Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 3 iunie 2018

To intalnate or not to intalnate that is the intrebare. Dar mai sunt si altele

Daca cel treaz si cu ochii deschisi se uita, in jurul sau, nu poate sa nu observe norii de fum care plutesc deasupra unor state europene. Deasupra Romaniei fumul este amestecat cu particule de smoala, ca sa putem fi "cei mai grozavi" de pe continent.

1. Italiei nu-i mai place UE, noul guvern arata ca atare.
2. Rajoy a fost doborat prin montiune de cenzura in Spania.
3.Deutsche Bank tuseste.
4.Singurul zburdalnic este Trump! Omul care se joaca cu intalnirile istorice ca un copil de gradinita. Tot el pune taxe de import pe otel si aluminiu, "aliatii" ameninta ca vor face si ei la fel. Cam asa incepe un razboi economic, care pare si mai real dupa ce Trump a anuntat ca s-a suparat si pe masinile germane, considerand ca sunt prea multe si ca trebuie interzise. Va puteati inchipui asa ceva  in urma cu doar 4-5 ani? 

Va puteati inchipu vreodata un presedinte american care sa faca ceea ce face Trump? Ca sa nu mai vorbim despre felul in care a inceput sa admire dictaturile.

Mie aceste semnale imi dau un avertisment serios despre sanatatea psihologiei maselor din Europa, dar si despre cea a maselor din SUA. Se spune ca fara foc nu iese fum, si atunci, orice om normal ar trebui sa se intrebe; Unde este focul? A inceput sa arda oare euforia la care am asistat pana acum? 

Ca sa gasim raspunsul la aceasta intrebare ne vom uita la indicii sectoarelor bancare din SUA(primul grafic) si din Europa(al dopilea grafic). Stiind ca finantele sunt inima oricarei economii. De la ECB am aflat, nu demult, ca totul este in ordine pe continentul nostru batran. O fi, dar mie mi se pare ca euforia a fost lovita de un trasnet, pe care il vad mergand acum spre americani.
La ceea ce am scris pe grafice as adauga; Sectorul bancar din Europa se uita in jos nu in sus, ca si indicele european stoxx 50! Graficul acestui indice, la care voi reveni intr-o alta postare, seamana leit cu cel al indicelui bancar. Va putea oare sa ridice Gadea&Comp economia romanesca in asemenea conditii? Asa cum l-au ridicat in slavi pe Nastase, dupa ce s-a urcat beat la volan.

Cand politistii l-au oprit, a doua ora, la prima oprire i-a injurat si a plecat, tovarasul senator a incercat si "un pic" de trafic de influenta, dand telefoane de la premier pana la secretarii de stat din MAI. A schitat vreo telviziune ("stalp al democratiei") vreun gest, in fata unor abuzuri care l-ar fi bagat pe tovarasul general direct la racoare, intr-o tara normala? Nici poveste!

Tovarasii de la telviziuni l-au aparat pentru ca a dat cu picioarele in legi si in constitutie. Acea constitutie pe care spun ei ca o apara cu viata lor. Dar, pe care o incalca, fara sa clipeasca, atunci cand considera ca le este nefavorabila. Daca va asteptati ca acestor oameni sa le pese de voi si de economia tarii, puneti-va pofta in cui. Le pasa numai de ei si de buzunarul lor dar piata nu-i va ierta, pentru ca ea nu se uita la A3 si la celelalte televiziuni vandute. Piata isi vede de treaba si celora care o inteleg le transmite semnale. Ultimele pe care le-am observat sunt, in opinia mea, un SOS privind insasi sanatea UE. Daca statele avansate din uniune incep sa tuseasca, oare ce va face o tara condusa de talhari analfabeti?

Niciun comentariu: