Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 20 ianuarie 2010

Incepe cancanul!

Iti aduci aminte cand spuneam ca, Grecia va fi prima tara europeana care va musca praful? Iata ca azi, yield-ul bondurilor de 2 ani a saltat 89 puncte, dezvaluind atitudinea, dar si nelinistea pietii fata de datoriile imense ale tarii. China in crestere vesnica" pentru economistii de tip "Gura de aur", a dat si ea un semnal. Isi va revizui creditarile, dupa parerea mea prea tarziu, pentru a mai raci piata, care tot dupa a mea parere, se afla intr-un balon aproape de spargere.

Vei auzi din nou probabil, peste cateva zile, ca totul s-a aranjat, piata fiind din nou acoperita de un strigat de bucurie. Suntem in era in care distrugerile produse de 70-80 de ani incoace, se repara cu vorba in doua zile. Pentru Roamania nici o problema, a sosit Franks salvatorul cu sacii de bani, dar iata ca leului nu i-a fost foame. De abia ieri graia " Gura de aur" despre leul brontozaur, si iata ca acesta a pierdut tocmai de ieri si pana azi, 8 bani fata de dolar si 2 bani fata de Euro, (aminteste-ti predictiile subsemnatului). Euro nefiind o valuta, o calific mai degraba ca fiind un experiment, o duce mai greu fata de orice alt coleg" dar nu fata de leul feroce al lui "Gura de aur"

Macelarirea euro se datoreste tocmai datoriilor pe care tari precum Grecia, Portugalia, Spania etc. le au, valuta comunitara s-a depreciat cu 10 centi fata de dolar in timp record. Noi smecherii iata ca jubilam, din nou si ca de obicei pentru nimic, ne-am putut indatora azi si mai mult, si asta ca sa platim salarii si pensii. Avem totusi deocamdata norocul de-a fi la o schioapa buna, de tari tip Grecia, Irlanda etc. Bocul nu doarme insa tovarsi, lucreaza din greu, vrand sa ajunga din urma tarile amintite. Se simte in largul lui, doar atunci cand tuna cuvinte, bagat in cacat pana peste cap. Va ajunge acolo cu siguranta si asta in pofida analizelor platite sau facutye dje bun magan, de Mody, Body, Rudy si alte banci incompetente sugatoare de bani.

Orient expresul lumii indatorate a pornit-o la vale din Atena, in directia Portugalia, Spania, Italia, Irlanda, Anglia, prima gara din Asia se numeste Japonia. Va ajunge si in SUA, daca nu cumva ciocnirile din Japonia ii vor trezi pe americani. Iti aduci aminte de stirile in care dolarul era detronat din pozitia de valuta de rezerva, atacat de Rusia, China, tarile arabe, indieni si aborigini? Iti aduci aminte ce spuneam cu aceasta ocazie? ( daca nu cauta articolul ). Spuneam ca stirile erau foarte probabil fabricate, pentru ca cei ce trebuie sa cumpare dolari pe nimic s-o poata face. Cu valute ca yenul sau euro ce sa fi cumparat si ei? Datoriile Japoniei sunt finantate din interior, in peste 90% din cazuri. Oamenii finantatori, imbatranesc si le trebuie bani, vand bonduri mai nou in loc sa cumpere. Cine va mai finanta Japonia, la nevoie, la pretul la care este finantata astazi? Tampoanele trenului, ciocnite de cele ale garii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ziceti de asta? PR ieftin, nu?
http://www.money.ro/macroeconomie/grecia-vrea-sa-emita-obligatiuni-de-3-mld-euro.html

Horea spunea...

Nicidecum, dimpotriva o rutina obisnuita la tarile indatorate peste dinti si fara bani. Sa vedem daca le va cumpara cineva, si la ce pret?