In timp ce marii jurnalisti economici discuta de o vesnicie reducerea monetizarilor, Ben Barba continua sa pompeze 85 de miliarde de dolari in piata lunar. O manevra care ar fi trebuit sa impinga bursa in stele si sa tina in acelasi timp dobanzile in frau.
Dar, spre mirarea lui B dobanzile au inceput sa protesteze de un timp bun incoace, in timp ce bursele pareau sa fie toate de partea omului cu barba.
Pe graficul dobanzii de 10 ani vezi ca ea s-a dublat fiind foarte aproape in aceste momente de tinta pe care am expus-o cu luni in urma. Pe graficul quarterly vezi din nou partea descendenta a ciclului de 60 de ani=30.
Deocamdata pretul dobanzii se afla in canal, in pofida aprecierii pe care a avut-o. Iesirea pretului de acolo va fi cel mai serios semnal pentru inceperea "cancanului". Un dans la care vom participa cu totii.
Dublarea dobanzii de 10 ani, precum si crestera tuturor dobanzilor a fost interpretata de "experti" exact asa cum m-am asteptat. Ei au pus aceste miscari pe spinarea cresterii economice. Vaiul va incepe cand oamenii isi vor da seama ca dobanzile au crescut din alte considerente. Cele pe care le-am repetat nu o data pe acest blog.
Incepand cu luna august se pare ca si bursele au intrat in greva. Fiind in momentul de fata angajate in miscarea laterala despre care ii vorbeam lui Cristi.
Scenariul meu 1 este asadar valabil in continuare, din moment ce linia "magica" pare sa fie supusa unui nou test de cadere, vezi graficul Dj.
In opinia mea este probabil ca ea sa reziste inca o data unei incercari de perforare, si sa iminga din nou indicele dow in sus. Aceasta apreciere ar trebui sa fie totusi mult mai slaba decat cea pe care am vazut-o. Pornita de la aceeiasi linie. Probabilitatea depasirii maximului absolut fiind astfel destul de infima.
In timpul acestor miscari laterale probabile, se vor termina si alegerile din Germania, asa cum spuneam intr-o postare mai veche. Dupa care, scena va putea fi oferita exclusiv celora care vor trebui sa danseze cancan. Asta cu toate ca ti s-a spus pentru a o mia ora ca Europa a fost scoasa din recesiune de catre Germania si Franta. Noi inflorim asadar, in timp ce dusmanul de clasa vegheaza, tovarasi. Facand reguli pentru bancile beton care ar putea da faliment. Dupa cate vezi, ele sunt facute in asa fel incat sa poti participa si tu la falimente. Din moment ce nu ai contribuit la ele cu nimic.
In Romania va fi totusi bine, pentru ca guvernul Ponta a introdus pana acum 26 de taxe noi. Aperitivul as spune eu. Ciorba si felul doi vin in 2014. FMI au calculat si ei o crestere economica pentru 2014, extrapoland liniar cresterea infima pe care tara noastra a avut-o pana acum. Pana revine Cioaba din Turcia vom dudui din nou. "Regele" a ajuns pe maini foarte bune. Bradisteanu a fost la fata locului, din moment ce in Turcia nu sunt medici. Si din moment ce turcii nu au inchis un spital intreg la sosirea "maiestatii sale".
Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.
3 comentarii:
Horea,cum vezi corelarea dintre dolar si indicii americani ? De la inceputul anului dolarul a mers in aceiasi directie cu bursele. Cand incepe caderea burselor ce factori lar face pe dolar sa-si schimbe total directia fata de burse si sa mearga in sus? Ce parere ai?
Multumesc mult!
Emil.
Horea,cum vezi corelarea dintre dolar si indicii americani ? De la inceputul anului dolarul a mers in aceiasi directie cu bursele. Cand incepe caderea burselor ce factori lar face pe dolar sa-si schimbe total directia fata de burse si sa mearga in sus? Ce parere ai?
Multumesc mult!
Emil.
Emil sunt plecat din tara dar raspunsul la intrebarea ta este destul de simplu. Corelatiile pe care le vedem la bursa sunt intamplatoare!
Si se pot schimba de aceea oricand. Ele se schimba de obicei atunci cand ciclurile pe care le au instrumentele isi schimba directia.
Din aceasta cauza putem vedea ca, dolarul, de exemplu, poate sa cada cand metalele se apreciaza, dar, ca poate sa se si aprecieze odata cu cresterea pretului acestora. Ca o consecinta, o cadere bursiera nu exclude aprecieri ale dolarului.
Trimiteți un comentariu