Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 30 mai 2012

Pe scurt depre procesele politice din Romania

Domnul Nastase ne-a explicat de sute de ori definitia unui "proces politic". El este intotdeauna unul pripit, ca si in cazul lui Severin. Care a inceput sa fie urmarit si el, tot politic, desigur, de catre intreaga Europa. Urmaritorii politici al acestuia au avut chiar nesimtirea sa-l filmeze in momentul in care a zis da furtului, si asta este tradare la drumul mare tovarasi. Pana si dupa ce am vazut cu totii filmul Nastase ne spunea ca nu trebuie sa ne pripim. S-au pripit austriacul si slovacul, care si-au dat imediat demisia pentru exact aceeiasi fapta ca cea a lui Severin. 

Cel din urma l-a ascultat insa pe Nastase, continuand nepripit sa ia salariul 7000 de euro pe luna, chiar dupa ce cabinetul din parlamentul european i-a fost sigilat si dupa ce a fost huiduit. Dar talpa de pe obrazul romanului politician nu crapa tovarasi! Este atat de groasa incat poate tine un numar infinit de conferinte anticoruptie in spinare.

Iata ca astazi a venit randul si celui mai bun premier ca sa ajunga in fata unei instante politice. I-a fost ascultat pana si telefonul in mod marsav, asta pentru ca cineva a intuit ca tovarasia sa il va contacta pe tov. Grajdar. Un lucru foarte normal, probabil, conform fostului premier. Nu cred ca trebuie sa te chinui mult ca sa intelegi si sa-ti inchipui cum ar trebui sa arate un proces apolitic in Romania. Daca ar fi sa-i intrebi pe cei cu doasare. 

Politicianul hot ar trebui sa fie sunat de instanta la un telefon pe care garantat nu-l asculta nimeni. Si, sa fie intrebat daca are sau nu chef sa vina pana la parchet in ziua procesului. Asta pentru a i se aduce la cunostinta, acolo la fata locului, ca a fura tine de democratie si de statul de drept in Romania. In cazul in care instanta ar da la capatul opus al firului de un hot obosit, ea ar putea sa-i comunice "verdictul" acestuia prin telefon. Aceiasi instanta ar trebui sa-i ureze in cele din urma respectivului cat mai multe furturi reusite si la mai mare. O asemenea procedura i-ar fi cazut cu siguranta foarte dulce lui Bombonel.

Din fericire pentru noi, si din nefericiere pentru oameni ca tovarasul Nastase, in Romania ultimilor ani au inceput sa apara tot mai multi pripiti. Bine ar fi ca poporul asta sa se pripeasaca intr-o buna zi asa de tot. Si sa-i mature pe toti nepripitii de sa le sara tandura cat colo. Din punctul acesta de vadere tovarasul Nastase poate fi totusi linistit, cred eu. Cei mai multi romani vor continua sa nu se pripeasca exact asa cum nu s-au pripit nici pana acum.

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Securistii basisti au de acoperit subiectul Blejnar.

Nastase e mai popular.

Anonim spunea...

HOREA.CE CREZI,SE INTOARCE TREABA IN JURUL DATEI DE 12?

Horea spunea...

Costel! Dupa parerea ta securistii basesti l-au facut pe Nastase sa fure? Opinia lui despre ce este sau ce nu este furt o cunosc chiar si eu pornind de la cazul Severin.

Daca stiu eu bine avem un guvern nou si Basescu este amenintat cu suspendarea aproape zilnic. Pana si de ministrul sau de externe.

Sa se fi facut toti securistii basisti? Chiar cand vad ca lumea ultimului se darama. Cat caracter la securisti in acest caz! Incep sa-i admir.

Anonim, treaba ar trebui sa se intoarca, temporar macar, deja la inceputul lunii viitoare. Am ajuns la tinte importante pe toate fronturile. Nu este imposibil, dar m-ar mira dupa cum am mai spus, daca ceste tinte vor cadea fara sa opuna rezistenta.

Eu mai vad un val in sus pe toate fronturile. Scenariul de durata lunga parand sa fi ramas deocamdata acelasi.

Florin spunea...

Horea, nu-l suspectez pe Nastase de cinste, dar cand procurorul aduce ca dovezi(in alt proces) dolari tipariti la cativa ani dupa data mituirii, nu poti sa nu te gandesti la un proces comandat.

Oricum, in acest caz, verdictul judecatorilor poate fi considerat, pe buna dreptate, unul politic.

PS. Se pare ca nu a fost un telefon dat de Nastase ci un SMS primit de el.(http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/trofeul-calitatii-cat-l-ar-putea-costa-pe-nastase-telefonul-de-la-ora-5-265622.html)

AristotelCostel spunea...

Pai, Basescu este amenintat cu suspendarea. Nu i-au mai ramas decat... securistii, procurorii si... meltenii.

Cum i-a zburdat securistul ungureanu, o sa zburde si el. :)

Baietii astia care s-au jucat cu dosarele au valiza... in flacari.

Cum adica "s-au facut toti securistii basisti"?

E primul presedinte al Romaniei securist si ahtiat dupa sistemul securist. Toti securistii sunt basisti.

Si 'telectualii de la care mai ia lumea "buna" lumina... tot securisti sunt. Din soiul cel mai maro.

Horea spunea...

Florin, se pare ca si tu si eu ne-am apucat de comentat stiri romanesti, care se pot bate cap in cap de la o zi la alta. Asta pentru ca jurnalistica cizmareasca a zvonurilor continua in Romania nestingherita.

