Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 1 mai 2022

Pretul euro/dolar

I-am promis lui Alex o analiza, deci o prezentare a felului in care cred eu ca va evolua perechea eur/usd in viitorul apropiat(cateva luni). Urmeaza un grafic saptamanal care prezinta, clar cred eu, scenariile si nivelele de pret pe care le-am calculat!  

Ma refer la nivelele de la care cred ca vom putea asista la o apreciere euro fata de dolar! 

Sagetile cu varful spre nord sunt deocamdata doar indicatoare de directie, nefiind menite sa reprezinte nivele de pret. Pana nu ai un minim confirmat nu ai cum sa calculezi, nici macar un nivel probabil de apreciere! 

Ca o paranteza! Ati vazut, probabil, cifrele GDP din primul trimestru, in SUA. Minus 1,4%! Dupa ce, formatorii de opinii, scriitorii de povesti ne-au spus si ne spun ca FED invarte economia "in jurul degetelor", prin intermediul politicilor sale monetare. In acest caz le-a invartit prin Qe-ul de 7 trilione de dolari, sistat foarte recent.

Cei care au crezut si mai cred in povestile inventate de banca centrala si de sustinatorii ei ar trebui sa ne explice; Cum a reusit FED sa creasca economia, dandu-i cu parul in cap, in acelasi timp?

PS. Analiza evolutiei dobanzii de 10 ani din SUA, pe care m-a rugat tot Alex sa o fac, exista deja in postarea "Povesti versus realitate." In graficul expus, acolo, am marcat cu o elipsa nivelul de la care cred eu ca ar trebui sa inceapa deprecierea dobanzii de 10 ani din SUA. Daca ea va depsi si va reusi sa se mentina deasupra nivelului pe care il reprezinta elipsa, piata ma va obliga si pe mine sa cred ca avem de-a face cu o inflatie genuina. Si nu cu un salt unilateral al preturilor provocat, asa cum am crezut si mai cred; de sincope de livrare, de specula, si de faptul ca oamenii inchisi in case au economisit mai mult, saltand cheltuielile dupa ce au iesit din captivitate.

2 comentarii:

Mike spunea...

'The Federal Reserve said Wednesday it is raising interest rates by a half-percentage point to get a handle on the worst inflation America has seen in 40 years. It's the first time in 22 years that the central bank has hiked rates this much.'

Horea spunea...

Mike, ne pui citate luate de la formatorii de opinii. Care s-au specializat in a arunca mai departe povestile FED. Institutia care facea Qe intr-un mediu economic pe care il numea sanatos. Ca sa ridice dobanda acum, in timp ce economia a tras un sut in bara. Tu ce parere ai despre ceea ce se intampla?