Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 22 septembrie 2011

Dragi tovarasi fundamentalisti si "pretini"

De ce cad metalele mana in mana cu bursa? Nu era argintul metalul dorit de toata lumea si pe terminate conform analizelor pe care le citeai? Nu trebuia el cumparat cu orice pret si cat mai repede, inainte sa ajunga la 250 de dolari uncia? Ai mai vazut in ultimul timp vreo analiza asemantoare?

Sau poate ca asemenea analize au devenit mult mai rare, la fel de rare precum devin sobolanii dupa deratizare. De ce urca oare dolarul in hiperinflatia creata de Bernanke distrugatorul? De ce crapa leul lui Guran si a lui Cabat intr-o era in care avem un cracar pe nume Isarescu care il apara? Si acum intrebarea cheie: De ce au ajuns zarzavaturile si legumele din pietile romanesti la preturile pe care le aveau acum 10 ani?

a) Pentru ca Isarescu si-a trimis craca in SUA?
b) Pentru ca Bernanke danseaza twist cu craca lui Isarescu, calare pe un pinguin?
d) Pentru ca oferta bunurilor amintite a depasit cererea, invers in cazul dolarului? 

26 de comentarii:

George spunea...

Eu aleg
c) Pentru ca avem supraproductie "sustinuta" de "creearea" de bani.

Horea spunea...

d) Ce insemna superproductie raportat la cerere si oferta?

cristian dogaru spunea...

salut Horia...unde vezi euro/dolarul, cel mai solid suport adica?...dar leu/euro, cea mai tare rezistenta?...mersi...tu ce pozitii ai lua acum in piata, avand in vedere cele afirmate? ...

Horea spunea...

Salut Cristi, atunci cand un trend o ia la goana nivelele de care vorbesti cad unul dupa unul. 4,33-4,34 euro leu. 1,3280 euro dolar. Eu sunt in piata dupa cate sti si nu as lua nici o pozitie acum alta decat hold. A fugii dupa ceva poate fi fatal. Mai vine intotdeauna un tren pentru cei care au rabdare.

cristian dogaru spunea...

multumesc pentru raspuns...totusi, inca o intrebare...cum vezi aceleasi suporturi/rezistente pentru burse?...ce feeling ai: se sparg minimele din 2009 pe ciclul asta de scadere?

Anonim spunea...

Salut Horea,

raspuns corect "c" cu mentiunea ca nu toate perechile merg doar pe baza cereri si ofertei ci se fac corectii masive.

Exmeplu:
EURRON, USDRON

George spunea...

Ma refer la faptul ca am creat masini, tractoare, haine, de toate si le-am dat pe credit sau mai bine zis gratis, iar acum oamenii nu mai au cu ce plati creditele, bancile nu mai au bani iar produsele nu mai au clienti.

AristotelCostel spunea...

@George

Economistii au fost prea ocupati cu "stiinta" si n-au mai avut timp sa se aplece asupra "influentei jocurilor piramidale monetare asupra economiei reale".
...
Guran si Cabat au fost su'prinsi in capcana "teoriei economice".

Pai, daca trebuie sa le dispara fanteziile din cap cu tot cu veleitatile lor de teoreticieni ai optimismului strict necesar si prognozelor umflate extrase direct din rect, oamenii astia cu ce mai raman?

Ma rog, Guran mai are de platit... rate... cateva zeci de ani. :D

mihai spunea...

isarel moare dar nu se preda... leul tine cu dintii de nivelul 4.3 , mai sa nu fi facut isarel vreun peg ceva vazand ca la elvetieni tine faza ! dolarul se umfla in fulgi pana la urmatoarea transa de QE3 si pe baza republicanilor care vor sa i-o traga la negru , iar pe de alta parte horea se pare ca tot yen-ul e cel mai tare cu tot cu tsunami si cutremur in carca !

Horea spunea...

cristi, nu am nici un dubiu fata de faptul ca minima 2009 va fi perforata. Cand vom vedea.

spuky, cererea si oferta nu sunt influentate de manipulari decat pentru moment.

George, corect ceea ce spui,rezultatul fiind cererea diminuata pe care eu am prezis-o acum cca. un an.

Mihai, merci pentru comentariu. Am vandut yeni acum cateva zile. Voi mai vinde acum dupa interventia ta.
Fara nici o gluma esti fenomenal.

AristotelCostel spunea...

Isaila e eroin pana-l apuca zambetele... din suflet.
E mult prea devreme, iar lupta cu "plafonul" din debutul partidei anunta o infrangere la scor... a cretinacilor.

Fed se afla pe gazon... fragil... in plus, risca excluderea din competitie.

Eu sunt multumit, dar sunt optimist. :)

Horea spunea...

Costel, este cam cum spui. Trebuie sa te contrazic insa in privinta lui mihai. Uita-te la ce face yen-ul dupa interventia lui.

Eu nici nu am amintit de valuta japoneza asa ca nici vorba de injectii sau conspiratii. Subiectul l-a ales subconstientul acestui Big Ben pe care il putem numi fara doar sau poate Big Mihai.

mihai spunea...

horea , nu stiu care e problema cu yenul , nu eu dar majoritatea investitorilor inca il vad ca un safe-heaven chiar mai solid decat usd-ul si asta cu toata interventia bancii japoniei in sens invers plus toate calamitatile naturale care i-au lovit anul asta pe japonezi, tu , daca ai vandut yeni acum cateva zile si ai ramas cu leii sau orice altceva ai luat din pacate acum sigur esti in pierdere , e adevarat pe termen mai lung poate se schimba treaba , dar totusi , parerea mea , cat timp o sa tina criza si usd-ul o sa creasca , jpy-ul o sa creasca si mai mult ...

