Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 19 ianuarie 2017

Ce nu au inteles Dragnea si PSD?

Faptul ca la un top de ciclu mai pot exista miscari pozitive, in pofida unui volum scazut. Exact asta s-a intamplat la ultimele alegeri pe care PSD le-a gastigat fara drept de apel. Pana aici lucrurile suna bine pentru clanul in cauza, daca nu ti cont de faptul ca, raportat la numarul total de votanti, in care intra desigur si cei care nu s-au dus la vot, cifrele arata cu totul altfel. 

Tinand cont de acesta realitate, procentul de cca. 47% obtinut de PSD, devine dintr-o data foarte subtire, fiind echivalent de fapt, cu doar cca. 18% voturi primite, din masa totala de alegatori.

Spuneam intr-un articol precedent ca Dragnea a fost prins cu curul in menghina si iata ca acest fapt devine tot mai evident dupa protestele care au pornit acum cateva zile. 

Startul lor a fost dat de Ciorbea, un om care si-a bagat picioarele in poporul pe care ar trebui sa-l reprezinte, aratand fatis si fara jena, faptul ca el reprezinta pe cu totul altcineva. Eu cred ca orice om cu capul pe umeri a observat lasitatea acestui tradator de neam. Care a stat la panda pana dupa alegeri, ca sa fie sigur ca va avea sustinere populara pentru demersul pe care il pregatea. Mare destept "care este" nu a tinut nici el cont de cifrele pe care le-am prezentat mai sus, mizand din greu pe ignoranta aparenta sau reala al acelora care nu s-au dus la urne.

Daca oamenii care nu au votat se vor mobiliza, Psd ar putea sa ia un pumn in gura deja in afara ringului, pentru ca, el poate fi asociat foarte usor si fara nicio exagerare, cu televiziunile care manipuleaza si mint poporul in fiecare zi. Eu cred ca si in cazul acestor reprezentanti al masmediei vandute, topul nu poate fi departe, din moment ce fac parte din acelasi grup de interese. Deci din acelasi indice, daca facem o paralela cu bursa. 

Ponta a fost prima "mare companie" din acest indice fictiv care a cazut ca un bolovan. Ar fi culmea paradoxului ca ceilalti (celelalte companii) sa ramana pe loc.

Cei care au citit blogul isi amintesc cu siguranta faptul ca am vorbit de mai multe ori despre un "top PSD". El n-a venit insa asa cum am crezut eu, cu ocazia alegerilor, dar, se pare ca ii vedem tot mai bine piscul, la numai doua saptamani dupa consumarea lor. Observa un lucru foarte interesant legat de volum. Un volum mic poate fi benefic si poate stimula un ultim salt si la bursa, pentru moment. Dupa care, acelasi volum, se poate transforma rapid in bumerang. Atentie! Se transforma intotdeauna, mai repede sau mai tarziu, pentru ca, fara volum, fara putere, nici o miscare pozitiva nu poate fi sustinuta. La bursa, aprecierea cu volum mic, este o forma de inducere in eroare ai ultimilor cumparatori. De ce sa fie politica o exceptie? Din moment ce se bazeaza pe aceiasi psihologie umana pe care se bazeaza si pietele de capital.

Ps. Ma tin de cuvant si voi veni de acum incolo cu solutii la problemele pe care le voi discuta. In cazul tarii noastre, solutia imperativa prin care ar putea iesi din rahat, este anihilarea manipulatorilor de pe micile ecrane. Acest lucru poate fi atins prin implicare civica, pentru ca fiecare televiziune isi castiga banii exclusiv din audienta. Fara audienta orice post masmedia isi da duhul, indiferent ca ar fi al lui Ghita, al lui Voiculescu etc. Implica-te asadar si incearca sa demonstrezi oamenilor din jurul tau, cat de nocive sunt minciunile si a manipularile pentru orice societate. Nu te da batut daca nu vei fi convingator din prima miscare, ci continua sa discuti calm si cu rabdare, punand argumentul bine fondat pe primplan. In cele din urma, fiecare individ convins va fi un castig inestimabil, din moment ce va putea duce si el ideea mai departe. Adu-ti aminte si de un lucru pe care l-am repetat de N ori pe acest blog; perceptia umana se poate schimba de la o clipa la alta! 

3 comentarii:

Anonim spunea...

In deciziile luate in ultima perioada dragnea&comp s-a bazat pe ideea gresita ca suntem un popor mamaliga , ceea ce nu e neaparat in totalitate fals dar , multumita facebook , culmea , mai exista si persoane de bun simt in tara asta ...
Ciorbea e un mare lingau si cu rusine ma gandesc la timpul cand a fost prim ministru si cate sperante ne-am pus in el o tara intreaga , a avut sansa sa scape tara de ciuma iliescu&comp dar la ce caracter are nu ma mai mir ca n-[a reusit !
Jegul de dragnea probabil s-a gandit mizerabil sa lanseze toata campania asta acum iarna sa profite ca nu ies oamenii in strada de frig !
Problema , parerea mea , e acum nu neaparat indoctrinarea de la tv cat mai degraba indiferenta la vot din partea noii generatii ! O tara in care singura sansa pentru tineri ca sa o duca bine e sa se "descurce" perpetueaza non valorile si atitudinea fanariota la toate nivelele sociale !
Sorinel

Nastratin spunea...

Horea....care e prognoza ta pt Romania urmatorilor 5 ani: economic, politic, social?

Horea spunea...

Nastratin, intr-o lume care se afla la "momentul zero", eu nu sunt capabil sa fac prognoze de 5 ani. Am facut o prognoza generala si ii urmaresc detaliile, atat. In nesiguranta de azi miscarile ar trebui sa fie foarte volatile in economie, in politica, in societate, pentru ca ne aflam la sfarsitul unui ciclu psihologic imens. Topul acestuia ar putea fi realizat deja sau nu. Decaleje de chiar cativa ani trebuie sa fie permise, pentru ca vorbim de un ciclu atat de lung.