Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 3 septembrie 2011

Cu arma la picior

 Bine v-am gasit din nou!

Metamorfosa prin care a trecut guvernatorul BNR nu poate face altceva decat sa ma distreze.  Muncind chiar, sejurul din Norvegia mi s-a parut o vacanta, pentru simplul fapt ca imi faceam de lucru intr-o societate normala unde mai exista totusi un dram de ratiune. 

Relaxat, am reusit sa rad copios de un cavaler care a reusit sa "evolueze", transformandu-se sub privirile pline de admiratie ale romanilor in vacar. Cowboy-ul Mugur a grait. Ne va apara cu pretul vietii si cu o bazuca invizibila pe care o tine "la picior".

La fel de gata de lupta sunt si Ben barbosul precum si trisorul Trichet, ultimul calcand in picioare toate legile posibile, exact pe acelea la fabricarea carora a participat chiar si domnia sa. Pentru a-si putea duce la bun sfarsit planurile de "salvare", care in opinia mea vor ineca pana la urma toata Europa, inclusiv Franta si Germania, seful BCE nu mai tine cont de nimic. Nici macar de comentariile dure ale unor oficiali germani care l-au acuzat pe drept cuvant de faptul ca legile pentru el nu mai par sa existe. In saptamana care urmeaza ma voi ocupa de aceea de tot ceea ce au intreprins acesti mascarici, precum si de rezultatele pe care le-au obtinut, catastrofale dupa parerea mea.

In postarea de azi voi incepe chiar cu palmaresul trisorului care aruncat 140 de miliarde de euro pe plajele grecesti, era vorba de 40 de miliarde la inceput, si, care e pregatit sa mai arunce inca cca. 100 de miliarde in viitorul apropiat. Hai sa vadem ce spune piata despre aceste "planuri de salvare". Piata spune ca vrea 70% dobanda pe un an. Mie asta imi miroase asa cum am mai spus de sute de ori a faliment. Lui Trichet se pare ca nu. El este omul nostru cu fraza vigilentei sporite in gura. Vom vedea in curand de cata vigilenta va da dovada curtea suprema de justitie din Germania, privind planul politic conform caruia poporul german va trebui sa intre in jug.

Cu urechile astupate pentru vorbele unor debili si cu ochii larg deschisi pentru faptele lor, concluzia pe care o trag este cea cunoscuta : Jos sarlatanii exploatatori! Desfintati bancile centrale! Lasat-il pe Isarescu sa traga cu bazuca invizibila in struguri.

4 comentarii:

George spunea...

Welcome to wild eastern!

Cristi spunea...

Bine ai revenit, Horia!

ThinkAgainRo spunea...

Bine ai revenit Horia printre noi! Ți-am așteptat analizele cu o atenție și vigilență sporită!Ne-ai lipsit!Sper că aerul răcoros al normalității lumii civilizate ți-a făcut mult bine!

mobutu spunea...

Bine ai revenit!