Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 6 mai 2012

O veste buna

Sa fi ajuns oare la zicala lui Florin? Postata intr-un comentariu dat articolului meu de ieri. Everything will be fine in the end. If it is not fine, it is not the end. It is the end now because it's fine ( nota subsemnatului). Stateam ieri la un pahar de bere si unul de vorbe cu un coleg si niste doamne. Mie mi-a placut Ungureanu spune colegul. Si noua spun doamnele, dar mie imi place si Ponta spunea una din ele. Aveti exact ceea ce va place, le-am raspuns fara sa ezit. Dupa parerea mea un adevar incontestabil, unul pe care l-am subliniat in randuri repetate pe acest blog. Acum la vestea buna! O citez ca sa nu spuneti ca vorbesc baliverne:

"De ce este buna pentru economie reintregirea salariilor bugetare" Sursa Gandul

Preşedintele României a ţinut duminică să explice, astfel încât "să nu mai existe neînţelegeri", că reîntregirea salariilor bugetarilor este nu un lucru rău pentru bugetele de la pensii şi de la Sănătate, ci un lucru bun, care diminuează deficitele lor.
"S-a înţeles greşit. Măsura revenirii salariilor nu este natură să afecteze niciunul dintre cele două fonduri în mod negativ, dimpotrivă, în mod pozitiv", a declarat preşedintele. După cum a declarat el, reîntregirea salariilor bugetare ar reduce deficitul bugetului de pensii cu circa un miliard de lei anual.
Mai mult decât atât, reîntregirea salariilor este un lucru bun şi pentru economie, pentru că stimulează, într-o anumită măsură, consumul, deci impulsionează creşterea economică.
Ceea spune presedintele este atat de clar incat numai boul nu ar putea sa inteleaga. "Deficitul bugetului de pensii ar fi redus cu cca. un miliard de lei anual." Absolut corect, din moment ce cotizatia bugetarilor pentru fondul de pensii este una procentuala. Salar marit, cotizatie procentuala mai mare, deficit redus. Presedintele continua sa ne explice vestea cea buna, dar de data asta printr-o presupunere:  crestere economica, "intr-o anumita masura", prin cresterea consumului. Explicatie identica cu cea pe care a dat-o FED valorii monetizarilor. Rezultatul il stim asa ca ne apropiem de zicala din comentariul lui Florin.

Ba eu cred ca am si ajuns acolo, mai ales atunci daca ne uitam la provenienta banilor care vor trebui sa-i delecteze pe bugetari. Intr-o asa masura incat acestia sa se apuce sa impinga economia inainte. Observa totusi calitatea total diferita pe care o poate avea acelasi carnat in ochii aceluiasi politician roman! Bun si stimulator pentru economie acum inainte de alegeri. Muceigait de tot si distrugator de economie, atunci cand guvernul Boc si prededintele au decis sa taie o bucata din el. O bucata pe care bugetarul o avea deja, si  pe care o mesteca linistit la masa. Din acelasi articol cu linkul de mai sus aflam si urmatoarele:

"Guvernul va imprumuta aproape o jumatate de miliard de euro pentru plata salariilor." Auleu! Deci deficitul redus de la pensii rezulta de fapt dintr-un carnat imprumutat de la FOAME-I! Ba mai mult! Aflam tot din presa ca, a trebuit sa negociem zile intregi cu hamesitii, pentru a putea servi carnatul electoral care va porni economia si care va umple fondul de pensii. Oare de cand trebuie o tara sanatoasa economic sa ceara permisiunea unei banci pentru ridicarea salariilor? Pai de cand tara sanatoasa este mai aproape de faliment decat de sanatate. Doar cand nu mai ai bani te duci cu palaria in mana si cu capul aplecat la creditori, zic eu. Desi Isarescu si Basescu ne-au explicat ca vor folosi carnatul drept centura de siguranta. Eu am observat ca centura trebuia sa fie facuta din rahat, din moment ce Boc monta altele noi de cel putin doua trei ori pe an. Sa citim atunci mai departe, tot in gandul, in acelasi articol, ca sa vedem la ce alte trofee a mai ajuns tarisoara noastra invelita in centuri de siguranta.

" în rezerva ministerului de Finanţe se află peste 5 miliarde de euro, bani care au fost împrumutaţi de pe piaţă cu un singur scop: să se poată plăti la timp împrumuturile care ajung la scadenţă în următoarele luni fără a fi nevoie de împrumuturi peste noapte, care sunt dezavantajoase din punct de vedere al dobânzilor.