Daca ceea ce spui tu este adevarat procesul este unul politic. Problema este ca in tara asta mincinoasa nu vom afla adevarul niciodata. Oricum, pe Nastase l-am auzit vorbind cu urechile mele. Sunt absolut convins ca este un hot.

Mentalitatea l-a tradat de mai multe ori. Iata cat de usor este sa fi cetatean al acestei tari, fiind obligat sa traiesti in minciuni 25 de ore din 24. Cu justitia am avut si eu de a face prin intermediul asa numitei taxe de mediu. Stiu exact ca numele de justfutitie i s-ar potrivi mai bine.

Cu Nastase am ajuns aici pentru ca avem justfutitie. Intr-o tara normala nici nu trebuia sa comentam un asemenea caz. Am fi aflat doar faptul ca cineva, oricine, este inculpat, ca sa aflam in cele din urma verdictul corect.

In conditiile actuale discutia noastra devine inutila, pentru ca argumentam amandoi cu stiri romanesti. Nu vom sti niciodata care din ele a fost mai mincinoasa decat cealalta. De fapt asta este menirea minciunilor. Sa creeze diversiune.

Costel, eu cred ca fara securitate lovitura de stat din 89 ar fi putut fi o revolutie, cu alt popor, desigur. Despre securistii romani mai stiu un lucru pe care l-a vazut toata lumea care are ochi sa vada. Sunt ca fluturii de noapte. Merg intotdeauna spre lumina.
In tara asta mincinoasa un adevar irefutabil va ramane totusi in picioare. Securitatea l-a tradat pana si pe cizmar.

Florin spunea...

Horea si eu sunt convins ca Nastase a furat, dar nu cred ca ar trebui condamnat prin fabricare de probe. Povestea bacnotelor din dosarul Zambaccian este reala si este facuta publica de avocatii lui Nastase:
http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/03/procesverbal.pdf - procesul verbal prin care procurorii au luat act de reţinerea banilor
http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/03/listebancnote.pdf -lista oferită de Trezoreria SUA prin care se răspunde de înserierea banilor
http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/03/4-Anexa-3-Bancnote-mai-noi-de-feb-2004.pdf - lista cu banii înseriaţi înainte de 2004 din dosarul “Zambaccian”
Eu mi-am facut obiceiul sa citesc si motivarile sentintelor din cazurile politicienilor, iar in cazurile Nastase sunt lucruri care nu le fac cinste nici procurorilor nici judecatorilor. De aceea consider ca sentinta nu are nimic de-a face cu aplicarea legii, ci cu cine este mai puternic pentru a inclina balanta.

Presa este doar un instrument in lupta pentru inclinarea balantei. Dar chiar si asa, informatia se poate filtra daca se doreste.

Da, daca am fi avut justitie, alfam la final: "Nastase a fost achitat/condamnat" si nu mai dezbateam subiectul.

Horea spunea...

Horea si eu sunt convins ca Nastase a furat, dar nu cred ca ar trebui condamnat prin fabricare de probe.

Perfect de acord cu tine. Nimeni nu trebuie condamnat fara probe. Si probe in cazul lui Nastase s-ar fi gasit in cazul in care am fi trait intr-o tara normala unde probele nu dispar peste noapte, dar nici nu sunt fabricate.

Anonim spunea...

Horea...

De ce nu spui ca in cazul Severin s-a dovedit ca totul a inceput "Electronic" din biroul de europarlamentar al doamnei Macovei? IP-ul era al ei!!! De ce nu spui ca asa zisul film incriminator este de fapt un coaj de secvente... de filmez si eu pe tine si garantat nu os a iti vina sa crezi ce vei spune...

De ce nu spui ca comisia de ancheta UE a eliberat lui Severin biroul si a respins acuzatiile?

De ce nu spui ca asa zisi ziaristi sunt acum urmaiti penal pentru nenumarate infractiuni?

Cat despre Nastase.. sunt ferm convins ca e vinovat.. dar nu pentru termopane si nici pentru trofee de calitate!

mihai spunea...

horea , anonimul asta imi miroase a ... costel ! daca nu este el , sigur vre-un fan ..
singura chestie mai interesanta in procesul asta e ca e urmarit si de UE , cum spuneau unele articole , macar asa sper ca pana la urma se va face putina dreptate prin bagarea la racoare a dl. nastase 7 case ... posibil visez ...
in alta ordine de idei crezi ca mai merita sa argumentezi cuiva vinovatia lui severin ??? cat de indoctrinat , daca nu spalat pe creier sa fi incat sa mai crezi in nevinovatia lui dupa ce a fost filmat ???

mihai spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12398704-premierul-victor-ponta-huiduit-iasi-oamenii-scandat-hotii-tradatorii.htm
... bineinteles , nemernicii care si-au permis sa huiduiasca erau ajenti securisti basisti infiltrati !

AristotelCostel spunea...

Nu postez anonim.

Erau niste cocalari motivati sa huiduie. Fie din interes de "doctrina", fie pe motiv de finante.

Jigodiile tale securiste meritau sa fie huiduite din simplul motiv ca au furat cu anii pe fondul masurilor de austeritate pentru catei.

Securistii din Iasi incearca sa faca din Mihai Razvan Ungureanu un mare... cacat.

Cred ca nici nu e nevoie sa incerce, MRU deja este... un cacat.

Horea spunea...

Anonim! Pe austriac si pe slovac tot Monica Macovei i-a atacat? Eu nu am vazut nicaieri in presa de peste hotare ca jurnalistii ar fi cercetati penal. Precum nu am auzit nici de reabilitarea lui Severin. Daca ai tu asemenea informatii credibile pune-le sa le vedem si noi.

Sper sa nu vi totusi cu articole scoase din cur de romani.