Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 25 septembrie 2009

Carnavalul G20

Mascaricii de la sumitul G-20, s-au adunat ca de obicei ca sa nu fie rasfirati. Declaratii pompoase, bani cheltuiti degeaba, pe calatorii, hotele si nu in ultimul rand pe o securitate fara cusur. Mascaricii isi fac evolutia scenica, in timp ce bancile isi vad de traeba, continuand jaful contribuabilului. Goldman Sachs si-a extins cota de piata cu cca 10%, ajungand la o cota de 31% din piata americana. Bancile mici, multe din ele serioase, dispar. Goldman creste pe banii statului si din mestesugul baloanelor.

Saptamana trecuta, goldmanii ", au trebuit sa faca cu siguranta gura pana la urechi, auzindu-l pe dl Bernanke. Acesta din urma, a inceput deja sa pregateasca covorul rosu pentru Gdp-ul triumfator din trimestrul 3. N-am incheiat bine articolul publicat acum o saptamana si iata ca dl.Bernanke a venit sa-l confirme, acum doua zile. Economia este aproape sa dea in flori. Daca nu va iesii nimic din mugurii uscati, dl. guvernator ii va uda din nou cu o ploaie de dolari tipariti. Nenorocirea lui Bernanke este insa vantul, acesta ii sufla foarte puternic din fata. Dolarii tipariti nu ajung in piata, bancile ii folosesesc pentru curatirea toxinelor din incita.

Consumatorul este speriat, nu cheltuieste ( nu are din ce) si nu se mai imprumuta (e inglodat deja in datorii), lasand astfel strigatele de triumf ale cavalerului" Bernanke sa se piarda in zare. Interesant este faptul ca, atunci cand lumea , inclusiv SUA, erau deja in recesiune, trompetarii revenirii economice de acum, incercau s-o musamalizeze. Ei se foloseau de definitii riguroase, definitii pe care azi, par sa le fi uitat in totalitate. Interesant de observat, este si tratamenul" administrat: ai dat cu capul in perete, ti l-ai crapat. Remediu: mai loveste-l inca odata de acelasi perete.

Ce fac bursele?


In comentariul din 12 septembrie puteai citi!

Caderea bursiera din SUA, intarziata cateva zile, ar trebui sa inceapa luni. Nivelul meu maxim, expus pe graficele youtube, a fost depasit dar nu cu mult. Caderea de luni, ar trebui sa dureze intre 3-5 zile, urmata de o revenire. Dupa aceasta revenire o noua cadere pare sa fie scenariul cel mai probabil.

Priveste graficul alaturat al indecelui american Sp 500 si vezi ce s-a intamplat! Caderea ar trebui sa continue si saptamana viitoare, avem insa un interval de reactie de timp, de importanta medie intre 28-29 sept. Acesta ar putea opri cadrea pentru moment la nivelul 1034.80. Oricum, data de 23/09, data la care a inceput deprecierea, este o data cheie. Este mai importanta decat data de 28 si isi va pune amprenta negativa pe evolutia de termen mediu. Suportul expus la 1015-1009, este primul suport tinta al deprecierii, inceputa in 23/09. Titeiul a luat-o si el in jos precum si euro fata de leu (vezi analizele din trecut). Euro dolar s-a depreciat si el, deprecierea trebuind sa continue conform asteptarilor. Bet va urma bursa americana ca un catel credincios.

Niciun comentariu: