Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 10 iunie 2018

Cca. 130 000 de oameni au manifestat la Bucuresti

Cand iti spun cei de la A3 ca ai inebunit trebuie sa ciulesti urechile. Iata de ce spuneam in articolul de ieri ca, desi palgiat de la maghiari si polonezi, protestul PSD-ALDE ar putea avea alta soarta decat cea asteptata. 

Nu ma voi adancii in polemici pentru ca ar fi pierdere de timp sa comentez toate aberatiile nesimtite, care au fost strigate de pe scena unor oameni obositi si plictisiti. Fapt pentru care au inceput sa paraseasca locul, in grupuri destul de mari, chiar in timpul cuvantarilor magistrale.

Cu toate acestea nu as vrea sa subapreciez efectul psihologic de moment pe care l-a avut aceasta adunare.

Murdariile pe care protestatarii le-au lasat in urma lor, par sa aiba totusi si o semnificatie simbolica. Care nu cred ca-i va bucura pe organizatorii ametiti de un succes aparent. 

Tinand cont de graficul pe care l-am prezentat, in postarea de ieri, eu cred ca am atins cu ocazia acestui miting un maxim al valului doi, din trendul descendent al PSD. Ar trebui asadar sa urmeze valul trei de depreciere, cel mai puternic val. Asta in cazul in care analiza mea se va dovedi a fi corecta.

In polemici am spus ca nu ma angajez dar o constatatare imi permit sa fac: 

PSD_ALDE au copiat ideea unei demonstratii de la maghiari si polonezi, dar plagiatul lor s-a oprit la adunarea oamenilor. Continutul intalnirii, partea acea mai importanta al oricarui eveniment, a fost made in Romania, by PSD_ALDE.

Prin ce se aseamana atunci, intamplarile de la Bucuresti cu cele din Ungaria si Polonia? Prin faptul ca si la Bucuresti s-au adunat destul de multi cetateni. Atat! Nu comentez cum au fost adusi, cu autobuze si cu trenuri inchiriate de guvernanti, pentru ca nu este relevant pentru ceea ce voi spune.

Relevant a fost, in opinia mea, un singur lucru: faptul ca demonstrantii au fost transformati de organizatorii certati cu justitia intr-un "zid al plangerii."

Daca la Budapesta si la Varsovia nevoile si dezideratele a unei mari parti din mase au fost incluse, intotdeauna, in discursurile liderilor, la Bucuresti totul s-a invartit in jurul nevoilor stafului de partid si de stat! I-am auzit astfel pe "cei mai mari si mai tari din ograda" vaicarindu-se, pe rand, si povestind demonstrantilor problemele pe care le-au avut si le mai au cu justitia. Un fenomen cu care putini dintre cei prezenti s-au putut identifica.

Istoria ne arata ca, pana si Hitler se identifica cu nevoile de atunci ale poporului german. Daca s-ar fi apucat de vaicareala si-ar fi taiat singur craca de sub picioare. Dar, sa nu uitam; Hitler a fost numai dicatator, nu si hot. Sunt deci de acord cu un prieten care mi-a atras atentia; "astia nici macar fascisti nu sunt." Intr-adevar! Fascismul implica o ideologie politica, hotia niciuna. "Ai nostri" tind deci numai spre o "dictatura hotista," de aceea au sanse mari sa dea cu capul de pereti. 

Inchei prin a saluta tot poporul securist care n-a ajuns la miting si ma inclin in fata majoritatii=cca. 130 000+Dragnea& comp. Sau se refereau doar la ei insisi atunci cand vorbeau de majoritate? "Noi majoritatea, voi securitatea." Vom afla in curand!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu-mi aduc aminte să fi menţionat gunoaiele lăsate de protestatarii #rezist în iarna lui 2017.
Nici despre abuzurile reale ale Justiţii. Sau ceva legat de "eliminările" din diferite funcţii a unor personaje incomode prin intermediul unor dosare penale, care se dovedesc apoi că sunt lipsite de probe. Sau de imixtiunea serviciilor prin numirea unor procurori ori "săltarea" lui Greblă de la CCR, după declararea neconstituţională a legilor Big Brother printr-o făcătură de dosar.

Pare-se ca dupa ce v-aţi înscris într-un anumit partid politic aţi devenit un veritabil activist. Păcat, mare pacat...

Anonim spunea...

Ai memoria scurta, rosiaticule. Dar este ok, ne-am obisnuit cu petardele si fumigenele voastre. Mai mult nu puteti.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21580110-fotogalerie-inseamna-civilizatia-piata-victoriei-curata-luna-dupa-proteste.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22499401-fotogalerie-sat-urm-simpatizan-psd-alde-mun-gunoaie.htm

Organizatorii ar fi trebuit sa plateasca serviciile de salubrizare, in urma maretului miting, nu bucurestenii. Dar unde nu-i cap...