Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 18 octombrie 2008

Saptamana nr 42,rezumat

Toc,toc la usa cortului unde clownii Basescu ,Tariceanu@company isi pregatesc urmatorul numar de circ.Cine e ba intraba Basescu?O fantoma Traiane, doar o fantoma!Ce fantoma ba il intreaba Basescu?Fantoma crizei care este"dar nu exista,i-o replica Tariceanu.
Ba Caline!or fi lasat magarii aia pe care i-ai trimis la cumparat de case in SUA usa deschisa?

Uite cum imposibilul a devenit posibil si pe insula bunastarii",nume dat de premier Romaniei.
Din lipsa de timp si de energie nu ma voi mai ocupa in acest articol de imbecilitati politicienesti.
Este prea penibil sa auzi cum Romania intr-o zi insula a bunastarii,intra in criza economica ziua urmatoare!
Asculta-i cine o vrea,eu m-am saturat!Imi pasa mult de tara asta si naiv cum sunt devin un adulmecator al sperantelor.Sper ca intr-o zi sa se sature si altii si inca in asa hal,incat sa nu mai voteze pe nimeni,din trupa asta de circ post decembrista.

Trupa de circ din Romania nu este insa formata doar din politicieni.Pe langa clownii care de acum au inceput sa stoarca lacrimi in loc de zambete,mai sunt si dansatorii pe sarma ai lumii imobiliare.Acestia din urma,inbracati in costume de analist, incep sa apara din ce in ce mai des la diferite posturi de televiziune.

Rolul lor este unul si acelasi, punerea biciului" de cumparare pe spatele sarcului roman fara locuinta!Unul dintre acesti experti",om de circ din talpi pana in picioare,avea si insusiri de clar vazator!Uitandu-se atent in bila sa de cristal el vedea pretul apartamentelor vechi facandu-se praf si pulbere,in timp ce pretul celor noi era pus din nou pe linia de start al cresterilor de pret.

Sfatul acestui dansator pe sarma a fost ca atare urmatorul:Vinde cat mai repede apartamentele vechi,ele se vor devaloriza vazand cu ochiul si cumpara cat mai repede si cat mai multe din cele noi.

Vesti nu prea bune spunea prezentatoarea de stiri plina de admiratie,admiratie trezita cu siguranta de gandirea magistrala"a expertului"
Buimacita cum era de atata inteligenta imobiliara",ea a uitat sa-si intrebe expertul",daca nu cumva apartamentele noi,se cumpara pe aceeasi banii,dati de aceeasi prosti, ca si cele vechi?
Imi cer din nou scuze pentru lipsa enrgiei necesare unui comentariu detailat,al imbecilitatilor insirate

Trist este faptul,ca acesti oameni platiti de cineva interesat,sunt lasati sa-si faca jocul pe posturi nationale de televiziune.Cei care au investit bani grei in proiecte imobiliare, din care multe nu se vor finaliza,incearca acum sa scape de ele simtind si suflarea bancilor in ceafa.

Cum altfel ai putea sa scoti macar o parte din banii aruncati pe proiecte gandite cu dosul,daca nu cu ajutorul expertilor"trimisi la televiziune.O incercare disperata facuta de oameni disperati prin intermediul angajatilor circului pe nume Romania.

Creditele se scumpesc oameni buni si banii de aruncat vor fi tot mai putini,rata robor(rata interbancara)ajungand chiar la 46%,saptamana trecuta.
Va fi inevitabil somaj,consum mai scazut,productie si mai scazuta you name it"
Nu este deci vorba ca romanii nu ar cumpara,au cumparat si pana acum prin forme de credite nemaiintalnite altundeva in lume.Problema va fi ca nu vor mai avea bani si asta pentru o perioada buna de timp,nu de 2-3 luni asa cu spunea expertul dansator pe sarma.

Sperietoarea era venirea grangurilor"posesori de bani lichizi furati de la popor(nota editorului) care vor cumpara totul.Vor ridica mai apoi pretul, facand astfel profituri inzecite.Pentru grangurul cumparotor de toate,apare insa o problema!Aceatsa problema ar fi faptul ca un eventual profit nu se poate face altfel decat prin revanzare. Cand poporul muncitor,cei prosti dar multi nu mai au bani,grangurul va trebui sa-si admire achizitia sau sa se mute el insusi in toate cladirile cumparate!Pe langa faptul ca aceste achizitii trebuie sa fie intretinute,intretinerea nu va fi singura problema a marelui cumparator.El se va bate probabil cu o problema si mai mare si anume posibilitatea continuarii deprecierii pretului la imobil.

Morala fabulei:Nu mai merge la circ pana cand nu se termina criza!!!!Niste ani buni de zile!

Niciun comentariu: