Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 10 septembrie 2011

Doi destepti cu bazuka in pantaloni

Oare cum o fi reactionat marele analist de la ziarul Capital la auzul "masurilor pe care toti le asteptau" din partea lui Bernanke? Atunci cand acesta a aparut la conferinta de presa din Mineapolis cu bazuca in pantaloni? Mai mult decat atat! Bernanke s-a aratat si surd si chior, demonstrand inca o data ca habar nu are pe ce lume traieste.

Dupa ce a recunoscut singur fapte, care au rezultat direct din politica monetara dusa de FED (nota subsemnatului), precum: somajul ridicat, scaderea salariului real si indatorarea peste masura a contribuabilului, chairmanul BC din SUA si-a manifestat surpriza si neintelegerea fata de faptul ca oamenii nu mai iau credite si nu mai cumpara. In opinia mea, este ca si cum ai ramane surprins de faptul ca ti s-a inecat copilul in varsta de un an,  dupa ce te-ai hotarat sa-l arunci, asa din joaca, intr-un bazin adanc de 5 m. Se pare ca habar n-ai avut de felul in care va reactiona copilul, cu toate ca erai constient de faptul ca nu stie sa inoate.

Pentru cei interesati restul balivernelor insirate de Bernanke pot fi gasite aici. Pentru mine un lucru ramane clar ca lumina zilei. Unul pe care l-am subliniat acum doua zile inaintea marelui speach, ca un raspuns la articolul "impecabil" scris de Capital. Bernanke si-a consumat pana si gloantele oarbe din bazuka pe care a ascuns-o bine in chiloti. Il las asadar pe jurnalistul marelui si prestigiosului cotidian economic de pe malul Dambovitei sa urmaresca "vanatorile" facute cu tunuri invizibile de catre seful FED. Mai apoi, poate diseca tot domnia sa asteptarile implinite sau neimplinite ale tuturor.

O alta conferinta de presa sustinuta de un alt bazukar, ultimul facand parte din grupa orbilor si surzilor vigilenti, a fost cea a domnului Trichet. Dobanda n-a mai crescut-o vigilent asa cum promitea ca va face acum 3 luni. Cat repede se pot pot schimba lucrurile intr-o perioada asa scurta, daca esti destul de magar ca sa extrapolezi fenomene deja cunoscute liniar. Tot vigilent, intr-o perspectiva nu prea lunga de timp, Trichet va fi fortat sa scada ceea ce a crescut. Aceasta opinie mi-am exprimat-o deja, dupa cum va mai amintiti sper, cu ocazia primei miscari facuta cu vigilenta sporita. 

In rest cititi aici despre minciuni si alte bravuri pe care le fac mai marii zilelor noastre. Eu unul m-am saturat de ei pana peste cap. Ca o paranteza! Sub ochii super vigilenti ai lui Trichet dobanda bondurilor grecesti de 1 an a ajuns aproape de 100%, in timp ce dobanda celora de doi ani "schioapata" la 50%. Dupa ce Grecia va da faliment, cei care nu platesc taxe, nu platesc bilet de metrou si stau la un pahar de vorba prin taverne vor fi extraordinar de nervosi si suparati. Ar putea sa iasa chiar in strada si sa dea cu pietre. Asta doar pentru ca fondul de pensii si de salarii e gol pusca, in pofida tonelor de vigilenta in care a fost scaldat. 

Peste ocean, Obama ii va adormi din nou pe americani cu un pachet de 447 de miliarde de dolari, pentru a crea  locuri de munca, spune domnia sa, exclusiv pentru a fi reales spun eu. Exact ce face domnul Obama acum au facut toti politicienii care au dus lumea de rapa. Au cheltuit bani care nu exista de fapt pentru a fi realesi. Prostind popoarele cu ciolane de plastic, aruncate multimii intotdeauna in preajma alegerilor. In congresul care va trebui sa-i aprobe planul Obama mai are insa si niste republicani. Care, nefiind masini cu butoane executorii ar putea sa se opuna pomenei prezidentiale. Nu de altceva dar nu cred ca exista vreun republican care ar vrea sa vada un democrat in scaunul suprem al tarii sale.  Nici macar pe marele pacifist si laureat al premiului Nobel, Obama, pe cel care nu a oprit pana azi nici un razboi, nereducand nici macar un cent din cheltuielile militare ale SUA.

