Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 28 septembrie 2009

Diferenta

Am crirticat in randuri repetate, lipsa de viziune ai mai marilor" lumii, din sfera politica cat si din cea financiara. Am incercat sa expun si sa explic, rolul pe care psihicul precum si constitutia umana o au in acest proces. Scriu totusi acest scurt articol, tocmai pentru a nu lasa loc confuziilor.

SUA, comite greseli economice dupa greseli coafand cifre. Aceste lucruri, se fac totusi pornind de la niste definitii care au fost acceptate pana acum. Sa nu uitam: cifrele necoafate exista si ele, putand fi interpretate conform bunului plac de catre oricine. Sa nu confundam niciodata transparenta din lumea occidentala cu opacitatea mioritica. Transparenta occidentala, chiar daca nu este perfecta, da posibilitatea unor dezbateri care pot influenta in mod pozitiv deznodamantul unor fenomene. In Romania nu ezista" alternativa, cifrele publicate fiind pentru ochii si urechile tutulor".

In timp ce in SUA, a inceput deja o dezbatre serioasa privind transparenta si chiar existenta FED, in Roamnia dezbaterea politico financiara este inca la nivel de soacre", soacra lui Geoana sau al lui Basescu. Vulgaritatile si subiectele fara importanta pentru tara curg in lant, fiind secundate de idei marete" si dezvaluiri facute pe ultima 100 de metri. Vanatorii de voturi au inceput sa gandeasca", asa cum au facut-o si pana acum, doar in pragul alegerilor. Parlament unicameral, popor suveran bla.....bla... bla. Rezultatul: saracie lucie pentru cei multi si miere pana la fundul borcanului pentru clientele, cei putini!

Nu as vrea sa va amagiti spunand ca, "si aia de dincolo fac la fel". Fac la fel pana nu vor mai face la fel, din cauza celor care se opun. Deschide ochii larg, precum si urechile si mintea! Diferenta este de la cer la pamant. La noi lipseste alternativa!!!!!!!

Roamnia, este inca in faza in care: am citit in ziar sau s-a spus la televizor, raman citate biblice. Nu exista nici cifre comparative dar nici interes din partea populatiei pentru o cercetare a realitatii.
A spus dl. Ghizdeanu presedintele clubului bunelor sperante ca vom avea crestere economica in trimestrul doi 2010. Asa va fi! Nu se publica nici motivatiile unei astfel de afirmatii, nici felul de calcul folosit. A spus cutare ca in fata noastra se afla un drum bun si neted, noi gonim increzatori inainte, fara sa ne mai uitam. Urlam in schimb ca din gura de sarpe, atunci cand cadem in prapastie. In graficul alaturat, vezi prestatiile FED impreuna cu politicul. O inflatie continua din 1933 pana in zilele noastre, cu o scadere a puterii de cumparare de 94%. Se incearca aceeasi manevra si de data asta, crearea de inflatie. Vantul economisirilor private bate deocamdata din fata. Cineva a dat in toti acesti ani cu piciorul in rahat, neglijand maxima lui Confucius: "Cand o anumita limita este atinsa, o reactie in directia opusa este inevitabila"

Niciun comentariu: