Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 aprilie 2017

Sa-i credem pe mincinosi?

I-am auzit mintind de N ori pe cei care fac afirmatii despre exercitiul cu sirenele. În perioada 18-21 aprilie, se desfășoară în România un exercițiu de alarmare care, potrivit autorităților, nu are alt scop decât testarea vechilor instalații. Dupa ce stirea a fost publicata si de televiziuni, romanii au inceput, ca de obicei, sa faca glume din lucruri foarte serioase.

Situatia pe plan mondial este tot mai tensionata, pe zi ce trece, din pacate, mai ales dupa schimbul de replici dintre SUA si Coreea de Nord. Ponta, care era sa devina presedintele Romaniei, a intrat in orgasm dupa ce Turcia si-a validat dictatura, printr-un referendum castigat de Erdogan pe muchie de cutit. Viorel a facut si teoria democratiei in stilul sau caracteristic, "democrat," in acelasi fel in care autoritatile fac acum teoria sirenelor.

Legat de ceea ce a spus Ponta nu am niciun comentariu, pentru ca am reusit sa-l cunosc pe acest "politician" in decursul anilor. Este "omul care uneste" hotia, minciuna, cu distrugerea si despotismul, deci pentru mine, ceea ce a spus nu este o surpriza. Cum ramane insa cu sirenele? S-au trezit oare autoritatile, asa de sanchi, sa le testeze chiar acum? Eu sunt convins ca nu, in pofida tuturor asigurarilor pe care ni le-au dat. 

Deci pentru mine, cat si pentru unii cititori ai blogului, istoria sirenelor nu ar trebui sa fie o surpriza, nici ea. Ma refer la cititorii care isi fac idei despre un lucru anume numai pe baza de argumente. 

Ceilalti, vor continua probabil sa glumesca, pana se vor ineca in lacrimi. Asa cum  spus in postari mai vechi, nu am niciun dubiu fata de faptul ca al treilea razboi mondial a inceput deja, mai de mult, prin aparitia focarelor de conflict raspindite in diferitele colturi ale lumii. As fi insa curios sa aud si parerea voastra.

Mai ales al acelora care faceau bascalie din ideea unui razboi global, pe care l-am anuntat cu ani in urma, atunci cand aproape toti pamantenii pareau sa se iubesca la nebunie. L-am anuntat pentru ca razboiele globale sunt legate intotdeauna de probleme economice globale, asta ne arata istoria. Faptul ca problemele economice actuale au fost bagate sub pres, de catre politicieni si bancile centrale, nu va duce niciodata la disparitia lor. 

Un tratament defectuos nu poate vindeca niciodata o boala, o poate agrava, mai degraba.

Aceiasi istorie ne arata ca razboiele se desfasoara din plin, in jurul unor minime bursiere, deci nicidecum in jurul maximelor actuale. Vezi graficul alaturat! Ceea ce vedem acum sunt doar conflicte punctuale care vor trebuie sa se contopeasca, la un moment dat, cu ocazia unui minim bursier. Contopirea conflictelor va duce la razboiul global propriuzis! Cei care cred ca actele teroriste locale si ciocnirile de pe taramuri aflate departe de tara noastra vor fi tot ceea ce vor vedea si in viitorul mai indepartat, se inseala amarnic.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Vorbesti de mult de al treilea razboi mondial. Care, evidenet, ar da un reset ordinii actuale. Dar chiar crezi ca este dorit de cei mari avand in vedere cata putere de distrugere a acumulat omenirea? Sa porti un razboi prin proxy prin Siria este una(chiar daca pentru sirieni a insemnat distrugerea mai mult sau mai putin totala), dar un razboi deschis intre marile puteri ar intoarce omenirea in epoca de piatra, in cel mai fericit caz.
Nu neg aceasta posibilitate, dar sper ca am (mai) progresat pe calea civilizatiei.

PS. Asta nu inseamna ca unele tari cu pozitie geo-strategica nu se pot alatura tarile arabe si ucrainei pe lista nefericitilor.
PS2. Altfel sta treaba, daca la nivel inalt sunt si alte considerente(ex: incalzirea globala, prea multa populatie, imputinarea diverselor resurse...)

Horea spunea...

Avem experienta istorica in acest sens, din pacate. In timpul unor crize economice, oamenii si-au pierdut intotdeauna capul. Si eu sper sa fie altfel, numai ca, this time is diffrent, n-a functionat niciodata.

Sa fie oare pentru prima data, acum?

Mi-as dori si eu un asemenea scenariu, asa cum cred ca si-ar dori orice om normal. Sunt totusi de acord cu rationamentul tau. Nu cred nici eu ca ar vrea cineva un razboi devastator, ma refer la cei mari. Problema este insa alta: Cand incepi sa te joci cu focul, riscul de-a te arde creste. Deci poti avea un plan care iese altfel decat cel conceput. Descreirati sunt
destui in lume.

Anonim spunea...

Sincer, nu stiu ce sa zic cu raportarea la istorie. Cand oamenii se bateau in sabii sau se impuscau unul cate unul pierderile, altele decat vietile omenesti, erau destul de limitate. Citeam o avertizare a lui McAfee ca exista arme cibernetice care, spre exemplu, pot distruge infrastuctura energetica a unei tari(ceva suprasarcini in retea dintr-un punct compromis si pui la pamant reteaua de distributie). Si ca in lipsa curentului, 90% dintre americani ar muri intr-un oarecare interval de timp. La inceput m-am uitat mai cash la aceast procent, dar dupa ce m-am gandit mai bine cum ar fi viata mea fara curent, mi-am dat seama ca e suficient de realist daca se intampla la scara mare. Asadar, this time is diffrent, chiar este valid, dar nu neaparat in sensul de dorinta/intentie, ci in sensul consecintelor unui astfel de conflict global. Sunt mult prea multe in joc ca sa ne jucam cu asa ceva.

Poate sunt eu cu o fire mai optimista, dar cred ca, dupa hiroshima si nagasaki, nimeni nu e atat de descreierat incat sa incerce un repetir. Daca coreea de nord ar progresa pe aceasta cale in mod real, cred ca inclusiv china ar accepta neutralizarea ei de urgenta.

dorians spunea...

Descreierat si sa conduca o natiune puternica.
Cum a fost Hitler.
Norii de furtuna se aduna. Nimic nu dureaza.
http://www.bbc.com/future/story/20170418-how-western-civilisation-could-collapse
Dar dupa cum zice si in articol la concluzie depinde doar de noi cum va fi viitorul.

Nu pot decat sa remarc ca desi nivelul de trai e foarte ridicat fata de ultimii 100 ani. Dupa orice urcus trebuie sa apara si un coboras.
Acum cine stie cand va fi....