Romanii nu trebuie sa-si faca insa probleme! Vin investitorii si vin paiatele penibile, vai cat de penibile, Ponta si Antonescu. Primul va ciunti cuvantul Traian din imnul de stat al Romaniei, lasand doar o parte din el, TRAI. Al doilea ii va pune o terta, VAI, DE NOI voi canta si eu adaugand astfel o cvinta marita la cor. Asta ca piesa sa reflecte cat mai bine realitatea. Hit-ul se incheie in piano de hiperinflatie europeana, cantat intr-un ton de deflatie de catre dobanda bondurilor germane. De catre acele obligatiuni care obisnuiesc sa fie intotdeauna vocea intai in corul european. Vezi graficul! 

In rest sa traiti cat mai puteti si cum mai puteti ascultand cat mai multa muzica. Pentru ca groparii nu stau in loc. Sapa de zor cantand imnuri mortuare. Fiti mandrii de amplul program politic numit Romania fara Taieni si PDL, de cel care vrea sa puna asa numita opozitie in scaun, ducand fara doar sau poate tara romanesca in rai. De Isarescu cu o arma pe care si-a batut-o cu cuie in picior, de salariile si angajarile pentru toata lumea promise de cei doi penibili din USL, precum si de hotii din actuala guvernare si din preajma ei, de toti cei care au continuat sa fure pana si din imprumuturile luate de stat, si, cate putin, adica cat au putut, chiar din banii alocati de EU pentru Romania.

Cantati imnul tarii in fiecare dimineata asa cum spune Traienuc si introduceti religia obligatorie in scoli, rugandu-va in acelasi timp si pupand moaste cat mai des, dar, sa nu incercati cumva sa va schimbati mentalitatea. O mentaliate schimbata ar putea sa schimbe felul de functionare a tarii in care traim, si asta ar fi un mare pacat. Continuati asadar sa faceti ca si pana acum, asa cum fac tot mai multi oameni mari si mici, in lumea asta lunga si lata. Aruncati-va copii de un an in apa de 5 metri si minunati-va mai apoi ca s-au inecat.

8 comentarii:

Dorin spunea...

Asteptam si cateva analize euro / ron, dolar / ron.
Multumim.

AristotelCostel spunea...

:)

Eu inteleg unde bate briza, dar recunosc ca nu ma fac... usor inteles.

"Trai vai de noi" poate fi "un slagar fain" daca schimbam "valuoarele" societatii romanesti.

Sunt sincer ingrijorat de politruci "fermi", foarte "stapani pe sine", "increzatori in propriile forte", adevarate "modele".

Prefer oameni slabi, influentabili la criticile societatii civile, modesti intelectual, dependenti de elite reale, selectate dupa principii meritocratice.

Pana atunci, cand urmasii urmasilor nostri nu vor mai fi :), sa vedem cum se face succesiunea la putere intr-un sistem securistoid, capabil sa transforme peste noapte... negrul in alb.

Deocamdata, admir si eu... hiperinflatia si ascult muzica... buna:

SMASH THE CONTROL MACHINE

With the perfect hair
And the perfect wife
And the perfect kids
And the perfect life
I will finally be somebody

Let's play born-again American
Resistance is the game!

Two pigs wearing suits brought the news
That I'm wanted by the bank

They say the rent is due
Caesar's onto you, so you better remember your place

Then they outsourced my job
And gave a raise to my boss
Bailed out the banks but billed me for the loss

They say we must submit
And be one with the Machine
Because the Kingdom of Fear
Needs compliance to succeed

So waterboard the kids for fun
It's all the rage
And play born-again American
Resistance is the game!

Smash the control machine
Work, buy, consume, die
Smash the control machine
Happy little slaves for minimum wage

The revolution will be monetized
And streamed live via renegade Wi-Fi

The clinic said I'm sick
Toxic and impure
But there isn't any cure
For the poor or uninsured

So we live our digital lives on multiple screens
And we forget that
The blood of the workers grease the machines

In the psalm of the fiends
Love discriminates
While the fat cats feed the rats
Their dose of daily cake

So waterboard the kids for fun
It's all the rage
And play born-again American
Resistance is the game!

Smash the control machine
Work, buy, consume, die

Smash the control machine
Happy little slaves for minimum wage
Smash the control machine
Work, buy, consume, die
Smash the control machine
Haters, betrayers, liars and thieves

She sold her soul
For designer clothes
For the perfect lips
And the perfect nose

The winner in the end always owns the most
Reality TV told her so!

Money changer
Greedy bankers
This is the People's House

My minister has a sinister plan
To save my soul with a credit card scam

Exploitation is contagious
For the selfish and self-inflated

Start a war
Use the poor
Watch our profits soar and soar

We've become a nation of wolves
Ruled by sheep
Owned by swine
Overfed and put to sleep

And while the media elite decrees what to think
I am wide awake, on the edge, and on the brink

So when atlas shrugs
And the fountainhead bleeds
And when Wall Street apostles preach a gospel of greed

I'll renounce the fame of this gluttonous age
And be a born-again American
Resistance is to blame!

