANCA  

A doua stire: Ati vazut ca avem ministru de finante al anului 2011 din Europa? Potrivit The Banker. Si asta nu este o gluma de 1 aprilie. Si, culmea! Ideea o aprob si eu fara remuscari. Nimeni n-a fost in stare sa faca ceea ce a facut Ialomiteanu. Pentru ca nici o tara nu este populata de romani pe ale caror spinari se pot taia lemne. Iata pentru prima data un rezultat pozitiv obtinut de poporul mamaliga, care accepta fara sa scrasneasca orice i se pune in spinare. 

De data asta a acceptat insa si in opinia mea ceva ce l-a ajutat sa ramana pe marginea santului. Ma intreb unde ne-am fi aflat acum daca tara nu ar fi fost plina de hoti? Oricum, de la margine pana in sant nu este decat un pas. Sunt convins ca problemele externe ne vor ajuta sa-l facem si pe acesta.

Pana atunci hai sa ne bucuram tovarasi! Banci bune avem, malai este destul, in timp ce lumea a inceput sa fie salvata de Soros. Eu nu am altceva de facut decat sa va urez sarabatori fericite.

11 comentarii:

cg spunea...

Sarbatori fericite si pentru tine Horea alaturi de cei dragi.

gandesteliber spunea...

Sărbători fericite Horia și mulțumim pentru tot efortul tău din acest an și răbdarea de a ne arăta un model de logică impecabilă de care aveam cu to(n)ții nevoie! La mulți ani și sănătate tuturor celor dragi ție!

Anonim spunea...

Multumesc Horea!

Sarbatori Fericite!

Vali spunea...

According to Bob Prechter's analysis, the market is in a major topping process, or what he calls a "grand super cycle top, bigger than in 1929." Therefore his outlook for stocks next year is gruesome, to put it softly.

Some parting advice: "Be safe, be cautious, don't join any of these bubbles and run-ups because you're going to have a terrific buying opportunity about four or five years from now," says Prechter.

Sarbatori linistite cu sanatate Horea si tuturor cititorilor blogului!

Informatii-economice spunea...

mda... e vorba despre aceeasi banca pentru care s-a dus Base sa o roage pe Merkel sa trimita banci nemtesti aici... El nu stia in ce rahat sunt si bancile germane,
Partea buna e ca la ce cota de piata are nu ar trebui sa creeze probleme.

Informatii-economice spunea...

Pe a doua stire motivul principal pt care Ialomitianu a castigat e ca Romania cu poporul de mamaliga serveste ca exemplu pt austeritatea din vest.
Totusi, ideea unor programe de austeritate eu sunt de acord. nu poti cheltui pe termen nedeterminat mai mult decat produci fara sa dezechilibrezi grav piata. si cum dupa inflatie si crestere vine deflatie si cadere, e normal ca dupa ce ai consumat prea mult sa mai strangi cureaua o perioada ca sa ai iar o baza de crestere sanatoasa!

AristotelCostel spunea...

@razvan

Romanii vor trece la... level 2. Austeritatea de pana acum a asigurat cash-flow-ul pentru securistii de desfaceri.

Akhenaton spunea...

Oare tot la salvatori il includ sarbii pe Traian, iar asta in ciuda lui AC, sau e doar flatarea interlocutorului? :D

Ministrul de Externe al Serbiei, Vuk Jeremik, a declarat cu ocazia întâlnirii cu liderul PDL Diaspora, William Brânză, că Traian Băsescu este foarte iubit în Serbia, de români şi sârbi deopotrivă, şi dacă ar candida acolo, ar ajunge preşedinte.

http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Sarbii-Traian-Basescu-presedinte-dam_0_614938518.html

AristotelCostel spunea...

@Akhenaton

Sunt limbi in băs datorate nerecunoasterii independentei Kosovo.

Horea spunea...

Costel, cu siguranta, ma refer la trecerea spre level 2 de care vorbesti.

Chiar asta este in opinia mea si cea mai mare problema a Romaniei.

Un lucru necesar pentru tara, asa cum am spus si eu de multe ori si asa cum a subliniat si Razvan, usor de facut la noi din cauza atitudinii poporului, este exploatat pana la urma tot de cei care au fabricat rahatul.

Faptul ca nu poti cheltui mai mult decat produci este o ecuatie matematica valabila pretutindeni. La fel de valabil este si rezultatul cheltuielilor in exces. Iei pana la urma de la gura tot ceea ce ai bagat in plus.

Problema apare atunci cand iei numai de la gura unora, a celor multi, vinovati si ei adevarat ca si ceilalti, ca sa contimui sa bagi in gura celor umflati. A celor putini si cei mai vinovati.

Prima casa, primul tractor, prima rabla, sunt tot astfel de manevre. Adauga cifre la PIB momentan, tot din buzunarul celor fraieri, ca mai apoi totul sa se desumfle.

Daca guvernul actual precum si celelalte care l-au precedat nu vanau doar cifre, si, daca se gandeau serios la economia Romaniei, prioritatile ar fi fost cu totul altele.

Sunt convins ca ideile mele simple pe care nu mai vreau sa le repet pentru a nu stiu cata oara, adaugate la cele cateva pe care guvernul le-a facut corect, ar fi plasat tara intr-o cu totul alta sfera.

George spunea...

Craciun fericit la toti romanii si alte nationalitati conlocuitoare!