Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 26 mai 2012

Monica Macovei cere demisia lui Ponta

Nooooo, iar scroafa aia de PD-lista "care este"? Aia care s-a "pripit" batandu-se cu morile de vant atunci cand vorbea de necesitatea unor schimbari radicale in justitie. Dar numai gura e de ea daca il intrebi pe Ponta sau pe Nastase, pentru ca a fost ministrul justitiei. O functie din care n-a facut nimic, de parca in Romania mentalitatea "nepripita" a acelora cu multe doasare s-ar putea schimba peste noapte. Acestia din urma au sprijinit-o pe Monica cu tot sufletul. Nu a reusit sa faca mai mult pentru ca este japita.

Interesant totusi cum aceasta japita Pd-lista a reusit sa starneasca respect pe alte meleaguri, acolo unde nu poti fura ca in codru dintr-o pozitie politica, pentru ca vei fi dat pe mana lui Ciomu. Natsase si Ponta sunt insa de-ai nostri. Pentru ca uite ca saracii ne ridica si salariile si pensiile. Basescu si Ungureanu erau curve de securisti, populisti, atunci cand ne promiteau acelasi lucru. Astia nu au nimic cu securitatea, pana si Felix a fost turnator de apa in Dunare. Ei ne iubesc cu adevarat si isi vor impartii avutiile cu noi. 

Cum sa-si dea asadar un premier care in loc sa-ti bage sula in coaste a bagat-o in justitie, demisia?

Mai ales cand stim cu totii ca nu-l cheama Boc sau Ungureanu. Cel mai important lucru fiind totusi ca nu-i nici PD-lac. In democratia noastra solida, in statul nostru de drept, despre care vorbim de cel putin de 50 de ori pe ora la televizor, noi judecam lucrurile in functie de cine le face. 

Pentru ca asa ne invata mentalitatea noastra de cumetrie daco-romana. Una pe care o practicam zilnic si pretutindeni. Daca e de-al nostru, si e de-al nostru pana ce spune ca na da ceva, noi il si votam si il si adulam indiferent de ce ar face. Chiar daca dupa aceea ne va baga cu mana lui ciuma in case.

De faptul ca orice tara civilizata ar fi dat de pamant cu un premier ca domnul Ponta ce sa ne pese? Si va garantez ca acest lucru s-ar fi intamplat chiar in conditiile de azi. Cum indrazneste asadar o PD-laca precum doamna Macovei sa-si deschida gura? Cerand ceea ce orice om cu bun simt ar fi cerut. Noi am invatat de la domnul Nastase ca nu trebuie sa ne pripim. A spus asta cand un alt hot ca el, tot un Adrian, a fost prins cu motanul in sac exact in milocul parlamentului european. Si noi nu ne pripim tovarasi! Nici macar dupa ce am dat cu capul de o mie de ori in pereti. Si vom continua sa dam, atata timp cat nu judecam fapte ci oameni. 

Inchei printr-un citat al celui mai nepripit om din tara dacilor romanizati de mentalitate cizmareasca:

Deputatul PSD spune ca a fost vorba de o manipulare in acest caz, care l-a pus intr-o postura ridicola pe Grajdan.

9 comentarii:

mihai spunea...

cred ca mr.ponta regreta vremurile cand era in opozitie si turuia impotriva guvernului si a lui basescu , acum , ajuns la butoane nu stie pe ce sa mai apese ...
propagandistul incurabil costel a ramas singurel pe aici sa-i ia apararea ...
dupa cum merge treaba cred ca poporul se va dumiri pana in toamna si cu fostul utecist. ponta

Horea spunea...

Mihai, poporul asta pare ca nu se va dumiri niciodata de nimc. Pentru ca ai nevoie de gandire pentru a te putea dumiri de orice. Aici totul merge pe cumetrie si simpatii indiferent de rezultatele obtinute.

Apropo de Ponta! Stie foarte bine pe ce sa apese. Pe ce au apasat si ceilalti. Pe ce au invatat sa apese toti de la pantofar.

AristotelCostel spunea...

Of, iar ajungem la discutii civilizate. Arunca bou' vorbe-n vant, dupa care trebuie sa-l respecti.

Anonim spunea...

stiu ca n-are legatura cu subiectul, dar ce parere aveti despre
graficul asta http://florincitu.files.wordpress.com/2012/05/eurronm11.jpg ?

si cat credeti ca se mai depreciaza leul? vad cateva banci care cumpara dolarul la 3,55
Florinel

mihai spunea...

ACostel , esti ca o soacra ...
ti s-a pus pata pe basescu si-l injuri non stop offtopic pe unde apuci !
eu iti propun sa-ti mai faci un site special "jos basescu" unde sa refulezi inainte de a aborda o discutie in alta parte !

Nastratin spunea...

toti sunt la fel si nu exista alternativa politica in Romania pt ca puterea au luat-o penalii si sekuristii...iar justitia e doar o cirpa murdara cu care se face banet pe spinarea romanului de rind prostit in fata...

Horea spunea...

Florinel, am dat un pret tinta pentru dolar-leu de mai multe ori. Am vorbit de acest pret de mai bine de un an si jumatate. 3,60-3,70.

Dupa cum arata graficele in momentul de fata si acest pret va fi spart. La asta voi reveni insa atunci cand va fi cazul. Graficul pe care l-ai afisat nu il pot deschide.

Anonim spunea...

http://florincitu.files.wordpress.com/2012/05/eurronm11.jpg


Florinel

Horea spunea...

Florinel, graficul reprezinta M1, referindu-se strict la cantitatea de bani tangibili aflati in circulatie. Ea acescut incepand din 2010 insa nu alarmant. Oscilatiile au fost cuprinse dupa cum se vede in limitele unui standard destul de normal.