Ati auzit probabil stirea prin care OPEC anunta reduceri ale prodctiei de titei. Au venit si cu cifre, vrand sa ajunga la un interval de productie cuprins intre; 32,5-33 de milioane de barili pe zi.
Hai sa vedem si ce ne spune EIA, din SUA, despre oferta de titei din trimestrul 3 al acestui an, din intrega lume. Ea se ridica la 96,66 de milioane de barili/zi. In cele din urma va invit sa va uitati la graficul lunar al titeiului, pe care ar trebui sa-l recunoasteti din postari foarte vechi. Diferenta dintre graficul vechi si cel nou este una singura; pretul titeiului a fost actualizat.
Cititorii mai vechi vor recunoaste patrulaterul de la nivelului ultimului top, unul pe care l-am pus acolo, cu mult inainte ca pretul sa fi lovit nivelul pe care il reprezinta. Elipsa de la care a pornit aprecierea, nu o vei gasi pe alte grafice, din moment ce ea a fost pusa acolo, foarte recent. Doar pentru a scoate in evidenta nivelul pretului, in momentul in care, raspunzand la un comentariu, am atentionat ca vom asista la o revenire de bagat in seama a materiilor prime, deci si a petrolului.
Blogul nu era activ atunci, dar eu am facut un obicei din a raspunde la intrebari, in orice imprejurare. Ca o consecinta, nivelele de cerere si de oferta au fost omise voit din acel dialog, din moment ce nu mai era vorba de o analiza obisnuita ca cele de pe vremuri. M-am limitat sa spun doar atat; titeiul si metalele vor avea in curand o revenire de bagat in seama, un lucru care s-a intamplat, in pofida faptului ca sorineii n-au vazut-o. Graficul vorbeste de la sine, asa cum a vorbit intodeauna.
In momentul de fata insa, el nu ne arata nimic in roz, privind pretul din viitorul destul de apropiat al "aurului negru". Acum, ca si data trecuta, atunci cand vorbeam despre revenirea materiilor prime, miscarea in care se afla ele nu pare a fi terminata, inca. Eu cred totusi ca suntem destul de aproape de o cotitura, indiferent de ce va face sau nu va face Opec. Nu voi da nici nivele de timp, nici nivele de pret, pentru ca m-am dezis de analizele facute in stilul vechi, cunoscut. Asa cum am facut in ultimul timp, voi veni totusi cu avertismente, de fiecare data, doar la momente in care voi considera ca ne apropiem de un punct de rascruce.
2 comentarii:
<>. Da de ce nu dai, pentru ca gresesti ?
Cum e cu "nivelul 2, mult mai putin probabil?
Ti-am explicat de ce nu dau, dar tu refuzi sa intelegi. Legat de scenariul 2, cred ca la el te referi, "mult mai putin probabil" a fost o greseala. Au mai fost si altele, si vor mai fi si de acum incolo, pentru ca nimeni nu poate avea dreptate tot timpul atunci cand analizeaza miscarea pietelor de capital. Toti gresim, unii mai mult, altii mai putin. Daca esti nemultumit de rezultatele analizelor mele iti recomand sa citesti altceva.
Trimiteți un comentariu