Horea spunea...

mihai eu am vandut yeni si am cumparat dolari asa se face cand lucrezi cu prechi. Cumperi una din componente vanzand-o pe cealalta.

Mi-am extins pozitia dupa interventia ta pentru ca am fost sigur ca ai citit din nou ceva pe undeva. In rest este corect ceea ce spui!

In momentul de fata sunt inca in minus ceea ce nu este neobisnuit la o intrare in piata. Oricum pozitia de azi este pe plus, cea de cateva zile fiind inca pe minus.

Sper ca in viitorul foarte apropiat, in cazul in care analiza mea este corecta sa fiu pe plus. N-am vorbit de yen pentru ca nu dau sfaturi de trading. Am deschis subiectul in urma comentariului tau. Ideea de-a vinde yeni mi-a venit desigur ca intotdeauna din grafice. Tu mi-ai intarit-o doar.

mihai spunea...

horea , chiar nu mai vezi in viitor de o revenire a euro ( fata de dolar ) ? sa o ia totul la vale asa dintr-odata incepand de astazi ? yeni e bine de vandut acum , dar de cumparat dolari nu stiu ... daca totul o ia la vale e ok , dar daca iarasi revine eur/usd la 1.4 ce te faci ?

AristotelCostel spunea...

@horea

Micutului mononeuronat ghinionist nu-i convine "gradul de siguranta" si procentajul reusitelor.

Baga bâze pe aici pentru ametirea... ametitilor.

Horea spunea...

mihai, eu lucrez cu stopuri. Asta inseamna ca ies din piata daca lucrurile se intorc impotriva mea. Asta voi face si in cazul yenului.

Euro la 1,40? Totul este posibil tinand cont de volatilitate si de zvonurile care se arunca in piata zi de zi.Putin probabil insa. Deocamdata graficele nu par a da asemenea semnale. Stirile pe care le citesti tu, poate.

cristian dogaru spunea...

horia, inca ceva....bursele sunt sub presiune acum, in curand politicienilor li se va cere sa faca ceva....ce se poate deci face?...vom reveni cat de curand la qe-uri?...vor inventa altceva (o taxa pe principalul din banci de pilda, adica dobanda negativa)?...nu cred ca aurul si-a spus ultimul cuvant ...

mihai spunea...

@horea , pentru a nu-i dezamagi pe fani , revin si de data asta cu o stire interesanta:
http://finance.yahoo.com/news/Asia-stocks-slide-euro-gains-rb-2230830107.html?x=0&.v=51
@prostel , multumesc pentru aprecieri , dar te rog , mai usor cu lauda eu sunt o fire modesta

AristotelCostel spunea...

@mihai

Importante sunt demonstratiile de pana in prezent, adica de cand ti-ai inregistrat... noul pseudonim.

... nu numai ca esti o fire modesta, dar esti chiar o mizerie micuta sau altfel spus, un infect, prost si obraznic... asta daca e sa pastram nivelul dialogului in limitele bunului simt.

Horea spunea...

Cristi,presiuni asupra politicienilor din partea cui si sa faca ce? Ai cumva iluzia ca se va islandiza lumea? Poti trece un parau cu cizme de cauciuc, in fata unui fluviu n-ai nici o sansa.

Din pacate vad ca mai exista cretini care vor sa incerce.

In ceea ce priveste aurul eu cred ca si-a cam spus ultimul cuvant tinand cont de faptul ca toate bancile centrale l-au cumparat. Maxima va ramane in opinia mea, si asta in cel mai bun caz, cea pe care am expus-o in film.

mihai spunea...

@prostele , la mintea ta , daca nu sunt fan apocalipsa trebuie sa merg la plimbare ? de cand se tot prezice si asteapta aceasta prabusire financiara mondiala sunt indivizi care au facut bani bunicei din speculatiile pe stiri ca cele de la care mai trimit link-uri ... iar in plus trebuie sa recunosc ca nu cred ca faci parte dintre ei fiind preocupat prea mult de depistarea si urmarirea on line aoranjgutanilor ( vorba ta ) ...

AristotelCostel spunea...

@gherla

La predictii pe termen mediu si lung raspunzi cu "speculatii pe stiri"?

Pai, cum sa intelegi tu ca esti foarte prost? Prinzi paradoxu'?

AristotelCostel spunea...

Pe unde mai e celalalt prostovan... elgogu?

mihai spunea...

@prostel , cine a zis ca fac predictii pe termen mediu si lung ? asta e tehnica lui horea , nu a mea ... trebuie sa recunosti ca "speculatiile pe stiri" sunt pentru baietii destepti , care au balls ( sa intelegi mai bine ) categorie unde nu cred ca te incadrezi
daca ti-e dor de el gogu pot sa-i transmit si cred ca o sa saliveze de placere !

AristotelCostel spunea...

@mihaita

Tehnic e vorba de analfabetism functional. Altfel tu esti ceea ce numesc eu... un roman adevarat.