luni, 31 octombrie 2011

Recapitalizare fara capital

Balaurul Angie Nicosarko nu se dezminte. Da cu bagheta magica in stanga si dreapta putand sa ramana astfel si pana la urma in istorie sub numele de balaurul scamator. Recapitalizare fara injectii de capital! Suna minunat, reteta ar trebui sa fie trimisa imediat si in Romania. Sa vezi ce se vor bucura hotii nostrii. Vor ajunge sa poata fura si ceea ce nu exista.

Telul balaurului este o capitalizare a bancilor pana la nivelul numit Tier1 cuprins intre 7-9%, o cerinta minima ca atare. Daca nu ma insel scamatorii au scos Dexia din Belgia la un Tier de 12%, ca peste doua luni banca sa dea faliment. Calculele necesitatilor de capital pentru banci sunt cuprinse in momentul de fata intre 100-400 de miliarde de euro, depinzand de cel sau de cei care le-au facut.

Eu tind sa o cred pe doamna Lagarde, fostul ministru de finante al Frantei, care ar trebui sa stie mai bine decat oricine starea in care se afla bancile, din Franta mai ales. Domnia sa a fost facuta cu apa si cu otet de catre aceleasi banci, atunci cand vorbea asta vara de nevoi de recapitalizare in valoare de  200 de miliarde. O suma care a fost reevaluata cu trecerea timpului la peste 300 de miliarde un lucru normal intr-un mediu inecat in credite. Sunt foarte curios sa vad cu ce scamatorii vor mai apare aceste tari de mana 1, daca e sa le aplicam rankingul lui mihai.
Oricum, euro, bursa, metale au luat-o la vale, asa cum m-am asteptat, incepand cu 28 octombrie, o zi dupa data de reactie, de la nivelele de oferta anuntate. Colac peste pupaza BCJ a intervenit din nou vanzand yeni, din nou la un nivel de oferta de la care valuta japoneza trebuia sa se deprecieze. Vom vedea cu timpul si demnitatea acestui nivel.
Multi au fost cu siguranta surprinsi de actiunea bancii, avand pozitii lungi deschise. Acestia din urma, cei initiati mai ales, vor incerca sa iasa cu basmaua cat mai curata. Piata a impins asadar yenul de la nivelele de 79, atinse chiar azi, spre 77.
Vom vedea in curand  daca piata este de acord cu banca. Sanse  in acest sens par sa existe conform graficelor. Orice s-ar intampla euro ar mai trebui sa-si incerece maxima inca o data. Aceasta miscare ar putea duce valuta comunitara spre nivelul meu final pentru aceasta faza= 1,4270-80. Valuta va merge mana in mana cu bursele si metalele.


5 comentarii:

  1. Buna Horea

    Ti-am trimis doua email-uri si... n-am primit niciun raspuns. Ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicu, imi pare rau dar nu am primt nici un mail. Mai incearca odata si daca nu ar merge, sincer sa fiu nu inteleg de ce,toti m-au gasit fara probleme la adresa pe care ai folosit-o, iti voi da o alta adresa, yahoo. Sau poti tu sa-mi dai o adresa la care poti fi gasit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Chiar stie cineva care sunt nevoile adevarate ale bancilor, ca eu nu sunt sigur ca nici ele nu stiu clar ... Adica isi dau seama ca au probleme dar presupun ca e un haos pacolo ca nu stiu exact ate probleme. It will all end in tears cum zic americanii

    Crezi ca argintul mai da de 45 de dolari sau chiar mai bine (ca la 300 de dolari uncia mai slabe sanse)?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Horea

    Am folosit hosomih@gmail.com
    Nu stiu cum am dat pe ea, dar cert e ca nu de pe profilul tau deoarece acesta nu mergea atunci. Acum vad ca merge.

    Aaa, uite de pe pagina aceasta http://discutiisisolutii-politice.blogspot.com/

    O sa retrimit acele mail-uri.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Radu, Testele de stresat consumatorii, nicidecum bancile, nu au inclus nici tu posibilitatea unei recesiuni si cu atat mai putin una ale unei depresiuni.

    Ele nu au inclus nici expunerile bancilor spre porci care precum spui sunt cam greu de evaluat, din moment ce bilanturile mark to market nu sunt o cerinta.

    Nu stiu ce sa-ti spun in aceste momente cu privire la argint. Ai vazut cum a urcat bursa fara oprire, ducand tot ce e legat de risc dupa ea. Voi putea spune mai multe dupa inca o eventuala apreciere.

    Sa vedem deocamdata cat timp va dura deprecierea si pana la ce nivele? Datorita nesigurantei avem si o volatilitate excesiva care ingreuneaza aprecierea miscarilor.

    RăspundețiȘtergere