Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 15 septembrie 2011

Bijuterii facute din euro

De ce urca euro si de ce cad metalele? Pa dje aia co zas Merkel sha Sarkozy. Sha nai vast pe aia cu sheafa dje tauar, pe hai djin jipanye? Sho tapat lanturalii dje auar sha sho pus lantur dje euroi.

Oare? Eu i-am auzit pe Merkel si Sarkozy batand din gura toata vara, in timp ce euro cobora si urca dupa bunul sau plac intr-o faza de miscare laterala. Ba i-am vazut si pe cei cu gat de taur, interlopii din gipane cat tancurile. Tot lanturi de aur poarta, de cate doua kg bucata, unii fiind nevoiti sa se plimbe incovoiati sub presiunea greutatii acestora.  

Ce s-a intamplat atunci oare cu euro? In zilele in care dobanda bondurilor grecesti de un an a saltat pana la 150%. Sa fi cumparat Merkel si Sarcozy Grecia cu Mamandreu cu tot? Eu cred totusi ca cel mai bun raspuns il gasesti in filmul pe care l-am expus duminica trecuta. Euro a dat de un suport destul de solid exact la o data de reactie, un fenomen care a impins valuta comunitara catre nord asa cum am specificat in film. 

Pana cand isi vor tine Sarkozy si Merkel noua achizitie? Grecia si pe Mamandreu inconjurat de poporul sau filozof dar si gladiator in momentul de fata. Inca cateva zile, probabil, maximum doua, si pana la pretul 1,383-1,387. Intervalul ar putea sa duca la o lepadare spontana de Satana urmata mai apoi de o noua perioada de dragoste. O perioda de care ma voi ocupa in analizele viitoare.

Pe Isarescu cu creanga in mana l-ati vazut cu totii. Ati vazut si cum a reusit el sa-i alunge pe toti cei care amenintau leul. Si, leul a renascut. Cu aceiasi creanga, dar intoarsa acum pe dos, ca sa arate ca un steag, viticultorul nostru face semne investitorilor.   

Ar putea veni IBM, si mult mai tare Ericsson, urmati de o gloata intreaga veniti de pretutindeni. Asa ne-au spus ziarele si posturile TV in care putem avea toata increderea. Eu in schimb zic ca de obicei: Daca Isarescu si-ar pune pene in creanga si ar da foarte repede din maini ar putea zbura din ciorchina in ciorchina ca o albina harnica "care este".

Hai pana atunci sa mai traim un pic romaneste, consumand dupa fiecare masa imbelsugata, un pic de ar si daca ca desert.

11 comentarii:

mihai spunea...

horea , cred ca nu esti la curent cu ultimele noutati , iata-le ...
http://finance.yahoo.com/news/ECB-to-provide-banks-with-apf-1149658035.html?x=0&sec=topStories&pos=7&asset=&ccode=
se pare ca totusi exista solutii

ThinkAgainRo spunea...

Horia da de faza cu traderul de la UBS care a gaurit-o de vreo 2 miliarde de dolari ce părerea ai?

Horea spunea...

Mihai, tu esti cu stirile, eu le citesc de obicei cu un zambet. Oricum esti un om aparte. Nu crezi nici ceea ce vezi. Mama mea este din pacate ca tine. Spun din pacate pentru ca avut de patimit in urma acestei atitudini.

In rest sunt convins ca in tara asta mai sunt foarte multi altii ca voi. Ma rog, fiecare are libertatea sa gandeasca in felul lui, atata timp cat o sa mai i se permita.

TA RO tu ce parere ai? Parerea mea ar trebui s-o sti de mult.

mihai spunea...

horea totusi , trebuie sa facem si deosebirea dintre o stire de duzina si una importanta cum a fost cea de astazi , eu cred ca politicienii si bancherii cand vad ca se strange cureaua pot sa iasa la rampa cu decizii care sa schimbe cursul normal al lucrurilor precum si perceptia ( psihologia ) investitorilor

George spunea...

Asta demonstreaza cat de naspa e problema si asta este cam ultima solutie pe care o mai incearca.
Vom vedea daca va avea vreun efect. Daca ne luam dupa ceeace au facut pana acum se pare ca nu prea le au cu economia, pt. ca doar au prelungit criza.

Horea spunea...

Mihai, indiscutabil exista stiri adevarate demne de luat in seama,dar trebuie sa fie interpretate cat mai corect.

Observa in acest caz! S-au asigurat lichiditati din cauza lipsei a ce? Din cauza lipsei de dolari de aia hiperinflati.

Lipsa de lichiditati este simptomul, boala fiind subcapitalizarea bancilor, rezultata din acumularea de credite neperformante, mana in mana cu actuala depresiune economica

Intreaba-te! Au disparut creditele neperformante ale bancilor prin aceasta manevra? A disparut depresiunea in care incepem sa ne afundam?

Horea spunea...

George, ce efect sa aiba oxigenul dat muribunzilor? Le schimba momentan culoarea pielii.

AristotelCostel spunea...

Nume de cod mihai continua... contrainformarea.

Horea spunea...

Costele, s-ar putea sa ai dreptate. S-ar putea ca Mihai sa fie intr-adevar o persoana care baga voit strambe.

Pe de alta parte ar putea fi si un om naiv care nu crede nici ceea ce vede, pentru ca nu-l intereseaza de fapt realitatea.

Iti dau un exemplu: In Targu Mures exista un chirurg care injecteaza ser fiziologic bolnavilor, stiu asta din surse 100% sigure. Le spune ca foloseste un medicament pe care l-a adus din SUA.

Vin bolnavi la el din toata tara. Sa nu indraznesti cumva sa le spui ca sunt jecmaniti printr-un tratament fals ca iti vor da in cap.

Ai inteles probabil ca acest tratament costa bani 100 de euro fiola de ser fiziologic, in spitalul statului.

Medicul circula cu un gip Mercedes, in timp ce oamenii care-l cauta si-au vandut si ultimul porc.

Sincer sa fiu eu n-am mai vazut si nu am mai auzit asa ceva nicaieri. In Romania in schimb totul e posibil.

In cazul in care Mihai este un naiv nevinovat, fi sigur ca nu este singurul, e plina tara de ei. De aici rezulta de fapt si traiul pe care-l duc oamenii pe aceste meleaguri.

Alt medic, unul pe care l-a putut vedea o tara intrega la televizor, cand l-a pus pe un politist sa sufle in fiola, isi trateaza bolnavii ca pe presul luidin fata usii. Urla la ei, ii injura.

Are zilnic cca 20-25 de pacienti, care platesc 250 de lei doar pentru consultatie, tot in spitalul statului. Nu m-ar mira sa aiba in curand 40.

Nu-mi spune ca majoritatea populatiei din aceasta tara nu este unica.

AristotelCostel spunea...

Perseverenta lui si momentele alese la care se adauga diferenta intre "varianta corecta" si gherlele lui fara numar "si fara" exceptie ma ajuta la tras... concluzii.

Mihai nu-mi pare un taran "operat", eu il vad doctor cu... rezerve de ser fiziologic.

Majoritatea... da, da' si purceii sunt de-o meschinarie inimaginabila.

Horea spunea...

You may be right! I may be crazy, but is just a lunatic you're looking for. Turn of the ligt don't try to save me....Billy Joel