Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 6 ianuarie 2022

2022

Oamenii au tendinta sa indoieasca realitatea pana la punctul in care oglindeste ceea ce doresc ei sa fie adevarat. Pentru ca fenomenul este unul psihologic, el va sta intotdeauna si la baza masificarii unui narativ captivant! Masificarea nu are de-a face nimic cu ratiunea sau cu nivelul de pregatire a individului! Fapt pentru care un om, rational in alte circumstante, poate deveni adeptul unei idei irationale, la un moment dat.

Celor care vor sa înțeleagă felul în care funcționează psihologia de hoardă le recomand cartea lui Gustave le Bon,;“Psihologia Multimilor”.

Va spuneam în postări mai vechi puse pe acest blog ca, în opinia mea, am ajuns la un punct de inflexiune al omenirii. Care, după cum se vede, lasă urme chiar și în domeniul științific. Pandemia covid a divizat masele într-atât încât chiar și cercetători implicați în nasterea vaccinurilor RNA s-au trezit cu conturi închise pe rețelele de socializare. Fiind declarați “rāspanditori de știri false," de către toți cei care s-au autodeclarat cunoscătorii adevărului absolut. Care nu putea și nu poate fi altul decât cel prezentat oficial.

Fără acceptul conceptului; orice idee științifică trebuie sa poata fi combătută de alta, pe baza de argumente și dovezi, nu prin reducerea la tăcere, societatea ar arata și azi ca pe vremea lui Galilei.

In pofida celor întâmplate, pentru ca suntem în secolul 21, eu cred ca știința va fi repusa la un moment dat pe fagasul ei normal! Din păcate, nu fără repercusiuni! Care ar trebui sa apara in urma derapajelor la care am asistat. Am spus de multe ori in postari si comentarii ca pandemia covid va fi cunoscuta integral doar după ce s-a terminat. Din moment ce nimeni nu poate sti cu siguranță surprizele pe care le poate oferi o boala noua, necunoscuta.

Partea buna este; faptul ca ne apropiem, cred eu, de sfârșitul pandemiei. Partea proasta este; faptul ca efectele ei precum și consecințele abordărilor oficiale pe care le-a avut, le vom vedea de acum încolo. In domeniul sanitar, economic, și social. Optimismul meu privind sfârșitul pandemiei se bazeaza pe istoria medicala si pe documente științifice(un studiu aparut foarte recent, facut în Africa de Sud). Pe scurt; Omicron, o tulpina mult mai contagiosa dar și mult mai putin agresiva decât Delta, o înlocuiește acum pe cea din urma, integral.

Un asemenea comportament obișnuiește sa apăra doar la sfârșitul pandemiilor, ne spune istoria medicala! Din studiul la care am făcut referire (vezi linkul) reiese ca imunitatea umorala(anticorpii) care rezulta in urma infectiei cu Omicron, la vaccinati si la nevaccinati, face fata cu brio atat omicronului cat și tulpinii Delta(= imunitate de hoarda). Tulpina Delta a făcut ravagii în ultimul timp chiar și în tari vaccinate intr-o măsură de 80-90%.

Atenție! Sfârșitul pandemiei nu însemnează sfârșitul covid! Cu acest virus cred ca va trebui sa ne obișnuim sa trăim și în viitor. Pentru ca va avea, foarte probabil, exacerbari epidemice, deci locale. Dar cu agresivitate mult mai redusă!

Închei prin a înșira efectele negative care cred eu ca o sa apăra in urma pandemiei și a felului în care a fost gestionata în cea mai mare parte a lumii.

1. Sanitar; manifestări de boli psihice și nu numai, în urma izolării și a fricii permanente în care a fost ținută societatea.
2. Economic; frana pentru dezvoltarea economei, cu consecințe sociale serioase care vor implica mișcări ample ale maselor, împotriva decidenților.
3. O consecință directa a primelor doua puncte; piațā de capital instabilā, inclusiv cea valutară! Deci deprecieri a tot ce s-a apreciat pana acum. Manifestări autocratice din partea decidenților dar chiar și din partea marilor firme, inclusiv a acelor care controlează mediile de socializare, presa. In vederea menținerii puterii si a influentei pe care au avut-o si o mai au si azi.

Vā urez la multi ani si sanatate. Cea din urma fiind cea mai importanta in opinia mea!

 https://drive.google.com/file/d/1cYl-f1ksjCwnV6SeWOItuNY_s4T4Hs_i/view?usp=sharing