Ai inteles sobolanu lu mosu? Statul asta in care traiesti, infasurat in centuri de siguranta din talpi pana in picioare, unul in care Utecistii de toate culorile iti promit marea cu sarea, de domnul Dan sa nici nu mai vorbim, se imprumuta de pe piata ca sa-si plateasca imprumuturile. Ai auzit asta de la cine crezi? De la Piranda Rostas? Nici poveste! Ci direct din gura presedintelui tarii romanesti. O gura care s-a inchis insa imediat atunci cand a ajuns la capitolul dobanzi. Printre dinti domnul Basescu te-a informat totusi ca statul a evitat sa i-a imprumuturi peste noapte. Ca sa nu platesca dobanzi, pe care daca le-ai fi auzit ai fi lesinat (nota subsemnatului). 

Cel mai important lucru a fost insa inghitit de presedinte cu multa dibacie: Valoarea dobanzilor la care statul a fost si va fi nevoit sa se imprumute, direct din piata. Dobanzi care nu sunt niciodata la nivelul celor bancare, ci duble sau chiar triple. Vez tu dragu lu mosu! Tocmai din aceasta cauza nu vrea nici presedintele, dar nici noii Utecisti scufundati pana peste urechi in transparenta sa sti tu aceste lucruri.

Dar pana la urma chiar daca le-ai sti nu ti-ar fi de mare folos. Pentru ca o majoritate din carnatari mai continua sa se scuipe si azi pe forumuri pentru caii lor favoriti. Aceleasi gloabe care au tras caruta numita Romania in prapastie. Daca astea sunt vestile bune, oare care or fi alea rele? Pentru ca vestile in Romania sosesc de obicei concomitent. Cea buna vine mana in mana cu una rea. Diferenta dintre lumea bancurilor si realitatea romaneasca este ca aflam vestea buna mai intai.

PS. Sarkozy s-a dus pe copca asa cum am prezis. E randul lui Merkel in Germania, in curand. In Grecia partidele anti bail-out, cu tendinte de stanga, si cele nationaliste, castiga teren. Sa vedem ce va ramane din Europa unita si din Shengenul in care vrea sa intre Ponta si Antonescu. Baietii si-au pus dezideratul chiar in programul de guvernare. In speranta ca baronii lor vor mai avea astfel de unde sa fure dupa alegeri. Intr-o era in care au intrat cu capul direct sub ghilotina psihologiei umane schimbate.

PSS. Uite ca era sa uit cel mai important lucru! Sa descriu felul in care cred eu ca au decurs celebrele negocieri cu FOAME-I. Sarutmana! Am venit sa va rugam umil sa ne lasati sa ridicam salariile bugetarilor si pensiile pana dupa alegeri. Asta pentru ca oamenii sa mearga la vot si pentru ca tara sa poata avea un guvern. Altfel va fi haos! Si s-ar putea sa nu mai putem garanta pentru pielea pe care o trageti de pe noi. Nici macar pentru cea pe care ati tras-o pana acuma. Ne aflam in fata unui pericol prin care chiar si poporul asta mamaliga ne-ar putea rupe gatul cu "centurile de siguranta". Bine mai hotomanilor! Faceti cum stiti numai sa ne dati banii imprumutati. Si sa continuati sa imprumutati si in viitor cat mai mult.

4 comentarii:

Catalin spunea...

Si vestea rea incepe cam asa...a inceput valul devastator

Nastratin spunea...

stia Ceausescu de ce a evitat mereu sa se mai imprumute la FMI!...dar FMI e format din masoni, iar masoneria romana din sekuristii care ne conduc...Isarescu e si el mason! cine se imbogateste continuu? masonii evident!

dragon spunea...

Sarkozy a cazut pentru ca nu e indeajuns de socialist pt. francezi. Merkel nu sunt convins ca o sa cada, nemtii au alta perceptie si eu cred ca o sa mai ramana inca un mandat.
Despre imprumuturile statului roman mai bine nu comentez.. n-are sens...

Horea spunea...

dragon, Sarkozy a cazut pentru ca s-a impiedecat de aceeaisi depresiune de care se impiedeca toti politicienii, inclusiv cei din PDL impreuna cu Basescu.

Nimeni dintre acestia nu ar fi cazut in era Tariceanu.