Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 27 august 2018

Cat de departe sau de aproape suntem de o noua criza economica mondiala?


Daca ascultam glasul spreadurilor dobanzilor din SUA, pe care le vezi afisate in graficul din aceasta postare, destul de aproape. Daca ii asculti pe asa numitii trambitasi ai economiilor aflate in floare, permanent, nu o sa mai avem crize niciodata.

Mie bondurile din grafic imi striga in ureche; criza, in curand!

Daca tin cont si de statisticile care arata ca aprecirea burisiera care a inceput in 2009 este cea mai lunga din istorie, lumina pe care o arunca "espertii" asupra dezvoltarii economiei mondiale devine brusc intuneric bezna.

Pentru ca, o apreciere cotata ca fiind cea mai lunga din istorie ar trebui sa fie urmata de ce anume? De o depreciere pe masura, zic eu. Voi ce ce ziceti?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Din graficul expus de tine Horea, reiese ca exista o intarziere de vreun an sau chiar doi intre caderile bursiere si convergenta spread-urilor la bonduri.

Criza va veni indiscutabil. Intrebarea e cand?.

Eu unul ma astept ca indicii bursieri sa fie la final de ciclu. Cel putin pentru un an. Petrecerea (nebunia) inca continua dar muzicantilor le cad ochii in gura.
Achtung, achtung !

Vali

Horea spunea...

Vali, criza vine la 6-12 dupa ce incepe sa cada bursa. Care este la final de ciclu, in faza de distibutie. De aici caderile dar si urcarile pe care le vedem. Maximul absolut ar trebui sa se afla foarte aproape de ultimul maxim. Din cate inteleg eu vom avea din nou o corectie spre sud in curand si apoi o noua revenire. Este vorba de ultimele subvaluri ale ultimului val mare, care a inceput dupa ce Trump a fost ales presedinte.

Anonim spunea...

Da Horea. Finalul pare aproape. Suntem intr-un val 5 care are alura de ending diagonal. Pe SP500 se vede cel mai bine. Astept sa vad ce face la extensia de 1.27. Daca are resurse sa ajunga acolo. Nu exclud nici varianta unui final paroxistic.
DAX are iar o formatine de top. Un ditamai diamantul. Foarte eficient de regula. Sunt cu degetul pe buton si am si ordine in asteptare deja in piata pentru a putea prinde o cadere fulgeratoare.
Sper ca o sa am timing-ul potrivit.

Valy

Anonim spunea...

nu va grabiti cu criza baieti ... asta pana cand nu apare din nou mr draghi cu un whatever it takes ca sa o mai amane cativa ani sau cine stie sare in ajutor si trump cu un tweeter ca e la moda , indicatorii clasici si fundamentele nu mai sunt la moda demult daca nu va-ti dat seama inca ...
sorinel