Smash the control machine
Work, buy, consume, die
Smash the control machine
Haters, betrayers, liars and thieves
Smash the control machine
A nation of wolves ruled by sheep

Exploitation is contagious

micro spunea...

Salut Horea,

Nu are legatura cu acest subiect dar totusi poate ma lamuresti cu un lucru: de ce BC a elvetiei poate avea succes in "lupta" cu aprecierea chf prin stabilirea unui maxim la 1.2 chf pt 1eur?
De ce pana acum nu reusea sa faca fata cererii de chf si deodata prin aceasta "masura" va face fata? De ce piata va asculta doleanta bc a elvetiei de aceasta data?
Ce s a schimbat de fapt? Practic prin aceasta declaratie isi asuma emiterea nelimitata de chf asfel incat satina cursul? Si inainte de ce nu faceau la fel?

Multumesc anticipat pt raspuns. Mabucur nespus ca ai inceput sa scrii din nou pentruca diminetile erau mai neinteresante fara articolele tale.

Horea spunea...

micro, nu ai citit atent ceea ce am scris si de azi incolo nu voi mai raspunde la intrebari care implica repetitii.

Voi face totusi doar inca o ultima exceptie, de data asta; Spuneam ca piata pare a fi de acord cu pretul franc ero, ea a dus cursul acolo intr-o prima faza.

Supra sau subevaluarile unui obiect tin strict de analiza fundamentala ne avand nimic de-a face cu perceptia oamenilor.

Stim din istorie ca oamenii au fost in stare sa perceapa ca fiind corect, pretul unui bulb de lalea pus la 5000 de guldeni, si, asta intr-o perioada in care suma amintita reprezenta o mica avere.

Banca Centrala a Elevetiei a mai aruncat fara succes 25 de miliarde de dolari pe apa sambetei incercand sa tina in frau francul, dar asta intr-o perioada cand piata avea o alta parere.

Va rog de acum incolo sa aveti intelegere fata de decizia pe care am luat-o. Nu voi mai repeta lucruri pe care le-am scris.

Costele eu sunt la fel de ingrijorat ca tine dar si foarte deceptionat. Pentru ca, politrucii ignorati se nasc din popoare ignorante.

Dorin, maine

Dorin spunea...

Ce crezi ca se va intampla cu raportul RON EURO, in situatia intrarii Greciei in faliment? Pe termen mai lung (6 luni 1 an)dar in momentul imediat anuntului?

Dar daca s-ar alatura Italia Spania...., cum va evolua cursul?

Investitorii ar pune RON - ul in aceeasi oala cu euro sau nu?

Akhenaton spunea...

Am senzatia ca Jim Rogers zice bine.
Prea stau vulpoii pe cash in ultimul timp

Dorin spunea...

@Akhenaton
Am vazut articolul inaintea mesajului tau. In fapt tocmia acest articol m-a indemnat sa-mi pun si sa pun intrebari. Chestia este ca atunci cand o astfel de informatie apare in piata in general se intampla exact invers.
Pana la urma depinde de cum se vede situatia. Crezi ca ar fi mai bine daca tarile ar tot impinge bani imprumutand Grecia? Pana la urma cea mai corecta cale este tocmai intrarea Greciei in faliment, iar adevaratii investitori prin dobanzile cerute stiu foarte bine ce urmeaza, prin urmare nu vad de ce in momentul declararii falimentului, s-ar prabusi moneda euro. Dar este doar o opinie. Ar putea fi o cadere care sa tina 6-12 luni pentru ca ulterior sa revina tocmai pentru ca a avut loc exact ceea ce trebuia sa se intample. Dar cine stie? Poate si Italia, Spania intra in faliment si atunci ...

Horea spunea...

Dorin, totul depinde de nivelul pe care il va vaea euro in acel moment fata de leu. Oricum, un faliment al Greciei va avea consecinte nu tocmai placute asupra Romaniei si ca o consecinta asupra leului.

Nu am citi articolul lui Jim, si nici nu am timp sa-l citesc acum, dar vad ca va-ti trezit in ceea ce priveste parerile contrare ceea ce este bine. Jim mai si rateaza cateodata si mai si exagereaza dar e nostim si stie sa faca bani.

Urmareste analiza de maiene euro- leu, azi n-am apucat sa fac decat o parte din analizele pe care mi le-am propus-o, exact pana la euro-leu, dolar leu. Ele se incarca chiar acum.