Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 ianuarie 2010

Vladescu vrea sa bage un cutit in inima Romaniei!

Citeste cu atentie articolul avand acest link!

Daca din declaratiile pe care le-a facut, Croitoru parea a fi un reprezentant al scolii austriece de economie, actualul ministru Vladescu, pare a fi tocmai opusul. Keynesian convins si monetarist, ii simti mirosul de la o posta din declaratiile facute, dl. Vladescu vrea sa dea drumul inflatiei. Poate se va declara salvatorul" Romaniei, locul de salvator" al lumii fiind deja ocupat de dl. Bernanke. Mi-as pierde timpul incercand sa explic din nou ceea ce am explicat de o suta de ori pe aceasta pagina. Ma limitez asadar la o singura afirmatie, cea care reprezinta de fapt si titlul acestui articol. As mai adauga totusi un lucru: Vladescu te va distruge ca individ, prin a-ti distruge economiile si tara.

Ca sa intelegi cele spuse de mine, nu trebuie de data asta sa ai nici macar memorie. Ochii si urechile, ajung cu varf si indesat. Indreapta-ti asadar cele doua organe de simt spre Zimbabwe, fosta Rodezie, o fosta economie model. Vezi unde se afla aceasta economie acum, chiar in momentul in care scriu aceste randuri. Romanul se crede smecher dar va ramane zdrobit de realitate! Cel care repeta aceleasi proceduri, va obtine intotdeauna aceleasi rezultate.

7 comentarii:

dragon spunea...

Dupa ce timp de aproape 10 ani BNR propovaduieste tintirea inflatiei, oare va renunta dl. Isarescu la aceeasta politica. Cine stie? Poate nu, poate da.. Daca o face si da drumul la tiparnita din pacate nu numai bugetarii o sa aiba de suferit ci toata populatia tarii :(.

Horea spunea...

Citindu-ti comentariul voi schimba titlul in "vrea sa bage un cutit". Oricum mie imi este teama ca va reusi, doar este la moda.
Intr-o ultima faza, Isarescu a fost pus guvernator de catre politic. Nu m-ar mira ca atare, sa-l vad explicand beneficiul inflatiei. In cel mai bun caz va tace din gura facandu-se ca ploua, a dat pana acum si domnia sa de nenumarate ori cu biciul in balta.

Anonim spunea...

Pe scurt, care este povestea acestei inflatii?

dragon spunea...

Mda.. asa cum zicea si domnul Serbanescu, inflatia e o mana cereasca pentru guvernanti. Din pacate multi inca cred in mirajul inflatiei, si nu inteleg cum functioneaza economia. Btw zilele acestea am dat peste o carte f. interesanta pentru cine doreste sa citeasca: http://jim.com/econ/contents.html

Horea spunea...

Despre povestea "acestei" inflatii nu voi putea sa-ti spun nimic, ea nu s-a produs inca. Inflatiile in general distrug conturile cetatenilor si economia, vezi cazul Argentinei Zimbabwe etc.

Ajunse in final la nivele insuportabile, ele duc la falimentul tarii sau tarilor in care au bantuit.
Inflatia, este provoacata dupa cum am mai spus, de marirea excesiva a lichiditatii monetare. Urmeaza mai apoi cheltuielile guvernamentale descreierate, asta vrea sa faca dl. Vladescu.

Conform teoriilor domniei sale, continuarea imprumuturilor tiparirea banilor si marirea cheltuielilor statului, vor salva bugetarii. Conform teoriilor mele, ei vor fi bagati la apa de insusi "marele salvator".

Anonim spunea...

Scuze, intr-adevar intrebarea nu a fost corect pusa.
Intrebarea trebuia sa sune: Care este povestea inflatiei in Zimbabwe, cum a ajuns o tara care cu ani in urma parea sa fie una prospera intr-un asemenea dezastru economic cu un asemenea nivel al inflatiei?

Horea spunea...

Cheltuieli guvernamentale dementiale, sustinute de tiparirea banilor, au adus Zimbabwe in situatia actuala.

Toate tarile cu inflatie galopanta au aceeasi istorie. Remediul este simplu, dureros intr-o prima faza dar efectiv. Oprirea tiparnitelor si limitarea cheltuielilor la venituri.

Muribunzii isi dau duhul, cei sanatosi merg mai departe.