Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 15 ianuarie 2018

Oameni extraordinari, eroi in opinia mea.

Nu pot sa-mi permit sa nu pun si pe blog acest filmulet, cu acelasi text pe care la-m scris pe FB. Il pun si pentru ca are legatura cu ceea ce spuneam, mai demult, despre valurile protestelor.

Impreuna cu cativa colegi am fost, sa-i intampinam pe eroii care au plecat de la Cluj, pe jos, pentru ajunge la protestul de la Bucuresti, in data de 20 ianuarie. Am mers alturi de ei de la MBO si pana in fata prefecturii, nu ca politicieni ci ca simplii cetateni. Nu ne-am bagat nici la interviurile pe care le-a facut Digi 24, pentru a nu arunca nicio umbra asupra acestor oameni extraordinari.

Printre ei l-am intalnit pe Alexander, cetatean francez, cu steagul Frantei in mana, marsaluia pentru binele acestei tari. Mi-a spus ca il dor picioarele foarte tare, de la basicile care i-au aparut in timpul mersului indelungat. La un moemnt dat, i s-a oferit sa fie transportat cu masina , pana la prefectura, dar a refuzat categoric, spunand; "Cu sau fara durere voi merge pana la capat."

Afirmatia lui Alex m-a lasat mut, si am inceput sa ma gandesc la cetatenii romani care stau, la caldura, in casa. In timp ce un cetatean francez merge, cu basici la picioare, ca sa lupte pentru tara lor.

Un alt exemplu izbitor este Reka, o fata care nu vede decat conturul obiectelor. Dupa cum se aude mi-a spus, in limba maghiara; daca pot eu, ar trebui sa poata si altii. Sa speram ca vom putea, pentru ca am fost batjocoriti toti impreuna; romani, maghiari si alte nationalitati. Etnia cuiva nu prezinta nicio problema! Faptul ca am fost nepasatori si ne-am lasat jefuiti de mafioti, ne-a adus tara in halul in care este.

Avem cea mai primitiva infrastructura, cel mai primitiv sistem de sanatate, cel mai neperformant sistem educational dar, cea mai mare saracie din UE. Toate acestea intr-o tara bogata, TREZITI-VA!

6 comentarii:

florian spunea...

Ne vedem in Bucuresti pe 20 ianuarie?!

Anonim spunea...

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22237395-clujenii-care-pornit-jos-marsul-sperantei-ajuns-bucuresti-dupa-450-kilometri-parcursi-jos.htm

Anonim spunea...

Nu avem infrastructură, avem cel mai primitiv sistem de sănătate, dar cumpărăm armament de 2% PIB pentru că de armament sunt bani!

Toți membrii partidului matale (asemenea celorlalte partide) au votat cu seninătate achiziții de armament care mai de care mai inutile. Evident, fără offset!

Ar fi cazul să vă treziți în primul rând VOI, ăștia ajunși în Parlament, să încetați să mai fiți slugile bocancului american sau european și să promovați o agendă cu adevărat națională!

Dacă ați face asta, majoritatea s-ar ralia cu adevărat în spatele vostru.
Altfel sunteți percepuți ca aceeași Mărie cu altă pălărie globalistă, în care peștii mari fură neabătuți miliarde, iar ăștia micii mai ajung pe la beciul domensc ca prostimea să primească panem et circenses.

Horea spunea...

Anonim, nu raspund de obicei la comentarii nesemnate, dar in acest caz, fac o exceptie. Nu toti parlamentarii USR au votat pentru cumparari de armament, pentru ca la noi nu se dau ordine de la centru. Eu nu sunt parlamentar, dar daca as fi fost, as fi votat impotriva, din tocmai considerentele pe care le-ai evocat.

Ceea ce am spus este parerea mea personala, deci nu vorbesc in numele partidului. Pozitiile oficiale ale USR se definesc prin vot. Asta nu-i impiedica insa, pe unii colegi, sa voteze impotriva pozitiei oficiale. Mi se pare normal intr-un partid democratic.

Anonim spunea...

Mulțumesc pentru răspuns.
Mă bucur că mai există și prin USR puțini care gândesc la fel.

Țin totuși să vă amintesc faptul că la votul din Camera Deputaților TOȚI deputații USR au votat pentru achiziția rachetelor Patriot.
Doar Gabi Crețu (PSD) și Adrian Dohotaru (indepedent ex USR) au votat împotrivă.

Horea spunea...

Anonim, fiecare partid trebuie sa aiba o pozitie oficiala, fata de orice problema importanta care apare. Aceasta pozitie se voteaza, in mod democratic, de CPN, forul suprem de conducere al USR, din care fac si eu parte.

Nici un partid democratic nu ar trebui sa poata forta pe cineva sa voteze, impotriva pricipiilor pe care le are. Dohotaru a fost USR-ist si sunt convins ca ar fi votat si in USR, asa cum a votat. Eu as fi votat la fel, cu toate ca exista alte subiecte, in care nu am fost de acord cu Dohotaru.

Cum ar putea sa-si schimbe USR pozitia oficiala, in cazul unui subiect ca acesta? Printr-un singur fel: daca ar avea mai multi membrii care cred ca cumpararea de armament nu ar trebui sa fie, prioritatea nr.1 a unei tari care are infrastructura praf, sistemul de sanatate praf, invatamantul praf etc.

Cred deci ca este destul de clar, singurul fel in care putem fi mai multi; prin participare, prin inscriere in partid, alta cale nu exista. De la marginea politicii orice idee devine "ghibitareala". Teoria ca toti sunt la fel ne-a adus la un pas de fascism.

Vreau sa-ti mai spun ca USR, este singurul partid din Ro. in care, 200 de membrii pot convoca un referendum intern, pe orice subiect. Am propus, acum cateva luni, ca presedintele USR sa fie ales prin vot universal. Dan Barna a promis ca va lucra pentru implementarea acestui deziderat. USR, va fi primul partid in care presedintele va fi ales prin vot secret, de catre toti membrii, nu de delegati.

Noul nostru statut nu are nici un an vechime! Va fi modificat din nou, in urmatoarele luni, pentru ca ne-am dat seama de nevoia ajustarilor. Cand ne lovim de probleme, cand observam nefunctionalitati, ne straduim sa le corectam din mers. Numai asa se poate construi ceva de calitate si trainic.

Fara ajutorul vostru, al cetatenilor, nu vom reusi sa facem nimic. Voi suntenti singurii care pot creste sau omora un partid politic. Prin votul vostru!