Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 23 mai 2012

Vise versus realitate

Citeste articolul din gandul in liniste si incearca sa vezi macar odata realitatea care te inconjoara, asa cum este ea de fapt, in loc sa o visezi. Iata in sfarsit ceva scris in Romania la care subsrciu fara ezitari. Nu de alta dar realitatea ma obliga sa fac acest lucru.

"Cursul a urcat peste 4,4600 lei/euro în prima oră a şedinţei, deprecierea leului şi a celorlalte valute din regiune fiind influenţată de scăderea euro în raport cu dolarul."

Nu tu bata, nu tu lupta, nu tu manipulare din vorbe, ci realitatea in sine. Care nu va ajunge totusi niciodata sa-l convinga pe romanul visator.

12 comentarii:

Silviu spunea...

Schimbul valutar il faceti online prin internet banking sau la banca personal?

Akhenaton spunea...

"Tendinţa negativă a euro este împământenită, există prea multe riscuri pentru deznodăminte neplăcute în zona euro, în special în privinţa Greciei", a declarat Ned Rumpeltin, analist la Standard Chartered.

El a arătat că închiderea de miercuri a tranzacţiilor va fi importantă pentru evoluţia pe termen scurt a euro.

"Anticipăm ca euro să atingă 1,25 dolari pe unitate până la sfârşitul acestui trimestru, dar închiderea de astăzi va fi foarte importantă pe termen scurt. Dacă va avea loc o apreciere, vom asista la o consolidare a euro, dar dacă va închide aproape de minimul zilei, atunci deprecierea va continua", a spus analistul.


http://www.zf.ro/business-international/euro-a-atins-minimul-ultimelor-21-de-luni-fata-de-dolar-inaintea-summitului-liderilor-ue-9663368

Florin spunea...

Subscrii si la urmatoarele afirmatii din articol?
Cursul leului faţă de euro a depăşit record după record de la începutul lunii mai, depreciindu-se cu 1,4%, iniţial din cauza turbulenţelor de pe scena politică locală, la care s-au adăugat temerile privind soliditatea zonei euro.

Potrivit dealerilor, euro s-a depreciat masiv în raport cu dolarul, întrucât jucătorii nu au încredere că liderii UE vor lua decizii importante la summitul de miercuri pentru a combate criza datoriilor

Anterior, creşterea dobânzilor a fost cauzată de intervenţiile valutare din şedinţele precedente realizate de BNR, care a vândut euro şi a retras lei din piaţă, pentru a tempera deprecierea monedei naţionale.

Anonim spunea...

Shefu, zi-ne ce face Euroiul asta ca suntem in ceata :)) help us! Mai merge mult la sud? acusa e Eur/Usd 1,257. Un anonim nitel ametit:)) :))

AristotelCostel spunea...

Sustin orice demers al liderilor europeni. :)

Slope of hope is negative

Fiind inregimentat politic, nu pot sa uit ca... Romania a depasit momentul critic

nastratin spunea...

asta stie Isarescu cel mai bine: vinde euro si retrage lei pt a opri deprecierea leului...Ca orice speculant care nu se gindeste ca leul ar trebui sa reflecte economia reala, ceea ce in Romania e un dezastru cu clasa politica penala actuala...

Horea spunea...

Silviu, fac schimb printr-un telefon dat la banca. Am insa un spread de 25 de pipi.

Florin, euro a inceput sa se aprecieze fata de leu inaintea turbulentelor politice,. Poti vedea asta pe orice grafic. Analistii leaga stirile de miscari deja incepute ca in cazul Apple, de exemplu.

Raport bun= apreciere de curs, care dupa raportul bun a inceput sa plonjeze dupa cum vezi. O miscare negativa este desigur accentuata de stiri negative care dau apa la moara sentimentelor nergative, precum neincrederea.

Ce au dobanzile de-a face cu miscarea euro leu? Dobanzi mai mari ar trebui sa aprecieze leul conform perceptiilor fundamentale. Tu citezi tocmai un pasaj care explica cresterea dobanzilor.

Singurul lucru la care pot sa subscriu din tot ceea ce ai citat este faptul ca sentimentele si perceptiile oamenilor dirijeaza bursa. Spre nivele de timp si de pret foarte bine definite. Dar asta am mai spus-o de mii de ori pentru cei care au dorit sa creada ceea ce vad.

Florin spunea...

Din postarea ta reiese(cel putin asa am inteles eu)ca subscrii la tot articolul din Gandul. Evident ca pasajele selectate sunt contrare fata de ceea ce ai sustinut pana acum pe aceasta pagina, dar am considerat ca este utila o clarificare.

Horea spunea...

Si tot Florin! Un articol poate contine tot felul de citate luate de la mai multi participanti. Chiar daca eu personal nu sunt de acord cu tot ceea ce se spune, obisnuiesc sa subliniez ceea ce mi se pare plauzibil. Pentru ca in opinia mea cele mai multe articole sunt lipsite total de afirmatii plauzibile.

Ceea ce se vede pe piata valutara acum este trenul de care vorbeam. Uita-te cand am inceput sa vorbesc despre el. Dar mai ales despre ultima sansa de-a te mai urca in el. Pentru ca prima sansa am pierdut-o ca un magar.

vala spunea...

Horia

25 de pipsi?
desigur ca poti sa invoci confidentialitatea, dar la ce banca?
si fata de ce reper e spreadul?

multumesc

Horea spunea...

La banca romaneasca vali, dar este legat de suma.

Horea spunea...

Florin, foarte corect ceea ce spui. Dupa ce am recitit articolul din Gandul, in urma coemnariului facut de tine, mi-am dat seama ca am fost superficial. Putand astfel sa par a fi un alt Ponta. Care zice una si face alta.

Ma bucur ca am cititori cu ochii deschisi care nu fac altceva decat sa ma ajute in ceea ce incerc sa construiesc.