Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 14 iunie 2018

FED a ridicat dobanda, ce va face piata? Ce face coroana suedeza?

Fed a ridicat dobanda cu 0,25 de puncte la 2%, facand astfel exact ceea ce am spus ca va face. Ba mai mult! Banca anuntat noi ridicari, cel putin inca doua, in acest an.Si atunci, de ce nu si-au continuat dobanzile aprecierea dupa decizia FED?

In cazul in care iti place sa citesti constatari le gasesti aici

In cele 320 de cuvinte, eram sigur ca nu vor scrie 133 de pagini, "espertii" au inclus si niste extrapolari liniare.  Ca de obicei si exact ca al nostru Isarescu, ca doar nu or fi americanii mai putin bancheri decat Strugurel.

Piata a luat la cunostinta decizia FED si a cascat la auzul stirilor, pentru ca pretul dobanzilor se afla acum la nivele extenuante. 

Ce face piata, de obicei, atunci cand isi atinge o tinta. Cauta alta, in directia opusa, ca sa-i tina pe cei din bancile centrale intr-o miscare continua. Credeti ca numai Mugurel vaneaza tinte? Si credeti ca numai el nu le nimereste nicodata? Deci ce va face dobanda din graficul afisat, in viitorul apropiat? Se va deprecia, indiferent de ce a spus FED.

Inchei prin a va arata ce a facut coroana suedeza, imediat dupa analiza mea despre valutele scandinave. O gasesti aici. S-a apreciat cu 5,77%, in 6 spatamani. Oare de ce? Pentru ca banca centrala, pentru ca inflatia, pentru ca dobanzile etc? Nu! Pentru ca cerere si oferta! In limba si mai Dancileasca"decat cerere si oferta."  Cu toate ca am prezis aceasta apreciere Sek, fata de leu, eu nu am profitat de ea. De ce? Pentru ca prostie si vanzoleala si pentru ca am scapat "decat" startul. Acum astept o corectie, pentru ca aprecierea nu s-a terminat. Sau poate, voi fi obligat sau caut "decat" alta perche valutara. Si la bursa e ca in societate. Daca bati numai din gura si nu faci nimic, ramai de caruta.

PS. The economy is doing very well, constata Powell. Ok. But how well will it do in the coming years? N-ar trebui oare ca o banca centrala sa poata raspunde la aceasta intrebare? Din moment ce se erijeaza in soferul economiei?





Niciun comentariu: