Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 20 septembrie 2011

Dragoste la radacina unei crengi

Iata-ne asadar pasind incet dar sigur spre un interval de reactie deosebit de important aflat intre 21-22 septembrie. In analizele pe care le fac rolul primordial il are intotdeauna timpul. El este acela care ne alimenteaza cu date la care un trend s-ar putea schimba sau intensifica.


Bucurie de aceasta data si pentru fundamentalisti! 

In data de 21 vine omul cu barba, cu un sac plin de "daruri". Vad capul calului troian atarnand din sac de la o posta, dar copilasii prostuti leaga de obicei marimea bucuriei pe care o manifesta de cea a darului. Intervalul de reactie pe care l-am anuntat coincide doar intamplator cu venirea mosului, dar asta nu-i va impiedeca pe "stirari" sa lege tot ceea ce se va intampla de basina lui Bernanke.

Ca atare eu vad 2 scenarii posibile legate de intervalul amintit, neatinse insa nici macar de un fir de barba, decat eventual pentru moment. 1) Revenire bursiera cu revenire euro, incepand de azi, dar, doar dupa ce intervalul nivelului afisat pe graficul euro-dolar va fi atins. Aceasta miscare inceputa azi ar trebui sa se intensifice maine, in sunete de trompete si fanfare folosite cu atata dibacie de orchestrarii sositi la serbarea venirii mosului.

In data de 22 fanfarele si trompetele ar trebui sa amuteasca facand din mosul Ben un spectator infiorat si ingrozit. Asta pentru ca va putea asista foarte probabil la o cadere bursiera care ii va sufla barba in ochi. Scenariul nr. 2, unul in care euro nu va atinge suportul expus este mai benfic pentru fanfaristi. In cazul acestui scenariu lucrurile se schimba putintel. Atat revenirea bursiera cat si revenirea euro vor fi de durata mai lunga. Voi reveni cu detalii atunci si daca va fi cazul.

Maine si poimaine asadar ochii in barba. Incearca sa masori viteza furtunii prin monitorizarea vitezei de miscare a firelor. Asta doar in cazul in care piata va alege primul scenariu. Dupa ce ai monitorizat baraba lui Bernanke poti arunca o privire si in vie. Calare pe o ciorchina il vei vedea pe Isaila dand dintr-o creanga. In cazul in care creanga va mai avea pene scenariul nr. 2 va fi in derulare. 

In rest daca iti tragi intestinele pe teritotiul mioritic si te-ai facut viching cu coarne de bou ai putea sa te si bucuri. Domnului Dan i-a fost acceptat partidul. Cred ca nu ai uitat de promisiunea electorala pe care o va folosi acest mascarici al televiziunilor "libere". 20 000 de euro platiti pe loc fiecarui votac. Comparat cu pretul unui un carnat suma este totusi considerabila! Demonstrand in acelasi timp si evolutia rapida pe care a avut-o electoratul din aceasta tara in ultimul timp.

Ps. Observa totusi! Vom asista la o eventuala revenire euro exact intr-o perioada in care ratingul Italiei a fost dat de pamant. Oricum, astea sunt fundamentale fara importanta, comparate cu fundamentalele pe care este asezata de catre "specialisti" barba lui Bernanke.

3 comentarii:

cititor spunea...

Buna,

ce analiza folositi ptr. a afla reactiile care urmeaza?

Horea spunea...

Cititor, glumesti?

Anonim spunea...

Salut,

Horea foloseste analiza tehnica si teoriacelor trei valuri.

Posibil si alte despre care inca nu a mentionat nimic.

Citeste blogul. (de la inceput)

Bafta