luni, 31 octombrie 2011

Indicele dolarului

In Japonia yenul s-a apreciat cel mai mult in conditii economice precare, dolarul putand astfel sa faca la fel si sa se deprecieze intr-un mediu bursier pozitiv.  Vad astfel indicele dolarului cazand din nou spre 74,50-74,75.

Citatul de mai sus este luat din postarea facuta in 14 decembrie

In 27 decembrie continuam:

Ca atare stirile sunt minunate si din punct de vedere fundamental ar trebui sa deschida drumul spre stele a iuresului de pana acum. Oare? Eu vad altceva! Vad ca zonele la care s-a ajuns, exact intr-o zi de reactie, reprezinta zone de oferta, atat in cazul euro cat si a indicelui SP 500. In timp ce zona la care a ajuns dolarul american este una buna de cerere. Vor reusi oare aceste stiri minunate sa bata zonele de care vorbeam? Eu unul nu cred acest lucru. 

Sa vedem acum si ceea ce s-a intamplat! Pe graficul expus. Care nu este desigur pentru i-conomistii care fac calcule si cercetari statistice in privinta unor formatiuni de oricare tip, ci pentru magarii ca mine care vor si incearca cat de cat sa inteleaga mecanismele pietelorSi care au desigur si ochi sa vada.

In 28 octombrie am adaugat la cele spuse: Normal ar trebui sa avem acum o corectie de ordinul metrilor, cel putin. Care, as spune eu azi, este inca intr-o faza foarte incerta ca si amplitudine. Intr-o piata care se comporta normal indicele dolarului ar trebui sa ajunga peste nivelul de 80, depasindu-si astfel ultima maxima.

Voi reveni ca de obicei pe parcurs in cazul in care voi vedea schimbari in scenariul enuntat. Un nou plonjon al dolarului este posibil! Asta chiar inainte ca el sa poata ajunge la telul expus. Oricum, in cele din urma euro va trebui sa-l dezamageasca chiar si pe mihai, precum si pe analistul de la bloomberg, mi se pare, pe cel care vedea euro la 1,50. Lasandu-l astfel pe mihai in extaz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu