Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 5 ianuarie 2010

Isarescu arunca armura de cavaler

si isi pune costumul de impegat de miscare, dand astfel unda verde trenului inflationist. Temerile mele s-au adeverit din nou, doar nu eu l-am pus pe Isarescu guvernator. Cu Vladesu pe scaunul mecanicului, trenul inflatiei s-a urnit din gara numita Roamnaia. BNR face ca si fratii din alte tari, monetizeaza scazand dobanda de referinta in acelasi timp la 7,5%. Vor mai urma si alte scaderi spunea un expert" probabil fochistul lui Vladescu si iata ca vom scapa si de presiunile pe care le-am vazut asupra leului. Hoinarind prin oras, gandindu-ma la ce am citit in ziare, m-a cuprins un sentiment de placere.

Ne apropiem tot mai mult de maxima lui Confucius: "Cand o anumita limita este atinsa o reactie in directia opusa este inevitabila" Cu Prigoana junior candidat, afisat de mai multe ori chiar pe pagina aceluiasi ziar si cu Vladescu, Basescu, Boc si Marko Bela la carma locomotivei, sfarsitul nu poate fi departe. Prigoana nu poate fi corupt, este adevarat, pentru ca este bogat. Nimeni din cei 150" de jurnalisti, care l-au cocotat pe primele pagini ale ziarelor, nu l-au intrebat insa, de drumul parcurs spre bogatie. In Romania nu se pun intrebari, lucrurile se executa si se voteaza asa cum trebuie".
Nici macar minoritarii maghiari, mai descibaliti conform unora, nu se sinchisesc.

Nu se intraba nimeni de felul in care poate sa-i reprezinte un om ca dl. Marko, posesor al unui caracter inferior unui WC public. Guvernul, picat prin motiune de cenzura, de inclusiv domnul Marko, a fost repus pe sine de aceeasi oameni care l-au doborat. Cum va inchipuiti fratilor, ca aceste caractere de gunoi va vor putea reprezenta vre-o data? Maghiari romani si de alte nationalitati sunt toti la fel, punandu-l acum pe domnul Vladescu mecanic de locomotiva economica. Exista totusi si doua exceptii, in toata masa asta de oameni lipsiti total de caracter, Crin Antonescu si Cristian Diaconescu. Fochistului de langa domnul Vladescu i-as pune in cele din urma o intrebare.

Crede acest domn cumva, ca valoarea monedei nationale se poate vota? Un raspuns afirmativ, ar putea poate explica usurarea presiunilor asupra ei, prezise de domnia sa. In caz ca oamenii nu vor fi pusi sa voteze, stim bine ca vor vota orice li se spune, inflatia va distruge Leul si economia romaneasca, cu toate ca Honorius Prigoana, incoruptibil" si neprihanit", va fi ales parlamentar. Uitandu-ma la aceste caractere, ma apuca o lehamite, care ma impinge si spre o urare de anul nou, pentru fiecare din ei: Fie ca 2010, sa va dea acelasi tratament, pe care l-ati dat voi poporului roman, incepand cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si pana acum.

3 comentarii:

dragon spunea...

Mda si pe mine m-a surprins (sau poate nu) decizia BNR de a micsora dobanda de referinta (dupa ce in fiecare an din 2000 incoace a tintit inflatia si in fiecare an a dat-o langa), dar ce m-a surprins cu adevarat este aprecierea leului in acest context dupa anuntul de ieri. In capul meu asta nu se aduna, respectiv scaderea dobanzii de referinta in mod evident scade marja de castig pe leu, deci teoretic leul ar trebui sa piarda teren fata de celelalte valute, ceea ce nu este cazul.

Horea spunea...

Ai rabdare, va fi cum trebuie sa fie, adica un leu macelarit. Reactiile momentane sunt create de traderi care vor sa scoata un ban pe moment. Citeste mai apoi si declaratiile BNR, in caz ca au fost scrise corect de catre jurnalisti, in Romania nu se stie niciodata, si ti se scoala parul in cap.

Flavian spunea...

Si eu astept continuarea devalorizii leului inca de la finalul lui 2008, cand era tot mai clar ce va urma si la noi. In 2009 am ajuns totusi sa inteleg ca Isarescu sau Vladescu se mai lupta poate cu "speculatorii" dar nu fac chiar ce vor ei.

De ce ? Pentru ca un Euro peste 4.99 ar insemna falimentul multor banci austriece sau grecesti din cauza intrarii romanilor cu rate in incapacitate de plata. De ceea ce se intampla acum in Grecia nu are rost sa mai zic, stii ca sunt de aproape un an cu un picior in groapa.

Astfel ca FMI intelege ca trebuie sa mai pompeze niste valuta pentru pastrarea jocului, iar BNR intelege ca poate lasa RON-ul sa scada doar in anumite limite. Teoretic ar fi frumos pentru noi sa inflationam si sa ajunga bancile la pamant, ceea ce se va intampla oricum, dar nu cred ca startul va fi dat de la noi.

Inca putina rabdare, asa cum spuneai si tu, cred ca 2010 va fi un an mai interesant decat 2009 in care tentativa de reumflare devenise deja plictisitoare.