Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 6 septembrie 2011

Parabola aurului

Prea multe nu sunt de adaugat aici, graficele graiesc de la sine. Am pus pe graficul saptamanal un interval de distributie demn de luat in seama. Sa nu uitam insa ca pretul aurului se afla in teritorii necunoscute.


In aceste teritorii singura metoda de calcul al niveleleor ramane matematica, din cauza lipsei mostrelor de comportament uman. Graficul lunar l-am pus pentru ca forma lui de barabola sa poata fi vizualizata mai clar si mai usor.


Ps. Fii maine cu ochii pe Germania! Vine verdictul privind legalitatea salvarilor. In opinia mea singurele democratii care mai functioneaza cat de cat sunt doar cele scandinave. Nu m-ar mira asadar daca verdictul de maine ar fi scaldat in uleiuri politice. Orice ar spune curtea maine, tarile falimentare vor ramane falimentare, in timp ce bancile necapitalizate vor ramane si ele la fel.

The chairman of Deutsche Bank, Josef Ackermann, today highlighted another obstacle to resolving the debt crisis that crosses the euro zone.

"It is obvious that many organizations will not survive in the event of having to reassess their portfolios of sovereign debt at market prices," Ackerman said in his speech at a banking conference held in Frankfurt.
Ackerman spune acum ceea ce spuneam eu de ani de zile. Daca ar fi obligate sa-si declare portofoliile mark-to market, adica la pretul actual al pietei, foarte multe banci s-ar trezi falimentare. Trichet freaca asadar picioarele de lemn ale cadavrelor cu masca de oxigen.

11 comentarii:

i-conomics spunea...

Horea...

Vezi ca ai un troian.. cand intru pe siteul tau... apare antivirusul cu mesaj de troian...

Horea spunea...

Mersi pntru atentionare. Lucrez de obicei cu mac care nu are virusi. Am totusi si un pc pentru programe care nu functioneaza cu mac-ul. L-am scanat chiar acum si imi apare curat. Altii care au intampinat problema ridicata de I-conomics?

George spunea...

Eu nu.
Ce zici despre decizia bancii elvetiei? Va avea vre-un efect?

Mad io spunea...

Eu nu am intimpinat nici o problema, avertizare.
La mine e OK.

mobutu spunea...

nicio problemă la mine.

Horea spunea...

George, eu am vorbit de o probabila depreciere a francului, dupa cate ai vazut probabil si tu acum cateva zile. Se poate observa inca o data cat de graitoare pot deveni graficele pentru oricine care le intelege limba.

Ceea ce a facut banca elvetiana va trebui sa aiba efect. A facut de fapt ceea ce face si China.

Nu lasa piata sa puna pret pe franc=euro ci pune ea pretul. Si-a legat valuta de euro la 1,20 un curs pe care dupa parerea mea il va putea tine fara eforturi prea mari.

Francul a dat deja de un top important fata de de toate valutele.

Mult sub 1 la 1 fata de euro nu ar fi cazut oricum asa ca la 1,20 ajungea si cu ajutorul pietei, A si ajuns deja acolo prin corectia precedenta pe care o poate vedea oricine.

In rest francul va oscila acum cu euro fata de celelalte valute. Observa totusi reactia tuturor pietelor la aceasta stire, ca de obicei. Mai mult decat atat! Banca a facut miscarea exact la un suport important.

Mersi tuturor celora care mi-au raspuns la apelul cu virusul.

Anonim spunea...

Salut Horea,

Bine ai revenit!

Si la mine se scandalizeaza antivirusul (Kaspersky) cum ca ar fi ceva. Nu vine de pe site-ul tau e adus de prin vecini (free-website-translation.com).

Asa arata detaliile:

06/09/2011 15:03:46 Internet Explorer Detected: Trojan.JS.Iframe.vq http://free-website-translation.com/scripts/transserver.js?lang=1//transserver


Bafta,
Spuky

dorians spunea...

Ce parere aveti de acest articol?
http://www.zerohedge.com/contributed/swiss-move

ThinkAgainRo spunea...

blogul tău nu are absolut nimic!nu putem considera legarea euro de franc un pas in directia unificării monetare europene?

Horea spunea...

Think again ro, nu. Miscarea este una disperata facuta de o banca centrala ca o parte a razboiului valuatar pe care l-am prezis si care a inceput acum cca. 1 an.

Dupa cum spuneam, parerea mea este ca banca nu va avea probleme prea mari sa apere acest curs, cel putin in ceea ce priveste viitorul apropiat, asta din moment ce piata s-a declarat de acord cu el.

Lucrurile se vor schimba insa in cazul in care ea, piata, va hotara din nou sa priveasca lucrurile dintr-un alt unghi. Voi reveni la cest topic cu explicatii pe care eu le cred plauzibile maine.

i-conomics spunea...

detected: virus HEUR:Trojan.Script.Iframer file: http://free-website-translation.com/scripts/transserver.js?lang=1//transserver

Am Karspersky... si vezi mai sus ce a detectat...

Legat de parabola.... de ce nu vezi altfel graficul..? In loc sa spui ca aurul o ia parabolic... poti sopune ca, cantitatea de bani versus bunuri si servicii creste parabolic...! ?